Daugelis esame įpratę mėgautis kava – stipriu espresso puodeliu, ar lengvesne su pieno puta, ir turbūt net nepagalvojome, kad yra daugybė kitokių jos panaudojimo būdų.

Tokio marinato vištienai dar neruošėte: taps mėgstamiausiu

Tokio marinato vištienai dar neruošėte: taps mėgstamiausiu

TV3 laidos „La Maistas“ šefai Tomas Rimydis, Vylius Blauzdavičius ir ypatingas laidos svečias Emanuelis Ryklys pademonstruos, kad su kava galima pasigaminti įvairiausių patiekalų – ir ryžių pudingą, ir bulvių košę, ir net mėsos patiekalus.

Kavos ekspertas, kavos baro įkūrėjas ir knygos „Tebūnie kava“ autorius – Emanuelis Ryklys apie kavą žino viską. Savo žiniomis ir praktiniais patarimais jis pasidalins ir su laidos „La Maistas“ šefais bei žiūrovais.

Kavos ekspertas, kavos baro įkūrėjas ir knygos „Tebūnie kava“ autorius Emanuelis Ryklys dalinosi įdomiais faktais ir patarimais kokia kava skaniausia, kokią pirkti ir kaip padaryti skaniausią tikrą kavą savo rytiniame puodelyje, naudojant prancūzišką kavinuką.

Emanuelis pamini, kad geriausia proporcija kavai yra vienas litras vandens ir 60 gramų kavos. Svarbus faktas, kad nereikia naudoti ką tik užvirusio vandens, būtina palaukti 4 – 5 minutes po užvirimo. Vandens reikėtų įpilti trečdalį kavinuko, pamaišyti medine mentele ir minutę palaukti, tuomet supilti likusį vandenį ir dar palikti pastovėti 3 - 4 minutes. Tuomet lieka tik nuspausti kavą ir pajausti tobulai sodrų skonį.

REKLAMA

Receptą, ką pagamino Emanuelis, žiūrėkite vaizdo įraše.

Vylius Blauzdavičius siūlo žiūrovams išmėginti gardų padažą. Tai greitas BBQ padažas, kurio vienas iš pagrindinių ingredientų yra kava, tad patiekalams suteikia ypatingą skonį. Šiuo padažu puikiai tinka gardinti mėgstamus mėsos patiekalus.

Receptą, ką pagamino Vylius, žiūrėkite vaizdo įraše.

Tomo Rimydžio pasiūlymas – neregėras marinatas vištienai. Tai tobulas marinatas paukštienai, jautienai arba kiaulienai Rekomenduojama mėsą marinate palikti kuo ilgiau, geriausia per naktį, kad į mėsytę kuo geriau įsigertų skonis.

Receptą, ką pagamino Tomas, žiūrėkite vaizdo įraše.

 

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

Top Video

Pasidalijo, ką mama išdarinėjo lėktuve: dukrai teliko rausti iš gėdos
DABAR RODOMA
Pasidalijo, ką mama išdarinėjo lėktuve: dukrai teliko rausti iš gėdos
DABAR RODOMA
Pamačius, kaip bandoma išvažiuoti iš automobilių aikštelės aplinkiniai susiėmė už galvų
DABAR RODOMA
Košmaras autobuse: nufilmuota, kas dėjosi viduje per siaubingą avariją
DABAR RODOMA
Internautai negali patikėti savo akimis: neatskiria, kuri yra dukra, o kuri – mama
DABAR RODOMA
Gero vakaro šou. „TV Pagalbos“ žvaigždė Navickas prisiminė, kaip saugojo Landsbergį: pas jį prie durų miegodavom
DABAR RODOMA
Lietuvis įsiuto: bejėgio vilkiko vairuotojo nelaimė policijai sukėlė juoką
DABAR RODOMA
Gerbėjai dalijasi įrašu ir sako, kad princas Harry – svajonių vyras
DABAR RODOMA
Išsitraukė kamerą, pamačius, ką išdarinėja lėktuvo keleivė – vos sulaikė juoką
DABAR RODOMA
Įrašas spaudžia širdį: šuns reakcija į veterinarą nepalieka abejingų
DABAR RODOMA
Visi mes žmonės. Meiželytė dėl darbo Seime neteko meilės: „Puikiai suprantu Grybauskaitę“
REKLAMA
Juodos duonos padažas (nuotr. stop kadras)
Prieš daugiau nei 100 metų Lietuva atkūrė nepriklausomybę ir ta proga „La maistas“ laida skirta būtent lietuviškai virtuvei. Vasario 16-osios proga mes nusiteikę švęsti, o tam, ...
„La maistas“ švenčia Lietuvos nepriklausomybę – ypatingi Vasario 16-osios patiekalai (nuotr. Organizatorių)
Prieš daugiau nei 100 metų Lietuva atkūrė nepriklausomybę ir ta proga „La maistas“ laida skirta būtent lietuviškai virtuvei. Vasario 16-osios proga mes nusiteikę švęsti, o tam, ...
Ypatingi vasario 16-osios patiekalai (nuotr. Organizatorių)
Prieš daugiau nei 100 metų Lietuva atkūrė nepriklausomybę ir ta proga „La maistas“ laida skirta būtent lietuviškai virtuvei. Vasario 16-osios proga mes nusiteikę švęsti, o tam, ...
„La maistas“ viešnia Banga parodė, kaip pasidaryti pasakišką tiramisu desertą (nuotr. Organizatorių)
Artėjant Šv. Valentinui tikriausiai visi sukate galva, kuo gi nustebinti savo pačius mylimiausius.  Šiandien TV3 laidos „La Maistas“ virtuvė kvepės meile, o šefai Tomas ...
Tinklaraštininkės ruošiami desertai nepalieka abejingų: pasakė, kaip ruošti skaniausias spurgas (nuotr. asm. archyvo)
Banga Mudėnaitė nebuvo iš tų mergaičių, kurios svajojo užaugusios gaminti pyragus ir sudėtingiausius patiekalus. Ji juokiasi, kad net būdama penktoje klasėje nežinojo, kaip ...
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų