REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
14
Viktoras Uspaskich (nuotr. facebook.com)

Turbūt nerastume Lietuvoje žmogaus, nieko negirdėjusio apie Viktorą Uspaskich. Kai kurios jo šmaikščios frazės jau virto kultinėmis, o skandalų, lydėjusių bene visą gyvenimą, iki šiol neįmanoma pamiršti.

14

Turbūt nerastume Lietuvoje žmogaus, nieko negirdėjusio apie Viktorą Uspaskich. Kai kurios jo šmaikščios frazės jau virto kultinėmis, o skandalų, lydėjusių bene visą gyvenimą, iki šiol neįmanoma pamiršti.

REKLAMA

Tačiau šiandien V. Uspaskich yra kardinaliai pasikeitęs. Pastarieji metai Viktorui buvo išties nelengvi. Vyras neslepia, kad po politikoje nuolat jį lydėjusių skandalų, skyrybų, jo sveikata buvo labai sušlubavusi, o diagnozuotas piktybinis auglys privertė kardinaliai pakeisti savo mąstymą ir gyvenimą.

Kardinalūs pokyčiai

Šiandien Viktoras stengiasi visada eiti miegoti tam tikru laiku, nevalgo mėsos, nevartoja alkoholio ir net nesikeikia: „Gyvenu geriau nei prieš penkiolika metų, viską darau teisingiau nei anksčiau.

Jau šešerius metus nevartoju alkoholio, nebuvo sunku atsisakyti, nes pradėjau gyventi pagal kitokią filosofiją ir įsisavinau kitas žinias. Anksčiau mėgdavau išgerti ir daug, alkoholiku netapau, bet potraukį jaučiau.

REKLAMA
REKLAMA

Studijavau psichologiją dvasiniu ir vertybiniu pagrindu, susitvarkiau miego režimą. Anksčiau eidavau vėlai miegoti ir keldavausi vėliau, bet iš tikrųjų supratau, kad reikia į gyvenimą įvesti režimą ir eiti miegoti laiku.

REKLAMA

Tik eidami anksti miegoti žmonės pasieks gerų rezultatų. Mūsų nervų sistema ilsisi tik nuo dešimtos vakaro iki vidurnakčio, jei šio laiko neišnaudojame, kenkiame savo sveikatai ir trumpiname gyvenimą.“

Pasikeitęs gyvenimo būdas vyrui padėjo įveikti sunkumus: „Turėjau daug ligų, nervinį tiką, piktybinį auglį, tačiau pakeitus gyvenimo būdą viskas tiesiog dingo.

Šiandien esu visiškai sveikas, nesergu jokiomis ligomis. Jau aštuonerius metus nevartoju jokių vaistų, turiu daugybę energijos, pagal gydytojų nustatytą biologinį amžių, man 25-eri, nors šiemet perkopiau septintą dešimtį.“   

REKLAMA
REKLAMA

Ryžtis pokyčiams Viktoras nusprendė, kai pablogėjo sveikata, santykiai ir aplinka: „Tai nėra tik maistas ir režimas, dirbau ir su savo mąstymu, meditavau. Dabar medituodamas galiu pakrauti save gera emocija, po jos nesinori apie nieką blogą galvoti ar pasakyti. Atradau ramybę, pats tapau ramus ir laimingas.“

Bėda po vieną nevaikšto

Sužinojęs apie diagnozę, kad turi piktybinį auglį, politikas neišsigando, anaiptol į viską reagavo labai ramiai: „Turėjau gyvenime daugybę problemų, todėl maniau, kad bėda po viena nevaikšto.

Nusprendžiau tvarkytis su savimi, nelaikiau to onkologine liga. Gydytojai rado piktybinį auglį paakiuose ir paskyrė operaciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tada pagalvojau, kad turiu pats susitvarkyti ir man pavyko. Kai grįžau pas gydytojus jie buvo nustebę, nes jų praktikoje tokiam augliui visuomet reikalinga operacija. Tai nėra stebuklas, tai dėsniai, kurie veikia gyvenimą ir pagal juos tiesiog reikia gyventi.“

Bendrauja su buvusia žmona

Prieš kelerius metus su žmona Jolanta išsiskyręs Viktoras neseniai pasirodė viešumoje su buvusia mylimąja ir daugeliui užminė mįslę apie susitaikymą: „Mūsų su buvusia žmona santykiai yra labai geri, mes dažnai susitinkame ir bendraujame, bet gyvename savo atskirus gyvenimus.

Tik necivilizuoti žmonės gali juodinti vienas kitą viešai, kam reikia pyktis? Kaip galima skirtis triukšmingai, jeigu moteris yra tavo vaikų mama, kam pilti purvą, juk tą žmogų mylėjai, jį pasirinkai.

REKLAMA

Pyktis galima, tai normalu ir natūralu, bet nereikia įžeidinėti. Pasakyti žodžiai veikia santykius kaip virusas, jie neišsitrina savaime. Tuos žodžius valyti iš savęs gali padėti meditacija arba ilgi pokalbiai.

Kartais žmonės supykę nekalba dienomis, savaitėmis, tačiau jie kenkia sau. Tyla drasko mūsų sielą, o siela yra mūsų pagrindas. Pykčio metu reikia suvokti, kad įžeidimas tampa virusu ir naikina santykius, kuriuos vėliau labai sunku atstatyti.“

Pasak Viktoro, jis nesiekia mokyti kitų ar smerkti kitaip gyvenančių. Vyro teigimu, tiesos nereikia ieškoti, pasaulį reikia priimti tokį, koks jis yra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų