REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
34
Darjušas Lavrinovičius su žmona Edita ir vaikais (tv3.lt fotomontažas)

Užsukę į belgų restoraną, galite būti tikri – alkani namo tikrai negrįšite, tuo įsitikino ir garsūs svečiai, trečiadienio vakarą nepraleidę restorano „Belgai“ naujo meniu pristatymo, rašoma pranešime spaudai.

34

Užsukę į belgų restoraną, galite būti tikri – alkani namo tikrai negrįšite, tuo įsitikino ir garsūs svečiai, trečiadienio vakarą nepraleidę restorano „Belgai“ naujo meniu pristatymo, rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA

Turbūt būtų sunku rasti vilnietį, nežinančio jau savotiška legenda tapusio restorano. Kai aplink viena po kitos atsidaro naujos vietos, tačiau didžioji dalis po pusmečio jau būna priverstos užsidaryti, antrą dešimtį metų skaičiuojantis restoranas yra tikra retenybė.

Įvertinti naujų patiekalų atvyko vedybų planuotoja Laura Vagonė, fotografas Lukas Gricius, keliautojas Rimvydas Širvinskas-Makalius, laidų vedėjas Jonas Nainys su žmona, prekės ženklo “Nunu” kūrėja Simona Naine, krepšininkas Darjušas Lavrinovičius su žmona Edita ir vaikais, atlikėja Diana Dargienė su dukra, laidų vedėja Vaida Skaisgirė su sūnumi, dizainerė Julija Janus ir kino prodiuseris Stasys Baltakis, rinkodaros specialistė Rima Olberkytė-Stankus su vyru Žydrūnu Stankumi, verslininkė Liucina Rimgailė su vyru, laidų vedėju Tadu Rimgaila, prodiuseriai Martynas Tyla ir Neringa Zeleniūtė su dukra ir kiti.

Atsinaujinusį restorano meniu svečiams pristatė naujasis restorano šefas Modestas Brazauskas. Visai neseniai jis smarkiai šoktelėjo karjeros laiptais aukštyn – iki šiol padavėju tai pačiai įmonei priklausančiame restorane „Prancūzai“ dirbęs gastronomijos entuziastas, dabar stojo prie „Belgų“ virtuvės vairo.

REKLAMA
REKLAMA

Šefas pristatė dvi naujas midijų opcijas – su pomidorais ir bazilikais arba su obuolių sidru ir šonine. Taip pat – neatsiejamą, itin populiarų belgišką patiekalą – aluje troškintą triušio koją, jautienos pekaniją bei belgiškus sumuštinius su grybais ir Šiaurės jūros krevetėmis.

REKLAMA

Darjušas Lavrinovičius su žmona Edita sako, kad visgi jų namuose gaminamų jūros gėrybių aromatas sklinda retai – šeima jų ragauti traukia į restoraną.

„Mūsų vaikai valgo viską – net jūros gėrybes. Tačiau duodame ragauti ne visas, visgi yra išskirtinių, kurioms dar reikia pribręsti. Šiaip mokome vaikus valgyti kokybišką, gerą maistą. Juk maistas kaip kuras automobiliui – kokį įpilsi, taip ir važiuos. Nuo to priklauso sveikata, kaip jausiesi, todėl mano pagrindinis tikslas įskiepyti sveiko valgymo taisykles“, – kalbėjo Darjušas.

REKLAMA
REKLAMA

Lavrinvočių namuose maisto ruošos darbai krenta ant Editos pečių, tačiau ji ir nesiskundžia – šiuo procesu mėgaujasi.

„Man vienas malonumas gaminti šeimai. Ruošiu viską – ir pusryčius, ir pietus, ir vakarienę. Tik kartais pritrūksta minčių ir receptų, tai tenka internete pasiskaityti“, – kalbėjo Edita.

„Aš pasitikiu profesionalais, o kadangi žmona geriau už mane gamina, nekišu nosies į šitus reikalus. Net ir tada, kai būnu vienas namuose, nieko negaminu – geriau atsipjaunu kažko, ką randu šaldytuve“, – juokėsi krepšininkas.

Artėjant Valentino dienai, paklausti, kaip Lavrinovičiai žada ją paminėti, Darjušas prisipažino, kad šiemet bus bene pirmieji metai, kai jis neturės žaisti važybose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Per tiek metų kartu jau pripratau, kad per daugelį švenčių vyro nebūna. Tačiau man ir netrūksta tų romantiškų akimirkų, nesu aš didelė romantikė“, – šypsosi Edita.

„Specialiai nieko niekada neplanuojame, nebent po taurę šampano pakeliame, – sakė Darjušas. – Mums kiekviena diena kaip Valentino diena.“

Simona ir Jonas Nainiai save vadina tikrais jūros gėrybių fanais. Tačiau jas namuose ruošti vengia, kaip sako Simona, mieliau čia gaminasi lengvesnius patiekalus – ypač mėgsta mėsą ant griliaus.

„Jūros gėrybėmis nėra mano stiprioji pusė, čia nesijaučiu gera kulinarė, todėl geriau pasirenkame jas ragauti restorane. Galiu nebent paruošti krevetes su padažiuku. Tačiau kas sunkiau – man smagiau nueiti kažkur kitur“, – kalbėjo Simona Nainė.

REKLAMA

Pasak drabužių kūrėjos, tai jau tapo savotiška jųdviejų su Jonu tradicija surengti sau pasimatymą mieste, jaukiame restorane, su skaniu maistu – valgyti jie labai mėgsta.

„Iš tiesų, jei Jonas neturi nuotaikos, nueiti pavalgyti gero maisto jam yra lyg terapija. Todėl mes neieškome ypatingos progos apsilankyti restorane. Stengiamės sau kiekvieną dieną padaryti lyg šventę, nuolat nustebinti vienas kitą, nelaukiant tam progos“, – pasakojo Simona Nainė.

Savo šeimą bei sekėjus kulinariniais šedevrais mėgstanti stebinti Neringa Zeleniūtė sako norinti paneigti mitą, kad jūros gėrybes ruošti savo virtuvėje yra sunku.

„Midijos man yra šventa, nes tai yra jūros gėrybes, kurias aš be galo mėgstu. Tai yra paprasčiausias patiekalas kurį visi žmonės turėtų mokėti ruošti savo namuose. Tam, kad sugadintum žuvį, aštunkojus, kalmarus, krevetes – reikia turėti sugebėjimų. Tai yra greičiausi patiekalai – vienas, du, trys ir vakarienė paruošta. Čia tikrai nereikia persistegti ir dėti fejerverkų“, – kalbėjo N.Zeleniūtė.

REKLAMA

Kalbėdama apie „jūros bjaurybes“, Neringa pripažįsta ragavusi įvairiausių patiekalų. Tačiau kadangi maistą ji tiesiog dievina, nesugalvojo tokio, kuris būtų nepatikęs.

„Vienas iš labiausiai įsiminusių ir nepalikęs gero įspūdžio – patiekalas iš kito raciono. Tai buvo ėriukio kiaušinukai. Iš pagarbos žmogui turėjau suvalgyti – nuryjau, beveik atpyliau, nerodžiau, užslėpiau… Bet buvo žiauriai neskanu. Nors turbūt ne dėl skonio, o vien dėl to, kad asocijacija nebuvo gera“, – juokėsi Neringa Zeleniūtė.

Dizainerė Julija Janus sako mėgstanti jūros gėrybes, o midijas – ypač. Tačiau jas namuose gamina vos kelis kartus per pusę metų, dažniau žingsniuoja į šioje srityje besispecializuojančius restoranus.

„Labai mėgstu suktis virtuvėje, tai yra mano meditacija. Tačiau dažniausiai gaminu tai, ką turiu šaldytuve“, – kalbėjo Julija Janus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų