REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
 Radfordų šeima (tv3.lt fotomontažas)

Didžiausia britų šeima netrukus sulauks pagausėjimo. 44-erių Sue Radford „YouTube“ kanale paviešino vaizdo įrašą, kuriame ji lankosi pas gydytojus kartu su vyru ir paskelbia, kad balandį pasaulį išvys dar vienas Radfordų vaikas. 

12

Didžiausia britų šeima netrukus sulauks pagausėjimo. 44-erių Sue Radford „YouTube“ kanale paviešino vaizdo įrašą, kuriame ji lankosi pas gydytojus kartu su vyru ir paskelbia, kad balandį pasaulį išvys dar vienas Radfordų vaikas. 

REKLAMA

Šiuo metu jų šeimoje jau 21 vaikas – 11 mergaičių ir 10 berniukų. Pirmagimis Chrisas gimė 1989-aisiais, kuomet jo mamai buvo vos 14 metų. 21-asis vaikas pasaulį išvydo pernai.

Instagrame moteris paviešino nuotrauką, kurioje demonstruoja suapvalėjusį pilvuką. Šiuo metu ji kūdikį nešioja jau 30 savaičių.

Gerbėjai išvydę šias moters nuotraukas negailėjo gražių žodžių jai ir tikino, kad ji yra nepaprastai šauni mama bei moteris.

Vieni rašė: „Nuostabi. Gražus pilvukas“, „Atrodai stulbinančiai, nė nepagalvočiau, kad laukiatės 22-ojo vaikelio“, „Tu esi super moteris“, „Negaliu nustoti grožėtis“, „Kokia tu nuostabi. Žiūriu ir žiūriu...“, „Aš su trimis vaikais nesusitvarkau, o tu jau 22 laukiesi. Sveikinu.“

REKLAMA
REKLAMA

O kiti internautai ragino ją, kad ši parašytų knygą apie savo gyvenimą bei visus vaikelius.

Primename, kad šeimoje buvo ir su nėštumu susijusi tragedija: 2014-aisiais berniukas, kuriam davė Alfie vardą, medikų buvo pripažintas mirusiu, kuomet Sue buvo 23 savaitę nėščia. 

REKLAMA

Pagal vietos įstatymus mergaitėms lytiniai santykiai yra leidžiami nuo 16 metų. Tačiau yra ir išimčių: jeigu paaugliai, kuriems nėra 16 metų, santykiauja savo noru, jiems negresia teisinis persekiojimas. 

22-ojo vaiko laukiantys tėvai medikų prašė nepranešti jiems jo lyties, tačiau Sue yra įsitikinusi, kad naujagimis išlygins berniukų ir mergaičių pasiskirstymą šeimoje. 

„Man rodosi, kad aš turėsiu po 11 kiekvienos lyties vaikų, panašu, kad laukiamės berniuko“, – BBC cituojama moteris. 

Laisvalaikio kaina

Radfordai su 19 savo vaikų gyvena sename karalienės Viktorijos laikų name su 10 miegamųjų, kurį jie įsigijo prieš 11 metų. Šeimos finansai iš esmės priklauso nuo turimo verslo – kepyklos, kuriai vadovauja Noelis Radfordas.

REKLAMA
REKLAMA

Du vyriausi vaikai, 30-metis Chrisas ir 25-erių Sophie, kuri jau turi tris savo pačios vaikus, gyvena atskirai. 

Šeima yra žinoma visoje šalyje, dalyvauja televizijos šou laidose, apie juos rašoma žiniasklaidoje. Maža to, šeima turi savo „Instagram“ ir „YouTube“ paskyras, kuriose skelbia įdomiausias savo gyvenimo akimirkas. 

Radfordai kartais susiduria su finansiniais sunkumais. Sue yra prisipažinusi, kad surasti jų šeimos kišenei tinkamų pramogų yra nepaprasta užduotis. „Mes mėgstame eiti į kiną, ypač atostogų metų, kuomet vaikai nuobodžiauja, o lauke lyja. Tačiau bilietai kainuoja 10 svarų (apie 12 eurų), tai visiems nueiti yra brangoka, – „Daily Mail“ pasakojo moteris. – Todėl mes dažnai laukiame įvairių nuolaidų internete ir einame į tuos filmus, kurie pigiau kainuoja“. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

S. Radford pažymėjo, kad jų šeimai geriausiai pailsėti pavyksta išvykų į gamtą ar pajūrį metu. „Nes tai yra nemokama ir prieinama visus metus“, – aiškino ji.

Ką Radfordai dirba visą dieną?

Noelis Radfordas keliasi dar naktį ir vyksta į savo kepyklą, iš kur namo grįžta 7 val. 35 min., kad padėtų šeimai suruošti vaikus į mokyklą ir vaikų darželį.

Mokyklinė uniforma skalbiama, lyginama ir sudėliojama į vietas iš vakaro. Pusryčiauja vaikai dviem pamainomis. 

Šeši vaikai lanko pradinę mokyklą, kuri nuo namų nutolusi 10 minučių kelio. Dar penki vaikai mokosi vidurinėje mokykloje. Noelis vežioja juos mikroautobusu – galėdamas judėti autobusų juosta jis išvengia rytinių kamščių. 

REKLAMA

Trys jauniausieji lieka namuose su mama, tačiau vienas jų vėliau keliauja į vaikų darželį. 

Radfordų šeima yra paskaičiavusi, kad per mėnesį sunaudoja 30 skalbimo priemonės butelių ir 120 rulonų tualetinio popieriaus. Namus susitvarkyti kasdien užtrunka apie tris valandas. 

Iš valstybės šeima gauna 680 svarų (apie 800 eurų) pašalpą kas mėnesį. Maistui jie labai neišlaidauja – visai šeimai užtenka 1400 svarų (apie 1600 eurų) per mėnesį. Dažniausiai yra ruošiami patiekalai su makaronais, o mėsą ir daržoves Radfordai įsigyja su nuolaida iš vietos ūkininkų.

Vakarais mažieji prausti pradedami apie 18 val., po valandos jie jau suguldomi į lovas, o vyresnieji pradeda ruoštis miegoti apie 21 val. Patys sutuoktiniai miegoti eina 22 valandą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų