REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
17
Inga Stumbrienė su šeima (nuotr. facebook.com)

Visuomet besišypsantys, stilingi ir mėgstantys keliauti Stumbrai žavi daugelį, o Inga socialinėje erdvėje neretai gerbėjus palepina įspūdingais kadrais iš atostogų.

17

Visuomet besišypsantys, stilingi ir mėgstantys keliauti Stumbrai žavi daugelį, o Inga socialinėje erdvėje neretai gerbėjus palepina įspūdingais kadrais iš atostogų.

REKLAMA

Šį kartą garsi šeima išvyko atostogauti į Tailandą. Kol šalta ir niūru Lietuvoje, šeima džiaugėsi saulės spinduliais egzotiškoje šalyje. Tiesa, atostogaujant jie ne tik lepinasi saulės spinduliais, tačiau ir ragauja vietinį maistą, kurį išbandė pagaminti ir jų dukra Estela.

Naujienų portalui tv3.lt ji papasakojo, kad šių atostogų metu netrūko naujų potyrių: „Buvo labai įdomi patirtis, nes mūsų viešbutyje buvo galima užsisakyti kulinarinę pamokėlę su virtuvės šefu, tad nusprendėme pabandyti. Likome be galo sužavėti ir patenkinti. Pamokėlė prasidėjo anksti ryte, kuomet Estela su virtuvės šefu vyko į vietinį turgelį nusipirkti produktų iš kurių buvo gaminami patiekalai.“

Moteris tikino, kad Tailande yra gausybė įvairių produktų ir visų norisi paragauti. „Turgelyje jau akys raibsta nuo vaisių, daržovių, prieskonių, jūros gėrybių įvairovės. Kai grįžo iš vietinio turgelio, keletą valandų mokinosi ir gamino: green curry, spicy and sour soup, bei Phad Thai“, – pasakojo moteris. 

REKLAMA
REKLAMA

Anot Ingos, jos dukrai nebuvo sudėtinga susikalbėti su vietiniais gyventojais ir liko labai patenkinta rezultatu: „Susišnekėti nebuvo sunku, o gaminti buvo net labai įdomu.“

REKLAMA

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad Ingos ir Aivaro Stumbrų dukra Estela jau skinasi kelią kulinarijos pasaulyje.

Estela šiuo metu mokosi mokykloje, turi atskirą kulinarijos rubriką žurnale, kuriame talpina savo kurtus receptus.

Estela pasakojo, jog jau žino, koks jos yra svajonių restoranas. „Jis būtų miesto centre. Nedidelis, bet labai jaukus. Maistas būtų prancūziškas ir itališkas, nedidelėmis porcijomis, bet be galo skanus“, – savo vizijomis dalijosi mergaitė.

Anot jos, ji būtų ne tik šio restorano savininkė, bet ir virtuvės šefė. Ji teigė, kad kiekvienas lankytojas jai būtų labai svarbus, ji trokšta, kad visi jaustųsi jaukiai ir gerai. 

REKLAMA
REKLAMA

Ji džiaugėsi, kad ją dėl šios svajonės labai palaiko tėvai bei padeda ją įgyvendinti. Nepaisant to, kad Estelą drąsina šeima siekti tikslo, tačiau ir pati jau pradėjo taupytis pinigus. „Manau, kad kuo anksčiau pradėsiu siekti tikslo, tuo greičiau jį pasieksiu“, – sakė pašnekovė.

Dėl šios mergaitės svajonės džiaugiasi ir Inga, kuri sakė, kad visais įmanomais padės, kad ši svajonė virstu tikrove. „Labai džiaugiuosi, kad taip anksti ji atrado savo pašaukimą ir tikslą gyvenime, jei niekas nepasikeis, tai labai stengsimės ir padėsime jai jį pasiekti“, – džiaugėsi moteris.

Tiesa, kiek anksčiau naujienų portalui tv3.lt, Inga Stumbrienė yra pasakojus apie dukros aistrą gaminti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmieji žingsniai kulinarijos link

Moteris pasakojo, jog apie savo dukros pašaukimą sužinojo prieš 5 metus. Mergaitė dar anksčiau yra bandžius lankyti šokius, muziką. Šios sritys Estelai neblogai sekėsi, tačiau mama pripažįsta, kad tai nėra jos aistra. „Aš pamačiau, kad vaiko akys pradėjo žibėti tada, kai ji darė tai, kam yra pašaukta – maisto gamybai. Galbūt tai yra jos pašaukimas, galbūt – aistra, galbūt – hobis. Laikas parodys…“

Anot Ingos, mergytė jau nuo mažų dienų save realizuoja maisto gamyboje. „Kai mes su vyru kažkur išeidavome, ji likdavo su aukle. Mes grįždavome ir rasdavome ne tik, kad pridarytų darbelių, bet ir priruoštų patiekalų. Jos visuomet gamindavo su aukle. Galbūt todėl, kad auklės toks buvo pomėgis ir aistra. Tai ji visą šią aistrą perdavė Estelai. Ji labai užsikabino už to.“

REKLAMA

Estelos pirmieji patiekalai buvo įvairiausi desertai, o dabar ji geba gaminti ir karštus maistus. Pereiti nuo desertų iki rimtesnių patiekalų paskatino Inga. „Pati pradžia buvo nuo desertų: keksiukai, tortai, žele. Kai jau mamytei pradėjo augti papildomi kilogramai, aš jai sakiau, kad galbūt jau reikėtų pradėti gaminti kažką rimčiau. Dabar ji gamina viską: sriubą, mėsą, šaltus, karštus patiekalus“, – juokavo moteris.

Dukra atlieka gaspadinės funkciją?

Turbūt dauguma mano, kad mama privalo tvarkyti namus, gaminti maistą ir plauti indus. Tačiau Stumbrų šeimoje to nėra. Visi draugiškai padeda vieni kitiems, nelaukia, kol grįš Inga namo ir viską sutvarkys. „Jeigu, tarkim, sugedo elektros lemputė, aš tikrai nelauksiu, kol grįš vyras ir ją pakeis. Aš ją paimu ir pakeičiu. Jeigu yra neplauti indai, vaikai mielai juos išplauna. Jeigu man užimta diena, o Estelai laisva, ji man net paskambina ir paklausia, ką man padaryti valgyti. Tai neturi būti kažkokia prievarta, jeigu tu versi vaiką kažką daryti, tai galiausiai šis noras dings.“

REKLAMA

Kulinarijos rubrika – žurnale

Inga džiaugiasi, kad maisto gamyba puikiai sekasi Estelai. „Greitai išeis jos rubrika žurnale. Ją rašyti pakvietė Alfas Ivanauskas, ji turės atskirą rubriką žurnale „Verdu ir kepu“. Net 6 puslapius! Mes be galo džiaugiamės ir žavimės tuo. Toje rubrikoje bus pateikti jos receptai“, – džiaugėsi moteris.

Anot jos, šefo profesija kuo toliau, tuo labiau vertinama. „Galbūt anksčiau šefo profesija nebuvo vertinama, o dabar ji yra labai garbinga. Manau, kad su virtuvės mitų griovėjais atėjo tam tikra revoliucija ir perversmas maisto kultūrai Lietuvoje. Jeigu tu esi geras šefas, pasaulinės reikšmės, tu gali uždirbti labai didelius pinigus“, – sakė gražuolė.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų