REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Praėjusių metų M.A.M.A įvaizdžiai pagal dizainerę Airidą Skrickienę (tv3.lt fotomontažas)

Jau šį penktadienį Lietuvos pramogų pasaulį sudrebins kasmetiniai ir didžiausi muzikos apdovanojimai M.A.M.A. Ir nors renginio esmė yra mūsų šalies muzikantų pagerbimas, ne ką mažesnė reikšmė teikiama ir šio renginio raudonajam kilimui, kuriuo žingsniuoja puikiai pažįstami veidai.

6

Jau šį penktadienį Lietuvos pramogų pasaulį sudrebins kasmetiniai ir didžiausi muzikos apdovanojimai M.A.M.A. Ir nors renginio esmė yra mūsų šalies muzikantų pagerbimas, ne ką mažesnė reikšmė teikiama ir šio renginio raudonajam kilimui, kuriuo žingsniuoja puikiai pažįstami veidai.

REKLAMA

Garsenybės kasmet nustebina savo įvaizdžiais, o jų paruošimas neretai atitenka labiausiai mylimiems šalies dizaineriams. Jau 3 metus iš eilės šiam renginiui garsenybes ruošianti ir vien pernai Veroniką Montvydienę, Joringį Šatą, Moniką Mariją, Luką Gricių ir Naglį Bierancą papuošusi išskirtinio braižo dizainerė Airida Skrickienė naujienų portalui tv3.lt papasakojo, su kokiais iššūkiais tenka susidurti. Airida neslėpė, kad kai kada primatavimus tenka daryti nuotoliniu būdu, o apdarą paruošti dėvėjimui – vos per parą.

Jau visai netrukus nugriaudės M.A.M.A apdovanojimai – kelintus metus iš eilės ruošiate klientus šiai šventei?

REKLAMA
REKLAMA

M.A.M.A apdovanojimams šventės dalyvius ir svečius rengiu jau trečius metus. Tai – ypatinga šventė, didžiulis renginys tiek muzikos pasaulio žmonėms, tiek šio renginio svečiams – ypač tiems, kurie žingsniuoja raudonuoju kilimu.

REKLAMA

Per kiek maždaug laiko nuo A iki Z sukuriate įvaizdį savo klientams, kurie prašo Jūsų pagalbos įvaizdžiui M.A.M.A apdovanojimams?

Viskas priklauso nuo aplinkybių. Turiu klientų, kurie iš anksto viską planuoja – iš anksto užsisako, žino, ko nori. Tuomet rūbo sukūrimui ir pasiuvimui turime visą pusmetį. Tačiau tikrai būna atvejų, kai kostiumui ar rūbui sukurti ir pasiūti turiu vos vieną parą. Tai – mano darbo dalis. 

Šie apdovanojimai vyksta sausį – kada į Jus kreipiasi klientai, su prašymu, kad papuoštumėte šiam renginiui?

Smagiausia dirbti, kai turiu pakankamai laiko kūrybai, apmąstymams ir  įgyvendinimui.  Realūs pasimatymai ir primatavimai yra didelis privalumas kuriant įvaizdį. Deja, mums visiems trūksta laiko, todėl tikrai dažnai klientai į mane kreipiasi likus tik kelioms dienoms iki šventės. Ir tai nereiškia, kad įvaizdis bus prastesnis – tiesiog mažiau kūrybinių ieškojimų ir daugiau streso, bet tai – kūrybinio darbo dalis. 

REKLAMA
REKLAMA

Kaip dažnai iki šventės vyksta primatavimai?

Dažniausiai, turint pakankamai laiko, reikia 1-3 primatavimų. Bet jeigu laikas spaudžia, primatavimus įmanoma daryti net ir nuotoliniu būdu. Čia jau padeda ilgametė patirtis ir susikurta tam tikra schema, metodika, pagal kurią viską susideriname ir išsiaiškiname, „pasimatuojame“. 

Jei ne paslaptis, kiek žvaigždžių, pasirodysiančių M.A.M.A, į Jus jau kreipėsi?

Visas jas pamatysite M.A.M.A apdovanojimuose! Manau, bus labai geras renginys. Kaip visada, turėsime ir ką išgirsti, ir ką pamatyti, ir ką po renginio aptarti.

Šiais metais kūrėte sceninius įvaizdžius, ar puošėte ir tuos vakaro svečius, kurie pasirodys tik ant raudonojo kilimo?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Džiaugiuosi, kad šiemet kūriau rūbus ir M.A.M.A scenoje koncertuojantiems atlikėjams, ir renginio svečiams. Ir garbė, ir atsakomybė vienu metu. 

Kuriate aprangą tiek vyrams, tiek ir moterims, vis dėlto kurių klientų šventėms (ar net tokiems apdovanojimams, kaip M.A.M.A) sulaukiate daugiau?

Manau, nieko nenustebinsiu, jog dažniausiai sulaukiu moterų užsakymų. Tačiau noriu labai pasižiaugti, jog ir vyrai darosi vis atidesni savo išvaizdai. Jau tikrai nebe tie laikai, kai vyrams jų rūbai, įvaizdis nerūpi. Šalia stilingos moters ir vyras nori atrodyti efektingai. Mane, kaip rūbų kūrėją, tai labai džiugina, o vyrų mada man yra labai įdomi ir įkvepianti.

REKLAMA

Su kokiais iššūkiais/sunkumais susiduriate Jūs pati, beruošdama klientus šiai šventei?

Visi iššūkiai ir techniniai sprendimai man nebaisūs. Jau daug metų kuriu rūbus ir galiu įgyvendinti ir klasikines, ir inovatyvias idėjas, jas derinti, perkurti. Iššūkiai man netgi patinka, skatina mąstyti kūrybiškiau, veda pirmyn, ieškoti alternatyvių sprendimų. Didžiausias iššūkis – laikas, kurio taip neretai trūksta, bet vienintelis jį nugalintis dalykas – atkaklus darbus.  

Kaip pati vertinate M.A.M.A svečių įvaizdžius? 

M.A.M.A apdovanojimuose galima pamatyti įvairiausių stilių, įvairiausių kostiumų ir įvaizdžių. Pagrindinė taisyklė, kurios turėtų laikytis renginio svečiai – aprangos kodas. Tačiau visame pasaulyje vyrauja tendencija šiek tiek laužyti šią taisyklę, tik tą daryti reikėtų atsargiai, skoningai ir išmaniai. Turime gerbti organizatorių prašymą, pageidavimą, jie tam ruošiasi visus metus, kuria šventę. Žinoma, čia netinka kasdieniniai rūbų deriniai ar aprangos detalės, aksesuarai. Tačiau eksperimentuoti, žaisti įvaizdžiu, man labai patinka ir šiek tiek galima. 

REKLAMA

Visai kas kita – muzikantai. Jų rūbai išreiškia tam tikrą jų laikyseną, atliekamos ar kuriamos muzikos „žinutes“, tad jų įvaizdžiai neretai jau būna susiformavę arba sukurti konkrečiai šventei. Jiems galioja kitos taisyklės ir reikalavimai. Jie ateina kaip kūrėjai ir savo įvaizdžiu išreiškia save. 

Į ką siūlytumėte atkreipti dėmesį šio renginio svečiams, koks būtų pagrindinis Jūsų patarimas?

Manau, šiame renginyje svarbiausia – mėgautis muzika, juk M.A.M.A apdovanojimuose svarbiausia yra ji. Įvaizdis irgi labai svarbu, žinoma. Atrodyti efektingai, Išreikšti save, jaustis patogiai ir užtikrintai – štai, kas svarbiausia, renkantis rūbą M.A.M.A apdovanojimams. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų