REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
30
Londono mados savaitės akimirkos (Lauros Višinskaitės nuotr.)

Londoną visai neseniai sudrebino mados savaitė, į kurią plūdo ne tik garsenybės, bet ir visi ištikimiausi mados mylėtojai. Londono mados savaitės metu vyksta daugybė pristatymų, o pats miestas sublizga dar ryškiau.

30

Londoną visai neseniai sudrebino mados savaitė, į kurią plūdo ne tik garsenybės, bet ir visi ištikimiausi mados mylėtojai. Londono mados savaitės metu vyksta daugybė pristatymų, o pats miestas sublizga dar ryškiau.

REKLAMA

Būtent taip teigia ir šįkart ne vieną renginį įamžinusi fotografė Laura Višinskaitė. Moteris nufotografavo ne tik užsienio dizainerių kūrybą, bet duoklę atidavė ir lietuvėms – dizainerei Agnei Kuzmickaitei ir rankinių kūrėjai Laurai Hanning.

Su naujienų portalu tv3.lt L. Višinskaitė ne tik pasidalijo savo nuotraukomis iš Londono mados savaitės, bet ir daugiau papasakojo apie savo darbo užkulisius.

Ši Londono mados savaitė Laurai buvo pirmoji. Tiesa, anksčiau ji yra įamžinusi ir kiek mažesnius mados renginius. Vis dėlto siekiant profesionaliai įamžinti tokio dydžio renginį, tenka praeiti ir specialias atrankas.

REKLAMA
REKLAMA

„Kaip ir kiekviename tokio pobūdžio renginyje, taip ir čia fotografams buvo keliami tam tikri reikalavimai. Norint papulti į Londono mados savaitę, reikia nueiti nemenką kelią. Šioje srityje aš pati turėjau gan nemažai patirties, todėl manau, kad tai turėjo reikšmės fotografų atrankos metu“, – teigė Laura.

REKLAMA

Vis dėlto net ir tiems, kurie galiausiai gauna leidimą įamžinti minėtą mados renginį, tenka susidurti su sunkumais: „Kiekvienam fotografui yra svarbu rasti gerą perspektyvą fotografavimui. Tokiame  renginyje tai nėra lengva, mat fotografams yra duotas tik tam tikras plotas. Visa kita yra tik detalės – tai priklauso nuo fotografo patirties,  įgūdžių, technikos ir apšvietimo.“

Anot Lauros, net ir pats Londonas mados savaitės metu pasikeičia, nors ir šiaip nėra pilkas – miestas laikomas viena iš mados sostinių. 

„Mados savaitės dienomis kiekvienas pajaučia (o ypatingai tie, kurie lankosi centrinėje Londono dalyje), jog viskas sublizga dar ryškesnėmis spalvomis. Smagu stebėti originaliai ir ekstravagantiškai apsirengusius žmones, pajusti aplink sklandančią nuotaiką“, – patirtimi dalijosi fotografė.

REKLAMA
REKLAMA

Laurai pavyko įamžinti ir lietuvių kūrybą. Tiesa, anot fotografės, A. Kuzmickaitės ir L. Hanning pristatymai buvo skirtingi. Pavyzdžiui, pirmosios pasveikinti ir aplankyti atvyko daugybė lietuvių. 

„Galiausiai Agnė daugybės komplimentų ir plojimų sulaukė ne tik iš tautiečių – užsieniečiai taip pat labai šiltai priėmė dizainerę. Teko kalbėtis ir su fotografais iš kitų šalių, kurie į šį renginį atskrenda is viso pasaulio. Jie buvo sužavėti Agnės kūryba, negailėjo jai liaupsių!“ – džiaugėsi L. Višinskaitė.

Kita lietuvių kūrėja, Laura Hanning Scarborough surengė kiek kitokį pristatymą-instaliacija. Anot fotografės, dizainerė sulaukė daugybės britų žiniasklaidos dėmesio. „Kol fotografavau, žmonės būriais ėjo sveikindami ir žavėdamiesi jos kūryba. O aš džiaugiausi ir didžiavausi, jog mūsų lietuvaitės yra tokio talentingos“, – sakė fotografė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nemažai apkalbėta liko ir dizainerė Pam Hogg. L. Višinskaitės teigimu, šios dizainerės pristatymo laukė visi fotografai, mat ji surengė ne tik įspūdinga pasirodymą, bet ir prabilo apie žmogaus teises – siuntė specialią žinutę.

„Londono mados savaitė – yra aukščiausio lygio renginys, tad įspūdžių tikrai netrūko, pradedant užkulisiais, kur tvyrojo šiek tiek jaudulio, dizaineriais ir jų kūryba, pristatytomis kolekcijomis, ir, žinoma originaliai pasipuošusiais svečiais“, – sakė fotografė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų