REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
17
Algimantas Minalga-Soliaris (tv3.lt fotomontažas)

Muzikiniame projekte išgarsėjęs dainininkas Algimantas Minalga-Soliaris visai neseniai ir vėl pasirodė didžiojoje nacionalinės „Eurovizijos“ atrankų scenoje. Iki tol žinomas vyras buvo kiek dingęs, o ir sugrįžo kiek pasikeitęs.

17

Muzikiniame projekte išgarsėjęs dainininkas Algimantas Minalga-Soliaris visai neseniai ir vėl pasirodė didžiojoje nacionalinės „Eurovizijos“ atrankų scenoje. Iki tol žinomas vyras buvo kiek dingęs, o ir sugrįžo kiek pasikeitęs.

REKLAMA

Antrojoje „Eurovizijos“ atrankoje pasirodęs Soliaris naujienų portalui tv3.lt papasakojo apie pokyčius bei atvejį, kuomet į „Euroviziją“ išvykti vis dėlto nenorėtų.

Dėkingas kritikams

Kitą dieną po savo pasirodymo kalbintas A. Minalga-Soliaris pasakojo, kad su komanda viską aptarė iškart. Tiesa, daug dėmesio skyrė ir komisijos pastaboms, kad daina turėtų būti kiek ilgesnė. Vis dėlto jis neslėpė, kad ne viskas  buvo išpildyta taip, kaip norėjo.

„Vokaliai jaučiuosi pakankamai neblogai atlikęs kūrinį. Visuomet galima padaryti vis geriau ir geriau, bet kadangi daina yra nauja, mes norėjome viską perteikti emociškai, o kitką reikia tobulinti – tiek šokėją, tiek šviesas. Būtent jų nepadarėme visai – tik susipaišėme, kaip viskas turėtų būti. Dabar reikia įdėti daugiau jėgų į vaizdą“, – apie savo pasirodymą kalbėjo jis.

REKLAMA
REKLAMA

Soliaris savo sėkmę nacionalinės „Eurovizijos“ atrankoje bando jau trečiąjį kartą. Paklaustas, ar ne sėkmės atveju, ryžtųsi konkurse pasirodyti darkart, dainininkas teigė, kad kol kas apie tai galvoti sunku.

REKLAMA

„Pats asmeniškai į „Euroviziją“ išvažiuoti labai norėčiau, bet tikrai nenorėčiau išvykti su daina, kuri kažkaip prasukta ar išstumta per prievartą. Žmonės dainą turėtų išsirinkti patys. Esu dėkingas kritikams ir komisijai, kurie padeda suprasti, kad tu tą dainą gal ir myli, bet „Eurovizijai“ ar jos kontekstui ji visiškai netinkama. Geriau tai sužinoti čia, negu išvažiuoti į konkursą ir iš paskutinių jėgų spausti iš kažko, ko nėra“, – atvirai sakė jis.

Viena detalė – ne tik įvaizdžio dalis

Kartu su iki pusės apsinuoginusiu ir kūną auksu papuošusiu šokėju pasirodęs Soliaris pasakojo, kad jei pasiseks pereiti į kitą etapą, jo pasirodymas ateityje atrodys kitaip – žiūrovai bus išties nustebinti. 

REKLAMA
REKLAMA

„Mano mintis buvo paleisti išvis tik šokėją, ir nerodyti vokalisto. Bet paskutinę sekundę, pasitarę su LRT prodiuseriais, nusprendėme, kad šiam kartui bus rodomi abu, nepaisant to, kad visą pasirodymą statėme ant šokėjo“, – teigė dainininkas.

Komisijos nariai jam davė ir dar vieną pastabą – neva tarp atlikėjo ir jo šokėjo nebuvo vientisumo. „Tikiuosi, kad pavyks išlaikyti profesionalų komandą – man tos garbės ir šokti, ir dainuoti, ir dar apšvietėju būti, tikrai nėra tikslo. Kiekvienas turi savo stipriasias puses. Manau, kad šokėjas puikiai susitvarko su judesiais ir tą mano emociją galės perteikti per šokį. O aš – balsu“, – pasakojo jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, daugelio nuostabai, Soliaris scenoje pasirodė ir nosį papuošęs akiniais. Paklaustas, ar tai – tik įvaizdžio detalė, dainininkas atviravo, kad akiniai turi specialią paskirtį: „Turiu minimalų minusą, tačiau mano akys labai jautrios šviesoms, todėl tie akiniai apsaugo nuo labai aštrių šviesų ir nuo kitų dirgiklių. Tai – tikrai ne tik įvaizdžio detalė.“

Daugelis galėjo pastebėti ir tai, kad iki tos akimirkos, kol pasirodė „Eurovizijos“ atrankų scenoje, Soliaris buvo kiek dingęs iš viešumos. Pats atlikėjas pasakojo, kad iš tiesų buvo itin užsiėmęs – keliavo, mokėsi vokalo paslapčių bei bandė surasti pats save.

„Nemėgstu eiti į sceną ir pasakoti apie kažką, ko dar neturiu – norėjosi viską pasibaigti, o netrukus išeis ir dar vienas singlas su įspūdingu klipu ir tikrai dideliu biudžetu. Susistačiau viską į savo vietas ir dabar eisiu tuo muzikiniu keliu taip, kaip aš jį įsivaizduoju. Norisi viską daryti širdimi, ir kad muzika eitų iš savęs, o ne tada, kada reikia, kažkokiais terminais“, – pokalbį baigė A. Minalga-Soliaris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų