REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
Gintarė Songailė su seserimi (nuotr. Martynas Stankaitis)

Buvusio krepšininko, o dabar legendinės NBA komandos „San Antonio Spurs“ trenerių štabo nario Dariaus Songailos žmona Gintarė Songailė kartu su sūnumis dviem savaitėms grįžo į Lietuvą.

13

Buvusio krepšininko, o dabar legendinės NBA komandos „San Antonio Spurs“ trenerių štabo nario Dariaus Songailos žmona Gintarė Songailė kartu su sūnumis dviem savaitėms grįžo į Lietuvą.

REKLAMA

JAV, Teksase, gyvenanti žinoma moteris neslepia – Lietuvos ji labai pasiilgsta ir, kai tik gali, skrenda aplankyti artimųjų. Šį kartą svarbiausia grįžimo priežastis – septintą mėnesį besilaukianti jaunesnė sesuo Deimantė.

Tarp seserų – itin artimas ryšys

Viešnagės metu G. Songailė padėjo sesei susipirkti kūdikio kraitelį, patarė, kurie daiktai tikrai bus reikalingi. Penkeriais metais už seserį vyresnė G. Songailė visada būdavo ta, kuri mamai padėdavo ja rūpintis. Kaip tikina, ją su Deimante sieja labai artimas ryšys. Prieš išsikraustant į JAV, abi gyveno Kaune, nuolat susitikdavo. Todėl Gintarė labai norėjo pamatyti, apsikabinti ir padėti sesei šiame svarbiame gyvenimo etape.

„Kai laukiausi dvynių, neturėjau šalia patarėjų. Tuo metu broliui buvo jau 5 metai, o iš draugių rato buvau pirmoji nėštukė. Todėl dabar jaučiu pareigą pasidalinti naudingais patarimais. Pažadėjau, kad būsiu ir per gimdymą, padėsiu pirmosiomis dienomis. Tikiuosi būti krikšto mama. Mano vyras juokavo, kad sesės mergytės laukiu labiau nei kad savo vaikų. Pirmą kartą būsiu teta, man tai labai svarbu. O kaip mano berniukai laukia pusseserės! Tiesa, iš pradžių liūdėjo, kad gims mergaitė, prašė pakeisti lytį. Tačiau dabar nekantrauja, kada galės susipažinti“, – kalbėjo trijų vaikų mama.

REKLAMA
REKLAMA

Svarbiausia – vežimėlis: manevringas ir neteplus

Gintarė kartu su sese apsilankė Vilniuje esančioje „Baby City“ parduotuvėje, kur išsirinko universalų vežimėlį. Abiejų moterų dėmesį patraukė prekės ženklo „Anex“ gaminys „Sport Desert“, pritaikytas vaikams iki 3 metų. Dviejų dalių rudos spalvos eko odos vežimėlis tiks aktyvų laisvalaikį mėgstančiai Deimantei ir jos vyrui. Jie žada važinėti ne tik parko, bet ir miško takeliais. Patobulinta rėmo ir ratukų sistema sušvelnina važiavimą, užtikrina ramią vaiko kelionę. Seseris sužavėjo vežimėlio manevringumas, lengvumas, patogus naudojimas ir stilingumas. Šio gaminio komplektą sudaro važiuoklė, sportinė dalis, lopšys, mamos rankinė, mova kojoms, apsauga nuo lietaus ir uodų.

REKLAMA

„Mano manymu, pats svarbiausias pirkinys yra vežimėlis. Pamenu, Herkus buvo taip įpratęs prie savojo, kad dienos metu niekur kitur jo nepavykdavo užmigdyti. Vežimėlis turi būti erdvus, manevringas, lengvas ir patogus naudoti. Jis turi lengvai važiuoti tiek miesto gatvėmis, tiek akmenuotais takais. Mes turime sodybą prie ežero, todėl tai man buvo ypač svarbu. Taip pat vežimėlis turi būti praktiškas. Puikus pasirinkimas – stilingai atrodanti ir lengvai valoma eko oda. Žinoma, daugeliui mamų yra svarbu dizainas. Aš taip pat ne išimtis, rinkausi, kad vežimėlis būtų ne tik patogus, bet ir stilingas. Pamenu, Darius sakė pirkti tokį, kad ir jis galėtų vaikus vežioti. Todėl vežimėlis negalėjo būti moteriškas“, – juokėsi G. Songailė.

REKLAMA
REKLAMA

Patarimai renkantis kūdikio kraitelį

Gintarė pirmagimio besilaukiančioms mamoms pataria įsigyti lopšelį, pastatomą prie tėvų lovos. Lovytės šonas turi būti be grotelių tam, kad būtų galima nesunkiai pasiekti mažylį. Kai vaikai paauga, gali miegoti įprastoje lovoje. G. Songailei itin pasiteisino gultukas, kuris yra tituluojamas kaip vienas mėgstamiausių naujagimių tėvelių reikmenų. Jame vaikai labai mėgo suptis ir žaisti, o kai reikėdavo – nusiramindavo. Ankstyvaisiais dvynių mėnesiais Gintarė paguldydavo dvynius į gultukus ir sugebėdavo juos supdama dar atrašyti į elektroninius laiškus.

Taip pat G. Songailė sesei rekomendavo įsigyti nešioklę, kuri daugelyje gyvenimo situacijų buvo nepakeičiama. Buvo ir tokių rekomenduojamų pirkinių, kurie Songailų vaikams visai nepatiko, pavyzdžiui, kūdikio supynės, kurios, mažyliui pabudus ir pradėjus judėti, ima jį supti. Daugelį daiktų, drabužių, kurie liko po nėštumų ir trijų vaikų auginimo, G. Songailė perleis sesei. Tiesa, vežimėlį ji pardavė, todėl Deimantei teko įsigyti naują.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pataria mėgautis kiekviena kūdikio akimirka

Žinoma moteris prisiminė, kad visų trijų vaikų kūdikystės etapai jai buvo labai lengvi. Pasak Gintarės, jos vaikai buvo labai geri, daug miegojo, neverkė. Pirmus tris mėnesius berniukai miegodavo po dvidešimt valandų, atsikeldavo tik pavalgyti. Su šypsena veide Gintarė prisimena, kad dvynius net pati pažadindavo – norėdavo su jais pabūti, o berniukai vis miegodavo...

„Mamoms siūlyčiau mėgautis kiekviena su kūdikiu praleista akimirka. Vaikai taip greitai auga! Vieną dieną šliaužtinukai tinka, o kitą – jau nesusisega. Visi vaiko auginimo etapai tiesiog praskrieja. Pirmieji trys mėnesiai – ramybės etapas, po to prasideda šliaužiojimas, o tada išmoksta vaikščioti. Visai neseniai dvyniai manęs paklausė, į kurią mokyklą eis. Laikas skrieja labai greitai“, – kalbėjo G. Songailė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų