REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
17
Rimvydas Širvinskas-Makalius (Irmantas Gelūnas/Fotobankas)

Kelionių organizatoriaus Rimvydo Širvinsko-Makaliaus vardas yra žinomas visoje šalyje, o aplankytų šalių pavydėti jam galėtų ne vienas. Rytinės „Power Hit Radio“ laidos „Šok į kelnes“ klausytojams Rimvydas atskleidė dar negirdėtų detalių apie savo keliones.

17

Kelionių organizatoriaus Rimvydo Širvinsko-Makaliaus vardas yra žinomas visoje šalyje, o aplankytų šalių pavydėti jam galėtų ne vienas. Rytinės „Power Hit Radio“ laidos „Šok į kelnes“ klausytojams Rimvydas atskleidė dar negirdėtų detalių apie savo keliones.

REKLAMA

Skrydžiai vos už kelis centus, prabangiausias skrydis gyvenime, kodėl lėktuve visuomet reikėtų valgyti, bet vengti kavos, ir kurios šalies policija verčia jaustis itin nesaugiai – Makalius žino viską.

Kadangi Rimvydas yra kelionių organizatorius, geriausius pasiūlymus dažniausiai pamato pats pirmas. Vienąkart tokiu būdu jis pamatė puikų skrydį į Turkiją kelioms dienoms vos už 99 eurus – neliko nieko kito, kaip tik greitai susidėti daiktus ir jau tos pačios dienos vakare pakelti sparnus.

„Tiesą pasakius, tai buvo vienas geriausių sprendimų, nes tokie spontaniški sprendimai labai išverčia iš kojų, o kai kažkas neplanuoto ir gero atsitinka, tu labai ilgai ir paskui tuo gyveni“, – apie paskutinių minučių pasiūlymus kalbėjo R. Širvinskas-Makalius.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, tai – tikrai ne pigiausias skrydis, kokį kelionių organizatorius yra sumedžiojęs: „Esu skridęs už 4 centus. Tiesą sakant, čia labai sena istorija. Kai pigių skrydžių bendrovė „Ryanair“ pradėjo įsitvirtinti Lietuvoje ir atidarė savo bazę Kaune, tuomet labai populiarino save visoje Europoje ir pardavinėjo pigius skrydžius antradienio ir ketvirtadienio naktimis už vieną tos šalies piniginį vienetą. Todėl už vieną lito centą aš skridau iš Vilniaus į Brėmeną, o už vieną euro centą – iš Brėmeno į Londoną.“

REKLAMA

„Po to, kai papasakoju šią istoriją, mano socialinius tinklus užplūsta žinutės: „Taip kaip gi man už tą centą nuskristi?“ Tačiau tuo metu aš norėjau įrodyti, kai tik pradėjau savo veiklą prieš mažiausiai 6-7 metus, kad pigiai keliauti iš tiesų galima“, – sakė Makalius.

Vis dėlto žinomas vyras mėgaujasi ne tik pigiomis kelionėmis – neseniai jam teko galimybė išbandyti ir itin prabangias oro linijas.

„Tai tikrai buvo mano geriausias skrydis gyvenime. Skridau su jau 5 metus pripažintomis geriausiomis pasaulio oro linijomis. Tai – Kataro oro linijos, kurios, deja, iš Lietuvos neskrenda. Man teko skristi iš Lenkijos – gavau ekonominės klasės skrydį iš partnerių, buvau pakvietas apsilankyti Tailande. Į pašto dėžutę sulaukiau pasiūlymo, kaip klientas – už dvigubai žemesnę kainą pagerinti savo klasę iki verslo“, – prisiminimais dalijosi R. Širvinskas-Makalius.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, Kataro oro linijų verslo klasė yra tokia gera, kad neretai ji kartais laikoma tiesiog pirmąja. Pasiūlymu pasinaudojęs Makalius pasakojo, kad čia netgi turėjo privatų savo kambarį. 

„Tau duoda miegui pižamą, duoda palatynę, kėdė pavirsta viengule lova, užkloja specialų čiužinį, kad nejaustum jokių nelygumų, palinki tau labos nakties, apkamšo ir užkloja. Aukščiausios klasės maitinimas – iki šiol prisimenu tą obuolių pyrago skonį“, – su šypsena pasakojo kelionių organizatorius.

Tiesa, pasirodo, kad R. Širvinskas-Makalius skrydžio metu visuomet stengiasi pavalgyti, jog nusileidus lėktuvui nereikėtų ieškoti, kur tai padaryti. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Teisingas pasakymas yra vengti kavos, todėl, kad ji iš organizmo šalina skysčius, o kai prarandi skysčius lėktuve, jaučiamas labai didelis diskomfortas. Dėl slėgio kitaip jauti maistą, todėl į jį dedama daugiau prieskonių“, – apie tam tikrus mitybos niuansus lėktuve sakė žinomas vyras.

Pastaruoju metu Makalius stengiasi keliauti ten, kur nebūtų laikomas turistų. Viena iš tokių vietų – Madagaskaras. O štai pensijoje jis teigia keliausiantis į Bora Bora salas.

Per gimtadienį jam teko lankytis ir Meksikoje. „Buvau visko prisiskaitęs, bet vėliau, pradėjęs daugiau domėtis, supratau, kad tai yra labai saugi šalis, keliai – kaip Amerikoje, dėl automobilio nuomos nėra jokių problemų. Vienintelis dalykas, su kuo aš susidūriau, ir jaučiausi tikrai labai labai nesaugiai, tai buvo policija“, – pasakojo jis.

REKLAMA

Pasirodo, kad policija netikėtai sustabdė Rimvydą ir dar vieną vaikiną, su kuriuo jis keliavo. „Jie sakė, kad mūsų piniginėse ieško ne pinigų, o neva narkotinių medžiagų. Jie stengėsi su mūsų piniginėmis pasišalinti kažkur į šoną – mes sekėme paskui juos, nes jie norėjo pasiimti pinigų. Mes tam nesileidome, bet jie mus kankino kokį pusvalandį“, – sakė Rimvydas pridėdamas, kad pareigūnai jį netgi apieškojo – kuo įmanoma labiau vilkino laiką.

Visą pokalbį su R. Širvinsku-Makaliumi galite išgirsti čia:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų