REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
D. Beckhamas, karalienė, T. Hanksas (tv3.lt fotomontažas)

Karalienė Elizabeth II-oji nesiliauja stebinusi. 93 metų moteris garsėja dėl daugybės priežasčių, o ir jos gerbėjų būrys yra išties nemažas. Susitikimo su monarche niekaip negali pamiršti ir vienas garsiausių Holivudo aktorių, Tomas Hanksas.

10

Karalienė Elizabeth II-oji nesiliauja stebinusi. 93 metų moteris garsėja dėl daugybės priežasčių, o ir jos gerbėjų būrys yra išties nemažas. Susitikimo su monarche niekaip negali pamiršti ir vienas garsiausių Holivudo aktorių, Tomas Hanksas.

REKLAMA

Apie tai 63 metų aktorius užsienio žiniasklaidai buvo pasakojęs prieš kelis metus.

Pasirodo, kad iškilmingoje vakarienėje T. Hanksas dalyvavo kartu ne tik su karaliene, bet ir buvusio JAV prezidento Baracko Obamos šeima. „Sėdėjau šalia Anglijos karalienės vakarienės su Obamomis metu. 

Ir nors sunku tuo patikėti, pasirodo, kad aktorius su karaliene turėjo progą pasikalbėti apie įvairius mažmožius, kasdienio gyvenimo temas. Pavyzdžiui, T. Hanksas net gavo progą pasidomėti, kokį gėrimą karalienė renkasi vakarais. Paaiškėjo, kad vakarieniaudama ji mėgsta gerti martinį.

„Mes paprasčiausiai kalbėjomės apie niekus – jai tai puikiai sekėsi. Vienintelis mano darbas buvo sėdėti šalia ir stebėti, kad ji neapsvaigtų pernelyg greitai“, – mintimis dalijosi garsus aktorius.

REKLAMA
REKLAMA

Negana to, jie netgi spėjo apšnekėti prieš juos sėdėjusį buvusį futbolininką Davidą Beckhamą. „Paklausiau karalienės, ar prieš mus sėdintis Beckhamas neatrodo jai simpatiškas? Ji atsakė, kad žinoma, jog atrodo“, – linksmą istoriją pasakojo T. Hanksas.

REKLAMA

Tiesa, itin šilta karalienės pusė užsienio žiniasklaidoje buvo atskleista ir prieš Kalėdas. Tąkart paaiškėjo, kaip monarchė renka dovanas. 

thesun.co.uk rašoma, kad karalienė savo patarnautojams bei šeimai nuperka maždaug 620 dovanų, kas galiausiai atsieina net 35 tūkst. eurų.

Buvęs monarchės patarnautojas pasakojo, kad karalienė likus dviems savaitėms iki švenčių sukviečia visus Buckinghamo rūmų darbuotojus. „Čia jie išsirikiuoja priimti supakuotos dovanos iš karalienės ir pasako vieni kitiems kelis žodžius. Dažniausiai karalienė dėkoja už pagalbą per visus metus ir Kalėdas“, – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

„Jei darbuotojai negali dovanos atsiimti būtent tą dieną, ir, pavyzdžiui, darbuojasi Balmoral pilyje, pasirūpinama, kad dovanos jiems būtų išsiųstos kartu su padėka nuo karalienės“, – pridėjo jis.

Dovanas dažniausiai sudaro kuponai knygoms ar nedidelis suvenyras iš rūmų dovanų pardutouvės. Taip pat karalienė visuomet supakuoja ir kalėdinį pudingą.

Kai teikiamos dovanos, prie karalienės visuomet stovi rūmų patarnautojas, kuris pašnibžda, kam dovana bus teikiama dabar.

Įdomu tai, kad prieš šventes anksčiau į Buckinghamo rūmus pas karalienę atvykdavo asmeniniai prabangiosios „Harrods“ parduotuvės atstovai, kad monarchė galėtų išsirinkti, ką nori padovanoti savo artimiausiems.Tiesa, dabar dovanos yra renkamos internetu – tai daro dvi karalienės asistentės. 

„Anksčiau visos dovanos būdavo išdėstytos ant dviejų didžiųjų stalų Buckinghamo rūmuose ir tai atrodydavo lyg asmeninis jos prekybos centras. Dabar to nebėra, nes nebenorima švaistyti karalienės energijos tokiems dalykams, kai ji darosi vis senesnė“, – pridėjo buvęs patarnautojas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų