REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
28
Vaida Skaisgirė (nuotr. asm. archyvo)

Greito gyvenimo ritmo ir įtemptų darbų apsuptyje neretai pasimiršta svarbiausias gyvenimo prioritetas – sveikata. Tą pastebi ir TV projektų prodiuserė bei vedėja Vaida Skaisgirė, rašoma pranešime spaudai.

28

Greito gyvenimo ritmo ir įtemptų darbų apsuptyje neretai pasimiršta svarbiausias gyvenimo prioritetas – sveikata. Tą pastebi ir TV projektų prodiuserė bei vedėja Vaida Skaisgirė, rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA

Moteris pripažįsta, kad kaip ir daugelis, ji sveikata neretai susirūpina tik jai sušlubavus, tačiau Naujųjų metų naktį sau davusi pažadą labiau rūpintis tiek emocine, tiek fizine sveikata, vėsų žiemos savaitgalį ji su šeima išskubėjo ilsėtis į vieną sanatoriją Druskininkuose.

TV laidų filmavimai, susitikimai su partneriais, įvairių projektų organizavimas ir įgyvendinimas – tokia yra Vaidos kasdienybė. O kur dar rūpesčiai namuose ir į pirmą klasę jau pradėjęs eiti sūnus Atas, jo namų darbai, būreliai, pirmieji pasirodymai mokykloje. Su tokiomis užduotimis susiduria kone kiekviena moteris, derinanti motinystę su intensyviu darbu.

„Darbinius iššūkius tvarkau su savo patikima ir atsidavusia komanda, o vaiko kasdienybės ritualus dalinamės kartu su Ato tėčiu. Kaip bebūtų, mano kasdienybę lydi nesibaigiantys darbai, pareigos, gyvenimiški iššūkiai. Vieni galbūt labiau pastebimi aplinkiniams, kiti – sprendžiami už uždarų namų durų. Vienaip ar kitaip, nuolatinė įtampa ir stresas kartu su pervargimu atneša nelaukiamus negalavimus, o kuomet jie ateina, prasideda tikrosios nelaimės. Liūdna, kuomet savo sveikata imame rūpintis tik tuomet, kai jau susergame. Juk užtektų kelių mažų veiksmų, kad to išvengtume“, – pasakoja Vaida.

REKLAMA
REKLAMA

Tarp Vaidos prodiuserinės kompanijos „TV Topas“ kuriamų projektų – jau septintą sezoną skaičiuojanti medicinos laida „Sveikatos medis“. Moteris pasakoja, jog kurdama tokio pobūdžio projektą ir pati ėmė atidžiaus rūpintis savo ir artimųjų sveikata.

REKLAMA

„Kai prieš kelerius metus kartu su gydytoja Irena Pivoriūniene ėmėme kurti „Sveikatos medį“, man atrodė, jog mano sveikata yra amžina. Tačiau įtemptas gyvenimo tempas bėgant metams paliko pėdsakus, ėmiau vis dažniau susimąstyti, ką darau ne taip. Džiaugiuosi, jog mūsų laida sveikatos klausimais ugdo ir šviečia ne tik žiūrovus, bet ir mus pačius, kuriančius šią laidą. Ėmiau visai kitaip žiūrėti į savo sveikatą“,– pasakoja prodiuserė.

Tad norėdama ne tik nuo visko atsipūsti, bet ir sustiprinti sveikatą, Vaida kartu su artimiausiais šeimos nariais nusprendė savaitgalį praleisti Druskininkuose esančioje „Eglės sanatorijoje“.

REKLAMA
REKLAMA

Moteris tvirtina, jog sanatorijų įvaizdis visuomenėje sparčiai keičiasi ir tokias poilsio pramogas renkasi ne tik pacientai po sveikatos sutrikimų, bet ir jauni žmonės ar šeimos, kuriems svarbi ligų ir negalavimų prevencija.

„Man jau 29-eri, bet aš vis dar mokausi adekvačiai skirti laiko poilsiui. Kaip kartais sakau, esu darbinis arklys – galiu arti tol, kol visai nenusivarau nuo kojų. Tai tikriausiai paveldėjau iš mamos – ji visą gyvenimą daug dirbo, siekė karjeros, vis stokodavo laiko sau, kol jos kūnas nepradėjo skambinti pavojaus varpais. Tad nelaukdami rytojaus, kuris niekada neateina, visa šeima ėmėm ir sumąstėm turiningą, poilsinę išvyką į Druskininkus“, – pasakoja moteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vaida pasakoja, kad SPA malonumus ji itin mėgsta, tačiau sanatoriniu poilsiu lig šiol dar nebuvo tekę mėgautis.

„Sanatorinę programą išbandžiau pirmąsyk gyvenime – anksčiau stereotipiškai maniau, jog toks poilsis tinkamas tik vyresnio amžiaus žmonėms ar ligoniams. Netiesa! Tai puikus būdas pailsėti, atsigauti, sustiprinti kūną ir apsisaugoti nuo galimų ligų įvairaus amžiaus žmonėms. Pasirinkome Druskininkus, nes norėjosi gamtos prieglobsčio, ramybės, ošiančio pušyno, bet ir kad miesto centras būtų netoli, jeigu atsirastų poreikis papramogauti ar kur skaniai pavakarieniauti“, – pasakoja moteris, į sanatoriją išsiruošusi su sūnumi Atu, tėvais ir sese su vyru.

REKLAMA

Jau 48-erius gyvavimo metus skaičiuojanti „Eglės sanatorija“ Druskininkuose prieš keletą metų atliko renovaciją ir pritaikė savo teikiamas paslaugas pagal augančius visuomenės sveikatinimo poreikius. Ilgametes gydymo tradicijas puoselėjanti sanatorija džiaugiasi augančiais lankytojų skaičiais bei siūlo įvairiausių gydymo ir sveikatinimo procedūrų bei užsiėmimų visai šeimai.

„Anksčiau poilsiui pilnai užtekdavo masažų, vandens pramogų ir baseino, tačiau šį kartą paraginta sanatorijoje dirbančių specialistų, išbandžiau ir jų gydomąsias procedūras: purvo ir mineralines vonias, inhaliacijas su mineraliniu vandeniu, deguonies ir vaistažolių arbatų kokteilius, gydomuosius masažus ir net audiovizualinę relaksaciją. Per tas dvi dienas, nemeluoju, neatsimenu kada buvau taip gerai pailsėjusi. Tiek emociškai, tiek fiziškai“, – teigia Vaida.

REKLAMA

Pramogų ir naujų įspūdžių netruko ne tik jai, bet ir jos sūnui Atui. Kol šeimyna pasikeisdami mėgavosi procedūromis, berniukas išbandė vandens pramogas, žaidė stalo futbolą, biliardą, smiginį ir net įveikė senelį stalo teniso varžybose.

„Mūsų šeimos ryšys – labai tvirtas, labai mėgstame kartu leisti laiką. Nesvarbu, kiek darbų beturėčiau ar kokia diena užimta bebūtų, kone kasdien susiskambinam su tėvais, pasikalbam. Nieko nėra brangesnio už šeimą, susietą tvirtu ryšiu ir meile, o dar kai kartu praleistas laikas toks kokybiškas ir naudingas, kaip kad besiilsint drauge sanatorijoje, tai beveik nieko gyvenime ir netrūksta“,– šypsosi moteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų