Prieš daugiau nei 100 metų Lietuva atkūrė nepriklausomybę ir ta proga „La maistas“ laida skirta būtent lietuviškai virtuvei. Vasario 16-osios proga mes nusiteikę švęsti, o tam, kad švęsti būtų ir skaniau, ir linksmiau šefai yra nusiteikę pagaminti ypatingus patiekalus.

Ypatingi vasario 16-osios patiekalai (nuotr. Organizatorių)

Ypatingi vasario 16-osios patiekalai (nuotr. Organizatorių)

Šventinėje laidoje gamins jau gerai pažįstami griliaus karalius Vylius Blauzdavičius ir lietuviškos virtuvės virtuozas Tomas Rimydis, o ypatinga šios dienos viešnia – gerai žinomo restorano „Bernelių užeiga“ atstovė Aušra. Aušra puikiai išmano tai, ką renkasi lietuviai.

„Vinco Kudirkos viename iš laiškų yra minima, kad jis gulėjo ligoninėje, sirgo. Jis rašė šeimai laišką. Kadangi jis buvo kilęs iš valstiečių šeimos, jie visada turėjo mėsos. Jis prašė, kad jam į ligoninę atvežtų jo taip mėgstamos karkutės. Man labai patiko tas išsireiškimas tos karkutės, kaip ji buvo ruošta, parūkyta ir atvežta jam“, – savo gaminamo patiekalo pasirinkimą aiškina T. Rimydis.

Pasak laidos viešnios Aušros, vasario 16-ąją „Bernelių užeiga“ sulaukia daugiau lankytojų, kurie nori pasimėgauti lietuviškais patiekalais.

REKLAMA

„Atskuba šeimos su vaikais. Labai smagu, kai vaikučiai mojuoja trispalvėmis vėliavėlėmis. Tėveliai jiems papasakoja, kas tai per šventė, jie eina pasivaikščioti, eina į aikštes ir tuo pačiu ateina papietauti ir į mūsų restoraną“, – šypteli Aušra.

„La maistas“ švenčia Lietuvos nepriklausomybę – ypatingi Vasario 16-osios patiekalai

„La maistas“ švenčia Lietuvos nepriklausomybę – ypatingi Vasario 16-osios patiekalai

Laidos vedėjui Mindaugui pasiteiravus, koks gi lietuviškas patiekalas yra pats populiariausias, Aušra net sekundę nesudvejojusi atsako, kad cepelinai. Ji atskleidžia, kad per dieną „Bernelių užeigoje“ yra išverdama apie 100-150 cepelinų, o kartais ir dar daugiau.

„Visa mūsų šeima yra patriotai. Aš priklausau Lietuvos Šauliams. Kai buvau jaunas, visada galvojau, kaip nuo tos kariuomenės išsisukti, o dabar pats ten einu ir noriai, nes aš noriu žinoti, noriu būti pasiruošęs. Kaip sakoma, geriau ruoštis tam, net jeigu tai neįvyktų. Turiu žinoti, kaip apginti savo šeimą ir kaimynus“, – apie savo patriotiškumą pasakoja V. Blauzdavičius.

Kuo nustebins Lietuvos nepriklausomybės šventės proga virtuvės šefai – pamatysite laidoje.

„La Maistas“ laida – sekmadienį 9 val. per TV3, o dar daugiau patarimų ir receptų – www.lamaistas.lt.

Ona
2020-02-17 19:31:10
Na, virejas su tokia ilga barzda tai turetu nesioti tinkleli ant jos.Be to, maisto pramoneje, privalomos ir kepuraites.
Atsakyti
Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
Ona 2020-02-17 19:31:10
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Na, virejas su tokia ilga barzda tai turetu nesioti tinkleli ant jos.Be to, maisto pramoneje, privalomos ir kepuraites.   ATSAKYTI

Top Video

TV3 Žinios. Profesorius Kasiulevičius įvardijo Lietuvos ir pasaulio galimus scenarijus dėl koronaviruso
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Profesorius Kasiulevičius įvardijo Lietuvos ir pasaulio galimus scenarijus dėl koronaviruso
DABAR RODOMA
Nepaprasta prieglaudoje gyvenančio keturkojo istorija: visus pasitinka su šypsena
DABAR RODOMA
Sunku patikėti: išsitraukė kamerą pamačius, kaip moteris pilasi kurą
DABAR RODOMA
Farai. „Farų“ operatorius tapo neblaivaus taksisto įniršio taikiniu: tokio protrūkio nesitikėjo
DABAR RODOMA
Moterys parduotuvėje susimušė dėl tualetinio popieriaus: pamatykite vaizdo įrašą
DABAR RODOMA
Užfiksuotas smurto protrūkis vienoje Lietuvos mokykloje
DABAR RODOMA
Farai. Pamatę, kas po avarijos liko iš BMW, pareigūnai liko priblokšti: išgirdo fantastinę istoriją
DABAR RODOMA
Prieš srovę. Vaikų teisės su tarnybomis laužėsi į butą: mama ir dukra laukė susigūžusios
DABAR RODOMA
Prieš srovę. Alkoholikės mama kreipėsi į politikus: maldauja dukrą gydyti priverstinai
DABAR RODOMA
Visi mes žmonės. Maldeikienė parodė jautriausią savo pusę: prakalbo apie tėčio mirtį
REKLAMA
Padažai koldūnams (nuotr. Organizatorių)
Praėjusio sekmadienio TV3 laida „La Maistas“ ko gero, labiausiai patiko vaikams – šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos viešnia Karolina gamino įvairiausius ...
Koldūnai su varške (nuotr. Organizatorių)
Šio sekmadienio TV3 laida „La Maistas“ ko gero, labiausiai patiks vaikams – šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos viešnia Karolina gamins įvairiausius koldūnus ...
Koldūnai su mėsa ir spirgučiais (nuotr. Organizatorių)
Šio savaitgalio TV3 laida „La Maistas“ ko gero, labiausiai patiks vaikams – šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos viešnia Karolina gamins įvairiausius koldūnus ...
„La maistas“ viešnia (nuotr. Organizatorių)
Praėjusio savaitgalio TV3 laidoje „La Maistas“, šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos viešnia Gintautė Kuraitė pademonstravo, ką gardaus pasigaminti iš pieno ...
Citrininis varškės pyrags (nuotr. Organizatorių)
Įprasčiausias mums karvės ar ožkos pienas, bei iš jų gaminami produktai – varškė, sūris, bet yra ir daugybė kitokių pieno produktų alternatyvų. Taigi, praėjusio sekmadienio TV3 ...
REKLAMA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų