REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
32
Kornelija ir Karolina Stakonaitės (nuotr. Instagram)

Kas augdamas nenorėtų turėti sesers arba brolio, o ypatingai – gimusio tą pačią dieną? Tai – lyg draugas visam gyvenimui. Geriausiomis draugėmis save laiko ir 23 metų dvynukės iš Ukmergės, Kornelija ir Karolina Stakonaitės.

32

Kas augdamas nenorėtų turėti sesers arba brolio, o ypatingai – gimusio tą pačią dieną? Tai – lyg draugas visam gyvenimui. Geriausiomis draugėmis save laiko ir 23 metų dvynukės iš Ukmergės, Kornelija ir Karolina Stakonaitės.

REKLAMA

Naujienų portalui tv3.lt merginos papasakojo, kas jas sieja, o kuo viena nuo kitos itin skiriasi. Taip pat jos prisiminė ir ne vieną linksmą istoriją, kai pavyko pergudrauti mokytojus ar net ir artimus draugus.

Ką šiuo metu veikiate? Ar mokotės tuos pačius dalykus?

Karolina:  Šiuo metu esu 4 kurso studentė ir pradėjau ieškoti darbo mados srityje. Su mokslais irgi turime istoriją… Iš pradžių aš įstojau studijuoti pastatų energetikos inžineriją VGTU (rinkdamasi kur studijuoti, visiškai nenutuokiau, kokią kryptį rinktis, tad pasirinkau tai, kas tuo metu pasirodė visai įdomu). 

Pradėjusi studijuoti supratau, kad man ši specialybė visiškai nepatinka, tad nusprendžiau mesti studijas ir netrukus išvykau į Norvegiją su mintimi užsidirbti ir kitais metais stoti studijuoti kitą specialybę. Svarsčiau pradėti mokytis norvegų kalbą ir stoti į Oslo universitetą, bet vis kalbėdavau su sese, klausinėdavau apie studijas, todėl galiausiai nusprendžiau grįžti į Lietuvą ir stoti į tą pačią specialybę, kurios mokėsi Kornelija – Vadybą ir verslo administravimą VU. 

REKLAMA
REKLAMA

Seseriškas ryšys vis dėlto suvedė mus kartu. Ir šiandien pagalvojusi džiaugiuosi, kad mečiau nepatinkančias studijas. Nors buvo baisu tai pasakyti šeimai, nes mūsų visuomenėje vyrauja labai stiprus stereotipas, kad po egzaminų būtina kažkur stoti, džiaugiuosi, kad tėvai visiškai mane suprato ir palaikė.

REKLAMA

Kornelija: Abi pasirinkome studijuoti tą patį – aš praėjusiais metais baigiau Vadybos ir verslo administravimo (anglų k.) studijas VU, o sesė po metų pasirinko studijuoti tą patį, taigi šiuo metu ketina atlikti praktiką įmonėje ir rašyti bakalaurą. Aš šiuo metu dalyvauju programavimo kursuose ir ruošiuosi baigiamiesiems egzaminams.

Nors dvynukes aplinkiniai dažnai sumaišo, artimieji puikiai atskiria, kuri yra kuri. Vis dėlto gal esate linksmai kada apgavusios ir artimą žmogų?

Kornelija: Kai sesė po metų įstojo į mano fakultetą, mano grupiokai ją pamatę nuolat pribėgdavo apkabinti galvodami, kad ten aš, o kadangi „Erasmus“ programos studentai nuolatos keisdavosi, ši situacija kartojosi daugybę kartų. Po to būdavo tikrai daug juoko.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip esate išnaudojusios savo dvynių privalumus?

Karolina: Mūsų neskyrė nė vienas mokytojas ir dėstytojas. Universitete mane ne kartą pavadino Kornelija, ir paklausdavo, ką aš veikiu tame pačiame kurse antrus metus iš eilės. O šiaip mokykloje esame kelis kartus viena už kitą atsiskaičiusios eilėraščius, kuriuos reikėdavo išmokti deklamuoti. Susikeisdavome vietomis ir nueidavo atsiskaitinėti to paties (juokiasi).

Kornelija: Kai Karolina gavo vairuotojo pažymėjimą, o aš vis dar laukiu savo egzamino, kartas nuo karto jau pasinaudodavau jos teisėmis (juokiasi).

Ar dalinatės viena spinta?

Karolina: Ne, kiekvienos asmeninė spinta yra šventa erdvė, kurios liesti nevalia. Nors viena kitai ir negailima paskolinti drabužių, jei kažkuri pasiskolina neatsiklaususi, iškart kyla karas. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kornelija: Turime atskirus garderobus.

Vienos dvynukės nuo vaikystės rengiasi taip pat ir visko perka po dvi poras, o kitos specialiai bando viena nuo kitos skirtis. Kaip priimtiniausia jums?

Karolina: Kai buvome mažytės, mama mus rengė vienodais, bet dažniausiai skirtingų spalvų drabužiais. Mano spalva buvo rožinė arba raudona, o Kornelijos – mėlyna arba žalia (šitaip mes pasirinkome pačios). 

Paauglystėje turėjome gal tik keletą vienodų drabužių – netgi labai pykdavome, jei kažkuri norėdavo nusipirkti tą patį arba panašų drabužį. Šiandien taip pat dauguma mūsų drabužių  yra skirtingi, bet mėgstame susiderinti vienodo stiliaus, spalvų ir raštų derinius.

REKLAMA

Kornelija: Kadangi kuriame dvynių turinį „Instagram“ platformoje, būtent nuotraukoms ar mados renginiams stengiamės susikurti panašius derinius, tad mūsų garderobe, sakyčiau, yra apie 30 % vienodų drabužių.

Kokios aplinkinių reakcijos į tai, kad esate dvynukės?

Karolina: Daugeliui tai įdomu – klausinėja apie mūsų ryšį, nuolat esame lyginamos. Ypatingai, kai susipažįstame su naujais žmonėmis, ir jie sužino, kad yra dar viena tokia pati (nors iš tiesų mes visiškai skirtingos). Jie nori susipažinti, pabendrauti su mumis kartu.

Kornelija: Juokingiausia, kai žmonės paklausia, kiek man metų, o kai atsakau, paklausia, kiek mano sesei dvynei?

REKLAMA

Ar visi jūsų pomėgiai bendri, o gal kaip tik, skiriasi?

Karolina: Turime ir bendrų, ir skirtingų pomėgių. Iš esmės, abi esam veiklios, mėgstame leisti laiką draugų būryje – turistauti, plaukti baidarėmis, slidinėti, čiuožinėti, abi turime silpnybę drabužiams, domimės mada. Labai mėgstame keliauti, bet aš visada pirmenybę teikiu kurortinėms šalims arba didmiesčiams (atsižvelgiant į klimatą), nes Lietuvoje labai trūksta saulės, o Kornelija tikriausiai mieliau rinktųsi keliauti ten, kur turėtų galimybę aktyviai leisti laiką.

Kornelija: Šiuo metu kartu praleidžiame mažiau laiko – skiriasi profesinės sritys, į kurias gilinamės. Taip pat sesė atostogauti renkasi šiltą šalį, paplūdimius, gamtą. Aš mieliau išvažiuoju į kalnus ar didmiestį – mane tai įkvepia. Neseniai pasidariau pirmąjį savo solo tripą į Londoną. Bet turime ir daug bendrų pomėgių, vienas iš jų – aistra madai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kad esate panašios išvaizda – akivaizdu. Vis dėlto ar skiriasi jūsų būdai?

Karolina: Esame ir labai panašios, ir skirtingos. Daugelyje situacijų nė nesitarusios išreiškiame visiškai vienodą nuomonę, ir kartais net tais pačiais žodžiais. Kasdienybėje galime susipykti dešimt kartų dėl smulkmenų – aš dažnai į viską žiūriu rimčiau, nei sesė.  

Panašios esame savo energija. Abi esame kupinos pozityvumo optimistės, stengiamės nesigilinti į smulkmenas ar intrigas. Mūsų vertybės yra visiškai vienodos – abi esame absoliučiai geriausios draugės ir visada viena kitą palaikysime.

Kornelija: Esame sielos dvynės – jaučiame viena kitą. Manau, dažnai galėčiau atspėti, ką sesė pasakys ar padarys kai kuriose situacijose. Žinoma, turime ir labai individualias savo asmenybes – Karolina laikosi griežtesnio požiūrio, kai tuo tarpu aš toleruoju labiausiai beprotiškus dalykus gyvenime, kol tai nedaro žalos kitiems. Stengiuosi visur ir visada neprarasti savęs – nepaisant to, ar tai yra įprasta ir teisinga pagal mūsų visuomenės nuostatas.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų