REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Britų karališkoji šeima yra vieni labiausiai pasaulį dominančių asmenų, o jų gyvenimas ne kartą virto tiek knygomis ar serialais, tiek ir dokumentinėmis juostomis.

Britų karališkoji šeima yra vieni labiausiai pasaulį dominančių asmenų, o jų gyvenimas ne kartą virto tiek knygomis ar serialais, tiek ir dokumentinėmis juostomis.

REKLAMA

Ant rankų savo atžalas supuojantys princai Harry ir Wiliamas tikriausiai ne retai prisimena laiką praleistą su savo mama, princese Diana.  

Nors gimę karališkosios šeimos įpėdiniai nebegalės pažinti savo močiutės, tačiau savo atžalas lepina taip pat kaip ir Diana lepino juos su broliu Williamu.

„Mamyte leidžia“

Dienraščiui „Sunday Times“ apie Dianos vaikų auklėjimą papasakojo jai ir princui Charlesui 11 metų dirbusi virtuvės šefė Carolyn Robb. Ji prisiminė, kad dar būdamas mažas princas Harry labai mėgdavo saldumynus.

Vieną rytą bepusryčiaudamas berniukas užsimanė vieno iš šefės gamintų pyragėlių, moteris pasakė, kad pyragėlį duos tik tuomet, kai šis atsiklaus mamos.

REKLAMA
REKLAMA

Po kelių minučių princas Harry grįžo su rašteliu su Dianos rašysena, „Mamyte leidžia“ buvo parašyta jame. Toks Dianos poelgis šefę išties prajuokino, tą raštelį moteris saugo iki šiol.

REKLAMA

Virtuvės šefė ir princesė Diana puikiai sutarė, moterys ne retai šnekučiuodavosi apie kasdieninius ir moteriškus reikalus. Po Charleso ir Dianos skyrybų 1996-aisiais C.Robb liko dirbti karališkajai šeimai. Šis laikotarpis moteriai buvo nelengvas, ji stengėsi vaikams suteikti paguodą, o kai šie užsukdavo į virtuvę šefė stengdavosi juos pralinksminti ar nustebinti kokiu nors gardesiu.

Buvęs princeses Dianos apsauginis Kenas Wharfe’as žiniasklaidai papasakojo smagu atsitikimą. Atostogų metu fotografų persekiojama Diana norėjo išvengti spaudai skirtos fotosesijos, tačiau apsigalvojo, kai sužinojo, ką sugalvojo jos sūnūs.

REKLAMA
REKLAMA

Necker saloje atostogavusiems vaikams dirbęs vadybininkas padovanojo didžiules katapultas. Williamas sugalvojo katapultą užsinešti ant uolos ir kai mama bus fotografuojama spaudos į žurnalistus paleisti vandens pilną balioną.

Berniukai buvo itin taiklus, vienas vandens balionas teko fotografui, toks įvykis pralinksmino ne tik Dianą, bet ir šalia buvusius darbuotojus.  

Erzino vyrą

Neseniai užsienio žiniasklaida paviešino istoriją, jog, neva, princesė Diana puikiai žinojo kaip specialiai suerzinti savo vyrą princą Charlesą ne vietoje ir ne laiku.

Pora buvo vedusi nelaimingai ir nors susilaukė dviejų vaikų, galiausiai nusprendė skirtis. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasirodo, kad norėdama suerzinti vyrą viešų renginių metu, Diana pradėdavo vaidinti juoko priepuolį arba apsipildavo ašaromis. Būtent taip ji pasielgė 1983-aisiais Sidnėjuje. Tąkart fotografai spėjo įamžinti beraudančią princesę, o štai jos vyras visiškai tai praignoravo. Tąkart karališkosios šeimos atstovai spaudai tikino, kad tokį Dianos jausmų antplūdį paskatino laiko juostų pasikeitimas keliaujant iš Jungtinės Karalystės į Australiją, o taip pat didelis karštis.

Ir nors fotografai įamžino ją beverkiančią šalia princo Charleso, kai kurie spėliojo, kad jis to nė nepastebėjo. Tuo tarpu kiti buvo įsitikinę, kad net jei jis tai ir matė, specialiai į tai nekreipė dėmesio. „Tai buvo pirmas ženklas, kad tarp jų kažkas negerai“, – tikino žurnalistai.

REKLAMA

Vis dėlto vėliau žurnalistai ėmė pastebėti, kad panašūs jausmai Dianai vis pasikartoja, vis dėlto dažniau, nei ašaras, ji naudodavo netikrą juoką. „Ji juokdavosi ne todėl, kad jai būdavo linksma, o todėl, jog norėdavo suerzinti savo vyrą“, – tikino Patrickas Jephsonas.

„Kaip profesionalūs karališkosios šeimos atstovai jie buvo nepralenkiami, tačiau to užkulisiai nebuvo labai gražūs. Jie vienas su kitu nekalbėdavo, vienas į kitą nežiūrėdavo ir neturėjo vienas kitam kantrybės“, – atviravo P. Jepshonas.

Negana to, Dianai itin patiko dėmesys, o ypatingai tas faktas, kad ji nuolat gaudavo jo daugiau, nei jos vyras. „Tai buvo pačios įdomiausios sužadėtuvės, nes jie nieko apie vienas kitą nežinojo. Diana buvo staiga ištraukta iš buto, kurį dalijosi su kitomis merginomis ir gavo nuostabius kambarius Buckinghamo rūmuose“, – sakė ekspertai.

REKLAMA

„Tačiau nepaisant to, kad Charles galvojo, kad įsimyli tobulą merginą, iš tiesų ji buvo kur kas tamsesnė ir nelaimingesnė, ir taip buvo visų jų santykių metu“, – pridėjo ekspertai.

Motinos pažeminimas

Nors širdžių princese vadinama Diana žuvo dar 1997-ųjų rugpjūtį, apie šią moterį kalbos sklinda ligi šiol. Visai neseniai žiniasklaidoje pasirodė žinia apie patirtą moters pažeminimą.

Princesė Dianą buvo pažeminta pačios savo motinos. 

Skelbiama, kad motina Frances Shand Kydd nepalaikė jos tuo metu, kai Raine Spencer buvo labai pažeidžiama.

Raine Spancer buvo antroji princesės Dianos tėvo žmona. Teigiama, kad abi jo žmonos buvo sunkaus chakarkerio asmenybės. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po skyrybų su princu Charlesu, Diana bandė susikurti asmeninę laimę su musulmonais, egiptiečių filmo prodiuseriu Dodi Al-Fayedu ir Pakistano chirurgu Hasnatu Khanu. Princesės motina nepritarė dukters pasirinkimui ir telefonu reguliariai reiškė savo požiūrį į ją.

Kartą buvęs darbuotojas Paulius Burrellas vaikščiojo pro Dianos kambarį ir išgirdo niurnėjimą – princesė kalbėjo su savo mama telefonu, keikdamasi kambario viduryje. Ponia Dee paskambino tarnui, kad ji išgirstų, ką jos mama kalbėjo kitame telefono gale.

„Aš užauginau kekšę, kuri susidėjo su musulmoniškais vyrais“, – citavo žodžius.

Velso princesė negalėjo sulaikyti ašarų dėl tokių baisių žodžių. Praėjus keliems mėnesiams po šio pokalbio, Diana mirė autoavarijoje.

REKLAMA

Paskutiniai žodžiai

Xavieras Gourmelonas buvo vienas pirmųjų ekstremalių situacijų tarnybos narių, kuris atvyko gelbėti į avariją patekusio princesės Dianos automobilio tunelyje. 

Tada mašina, kurioje sėdėjo princesė, lėkė beveik 120 kilometrų per valandą greičiu ir staiga sudužo, rėžęsis į betoninę atramą.

Pasak ugniagesio, kuris paskutinis bendravo su Diana prieš pat jos mirtį, buvo šie:  „Dieve mano, kas atsitiko?“, rašoma dailystar.co.uk

Į avariją atskubėjęs darbuotojas prisipažino nežinojęs, kas sėdi automobilyje ir ką netrukus reikės vaduoti.  „Tai buvo visiškai banalus ir eilinis eismo įvykio, vienas iš daugelio, į kurį man tenka važiuoti.

REKLAMA

Automobilis buvo sudaužytas ir mes elgėmės taip, kaip kiekvieną kartą tokiais atvejais.

Mačiau, kad dešinioji Dianos kūno pusė buvo sužalota, tačiau daug kraujo nebuvo. Mane labai sujaudino jos prašymas: ji prašė manęs pasilikti, nepalikti jos. Aš laikiau jos ranką, nes ji paprašė manęs pasilikti su ja ir vis klausinėjo, kas nutiko“, - prisiminė 50-metis vyras, kuris buvo paskutinis, mašinoje matęs sėdinčią Dianą kartu su Dodi Fayedu, Egipto milijardieriaus Mohamedo Al-Fayedo sūnumi.

Automobilio priekyje sėdėjo vairuotojas kartu su princesės Dianos sargybiniu. Princesė Diana netrukus po avarijos buvo išgabenta į ligoninę, tačiau, deja, neišgyveno.

Oficialiame pranešime teigiama, kad ji mirė dėl daugybinių sužalojimų ir vidinio kraujavimo. 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų