REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Svorio pokyčiai įprastai džiaugsmo visai nesuteikia. Kol vienas ar du papildomi kilogramai dar neerzina, keliolika ar net keliasdešimt jų gali rimtai apkartinti kasdienybę. Žinoma dainininkė Vaida Genytė atvira – dėl priaugtų kilogramų dietų yra išbandžiusi ne vieną ir ne dvi. Tiesa, daugelis jų buvo tikra kančia.

Svorio pokyčiai įprastai džiaugsmo visai nesuteikia. Kol vienas ar du papildomi kilogramai dar neerzina, keliolika ar net keliasdešimt jų gali rimtai apkartinti kasdienybę. Žinoma dainininkė Vaida Genytė atvira – dėl priaugtų kilogramų dietų yra išbandžiusi ne vieną ir ne dvi. Tiesa, daugelis jų buvo tikra kančia.

REKLAMA

„Pasaulyje nėra nė vienos moters, kuri nebūtų bandžiusi laikytis kokios nors dietos. Kartą gyvenime laikiausi rimtos dietos – per kelis mėnesius numečiau tam tikrą kilogramų kiekį ir gana nemažą. Bet daug kartų bandžiau tas dietas, labai įvairias. Jų yra begalė – bandžiau ir ryžių dietą, ir grikių dietą. Man nelabai tiko tos griežtos dietos, kur tris dienas turi valgyti ryžius, ketvirtą dieną obuolį ir paskui varškę kokią. Pasilaikydavau jų porą dienų ir suprasdavau, kad jos ne man“, – laidoje „Būk sveikas“ atviravo Vaida Genytė.

Nors sudėtingų ir alinančių dietų Vaidai buvo sunku laikytis, ji pripažįsta, kad vienu gyvenimo laikotarpiu ji turėjo imtis kokių nors priemonių, nes kūno formos tikrai nedžiugino.

REKLAMA
REKLAMA

„Nuo pat vaikystės buvau labai labai liekna, o paskui atėjo toks metas, kai pradėjau stambėti. Per daug nesukau galvos, valgiau daug. Replikų išgirsdavau – kad esu truputį stamboka. Nors kurį laiką į tai nekreipiau dėmesio. Vyras mane mylėjo tokią, kokia aš esu, ir man niekada nesakydavo, kad esu per stora. Bet galbūt čia buvo toks pyktis su viena drauge. Visada galvojau, kad gal man reikia numesti to svorio, bet tokios stiprios motyvacijos, spyrio į užpakalį negaudavau. Tie spyriai buvo labai švelnūs. O ta draugė mane sunervino – ji nuolatos įgnybdavo. Pagalvojau, kad nieko, parodysiu, kokį liemenį turiu. Svėriau apie 70 kilogramų. Mano ūgiui tai tikrai buvo didžiulis viršsvoris“, – pasakojo Vaida.

REKLAMA

Ir tada Vaida rimtai susiėmė.

„Pirmiausia buvo sveikatingumo programa. Aš susidariau savo dietą, kai supratau, kad tik taip galiu sau padėti. Buvo kalorijų skaičiavimas, o valgiau aš viską. Galbūt dietologai pasakytų, kad blogai dariau – tau nereikėjo valgyti to ar to ir teisingai. Bet man tiko. Buvo kalorijų sumažinimas, bet aš neatsisakiau nei vieno produkto. Aš turėjau mažytę knygelę ir žinodavau, kad šimte gramų tokio produkto yra tiek kalorijų. Man tai buvo daug paprasčiau ir lengviau, nei penkias dienas valgyti vieną ir tą patį produktą“, – savo dieta pasidalijo Vaida.

REKLAMA
REKLAMA

Aiškus tikslas Vaidai padėjo atsikratyti antsvorio, o geriausia tai, kad tie kilogramai daugiau taip ir niekada nebesugrįžo.

„Man viskas labai pavyko. Aš per tris mėnesius numečiau 24 kilogramus, bet tai buvo labai labai seniai. Tie kilogramai man neataugo. Pakankamai sudėtinga buvo numesti svorį, reikėjo įdėti daug pastangų, valios, energijos ir tikrai galvojau, kad neleisiu svoriui ataugti už visas tas pastangas, kurias aš įdėjau“, – atviravo garsi moteris.

Tiesa, atsikračiusi daugiau nei 20-ies kilogramų dainininkė pasijuto ne tik lengvesnė, bet ir sveikesnė.

„Aš atjaunėjau 10 metų. Taip jau yra. Tu numeti tuos kilogramus ir iš tikrųjų yra geriau. Atsirado ir daugiau energijos, ir tas vaizdas visai kitoks, ir jautiesi visai kitaip. Kai turėjau viršsvorį, aš prakaituodavau daug. Atrodo, vasarą yra 20 laipsnių šilumos, o man jau karšta. Man dabar 35 ir man labai gerai“, – džiaugėsi Vaida Genytė.

Dabar Vaida jau ne vienerius metus turi savo mitybos taisykles.

Kokių mitybos taisyklių laikosi dainininkė, žiūrėkite vaizdo siužete, esančiame straipsnio pradžioje.

Laidą „Būk sveikas“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 10:30 per TV3 televiziją.

VISĄ LAIDĄ PAMATYKITE ČIA:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų