REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos švietimo bendruomenę, ypatingai Šiaulių miesto bei rajono pedagogų, Platelių poilsio bazės bendruomenes, sukrėtė skaudi netektis. Nustojo plakus, pedagogės žymios visuomeninkės Dainos Raubickienės (1965-02-06-2020-02-10) širdis.

Lietuvos švietimo bendruomenę, ypatingai Šiaulių miesto bei rajono pedagogų, Platelių poilsio bazės bendruomenes, sukrėtė skaudi netektis. Nustojo plakus, pedagogės žymios visuomeninkės Dainos Raubickienės (1965-02-06-2020-02-10) širdis.

REKLAMA

Daina Raubickienė (Kasperaitytė) gimė 1965 vasario 06 dieną, Marijampolėje, muzikos pedagogės - dėstytojos Linos (Auštrevičiūtės) ir nusipelniusio tautodailės liaudies meistro, politinio kalinio ir tremtinio Vitolio (Vitalijaus) Kasperaičių šeimoje.

Baigusi Marijampolės m. vidurinę mokyklą, įstojo į Šiaulių universitetą (tuometį Šiaulių Kazio Preikšo vardo pedagoginį institutą ŠPI), įgyjo mokytojo specialybę ir pedagogo kvalifikaciją. Dirbo Šiaulių miesto mokyklose, vasaros atostogų metu – Paltelių poilsio bazėje, paskutinė jos darbovietė Šiaulių m. Zoknių vidurinė mokykla dabartinė progimnazija.

Mylima ir brangi, charizmatiška asmenybė Dainutė ypatingai išgyveno tėvelio netektį. Ryžtingumas savo šeimoje pasakyti stop ir sudie. D. Raubickienė viena į mokslus išleido sūnų Arną, kuris sėkmingai baigė universitetą. Vėliau naujas gyvenimo etapas, Dainutė tarsi sužydėjo. D. Raubickienė mums buvo pavyzdys, dažnai atrodydavo ir iš kur pas žmogų tiek energijos ir ryžto eiti nelengvu gyvenimo keliu. Ji kolegoms visada sakydavo, esame tik žmonės šiame gyvenime ir turime atlikti savo misiją žemėje.

REKLAMA
REKLAMA

Mokykloje pasigirsdavo žingsniai ir tas užkrečiantis juokas, jau žinodavai, kad tuoj mokytojų kambario, klasės duris pravers Dainutė, kurios suderintas garderobas, stilinga šukuosena, savo rankų darbo megztos riešinės, pirštinės, skaros. Koks buvo jos kūrybingas pedagogės kelias, puikios metodinės priemonės. Joks mokyklos, o ir miesto pedagogų renginys neapsiedavo be mūsų Dainutės.

REKLAMA

D. Raubickienė stengėsi į gyvenimo įšūkius ir negandas žiūrėti optimistiškai, daug metų kovojo su sunkia sąnarių liga, bet apie tai žinojo tik artimiausi žmonės. Mes visi tikėjome, bet nespėjome atšvęsti jos 55 – ojo gimtadienio. Truks Dainutės to polėkio jaunų dienų, charizmos, optimizmo, šypsenos ir tų gyvybingų akių žvilgsnio. Dainutei Raubickienei lieka dėkingi dauguma šiauliečių, nes ji savo ypatingais metodais išmokino parašyti pirmą raidę, pirmą skaičių, sudėti ir atimti, jiems parodė gyvenimo pradžios kelią. Prie viso šito staigaus mūsų mylimos Dainos Raubickienės išėjimo prisidėjo ir šiemet mylimos mamytės iškeliavimas į amžinybę. Mūsų Dainute, Tu išėjai nugalėtoja nelygioje kovoje su sunkia liga, charizmatiška, nepaprastai paprasta, nuoširdi ir mylima, tokia išliksi mūsų atmintyje.

REKLAMA
REKLAMA

Reiškiame nuoširdžią užuojautą sūnui Arnui, sesers pedagogės Nemiros šeimai, Eitvydui su šeima, artimiesiems, Ritai – buvusiems kolegoms, mokiniams, Platelių poilsio bazės darbuotojams ir visiems Dainutę Raubickienę pažinojusiems.

Nuliūdę buvę kolegos ir Šiaulių miesto bei rajono pedagogų bendruomenės.

Atsisveikinimas - Marijampolėje:

Velionės palaikai pašarvoti urnoje.

Laidojimo namuose „Sustojęs Laikas“ (adresu: Vokiečių g.3, Marijampolė).

2020-02-11 nuo: 15.00 val. – 20.00 val.

Laidotuvių Šv. Mišios 2020-02-12 (trečiadienį) 9.00 val.,

Laidotuvės 2020-02-12 (trečiadienį) 12.00 val. - Marijampolės kapinėse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų