REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šią savaitę iš pažiūros įprastas eismo įvykis Vilniuje sukėlė milžinišką ažiotažą internete, kai netikėtai išplito vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota nuoga avarijos kaltininkė.

Šią savaitę iš pažiūros įprastas eismo įvykis Vilniuje sukėlė milžinišką ažiotažą internete, kai netikėtai išplito vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota nuoga avarijos kaltininkė.

REKLAMA

Moteris buvo nufilmuota policijos komisariato kieme, nes elgėsi neadekvačiai. Policininko filmuota medžiaga atsidūrė internete, tyrėjams skirtas įrašas sukėlė pasipiktinimų audrą. Daugelis kaltina pareigūnus pažeidus asmens privatumą ir orumą.

Į tokią situaciją ramiai žiūrėti negalėjo kūrybinės agentūros vadovas Saugirdas Vaitulionis, jis stebėjosi pareigūnų elgesiu: „Suprantu, kad visiems dabar baisiai juokinga, nes vaizdo įrašas kaip iš „Pagirių velniai žino kur“, bet dabar kita medalio pusė. Lietuvos policija, o kaip ten su tuo domenų apsaugos įstatymu šioje šalyje? Čia viskas ok, kad visiškai nuogos moters video nutekinamas į internetą? Visiškai nesvarbu, kad ji yra absoliučiai girta ir nelabai adekvati – išsiblaivys ir atsakys už savo nusižengimus pagal įstatymą. 

Bet apie kokį asmens privatumo gynimą galime kalbėti, kai patys pareigūnai nesuvokia, kas yra asmens privatumas ir duomenų apsauga, kuri yra ginama įstatymo. Pareigūnai patys į šį įstatymą nusišluostė kojas ir akivaizdžiai parodė, kad jis pas mus negalioja. Jo tiesiog nėra.Šiaip tai wow. Nes tas pareigūnas, kuris nutekino video, dabar bus atsakingas už realiai sužlugdytą moters gyvenimą. Dabar visi los, kad pati kalta. Taip, prisidirbo. Ar kažkas turėjo teisę ją filmuoti ir platinti vaizdo medžiagą internete? Jokiais būdais.Ginti, saugoti, padėti – yeah, right“, – socialiniame tinkle rašė vyras.

REKLAMA
REKLAMA

Elgėsi neadekvačiai

Vilniaus apskrities policijos atstovas Tomas Bražėnas tv3.lt papasakojo apie šį incidentą:

„Sausio 19 d. buvo gautas pranešimas, kad Saltoniškių ir Narbuto gatvių sankryžoje 1983 m. moteris, vairuojanti BMW, nepasirinko saugaus greičio ir nepastebėjo priešais prie šviesoforo sustojusio kito tos pačios markės automobilio, kurį vairavo 1992 m. gimęs vyras. Būtent jis pastebėjo, kad jau avarijos vietoje moteris elgėsi neadekvačiai, todėl buvo iškviesta policija. Pareigūnai atvažiavo, tačiau ji atsisakė tikrintis girtumą, o tai prilygsta sunkiam girtumo laipsniui.

REKLAMA

Tada pareigūnai ją vežė į komisariatą. Jie atvažiavo į budėtojų dalį. Jau vežant moteris keikėsi, rėkavo, o galiausiai nusimetė visus drabužius. Jai buvo pasiūlyta apsirengti, bet ji atsisakė. Pareigūnai priėmė sprendimą filmuoti, kaip ji yra vedama į komisariatą, kad po to nekiltų papildomų nesusipratimų. Kai žmogus elgiasi neadekvačiai, jis gali susižaloti pats arba sužaloti aplinkinius, todėl toks vaizdo įrašas yra pridedamas prie visų įrodymų.“

Vis dėlto, kaip filmuota medžiaga pateko į internetą nėra aišku. „Yra pavestas atlikti tarnybinis patikrinimas, kuris atsakys į klausimus, kaip tas įrašas ten pateko, kas jį paviešino? Pasikartosiu, yra įprasta procedūra filmuoti, tačiau, žinoma, jokiu būdu negalima tokios medžiagos viešinti. Už tai gresia atsakomybė“, – pabrėžė T. Bražėnas.

REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnui gali būti taikomos tarnybinės nuobaudos – nuo pastabos, papeikimo iki atleidimo iš tarnybos.

Nesugebėjo nusiraminti

Vaizdo įraše matyti, kaip yra atidaromos policijos automobilio durys, o jame už grotų sėdi išsirengusi moteris. Ji ištaria: „Pagaliau, gryno oro!“.

Pareigūnas perklausia moters, ji apsirengs ar eis nuoga? Ši atsako, kad liks nuoga. Išlipusi ji murma, kad reikia pasiimti SEL kompaktą ir sviedžia jį kažkur į tolumą. Tokius veiksmus moteris palydi keiksmažodžiais.

Tada ji dar kartą paima kompaktą ir sviedžia jį į duris. Palydėdama savo veiksmus eiline keiksmažodžių tirada. Ir tada atsisukusi į pareigūną ji ištaria: „Aš ne tau sakau (keiksmažodžius – aut. past.), nebijok, aš Selui sakau.“

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų