REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Britų karalienė Elizabeth II pirmadienį surengs susitikimą su princu Harry, mėgindama išspręsti krizę, kurią sukėlė netikėtas princo pranešimas, kad jis su žmona Meghan  atsisako karališkosios šeimos aukšto rango narių statuso.

Britų karalienė Elizabeth II pirmadienį surengs susitikimą su princu Harry, mėgindama išspręsti krizę, kurią sukėlė netikėtas princo pranešimas, kad jis su žmona Meghan  atsisako karališkosios šeimos aukšto rango narių statuso.

REKLAMA

Aukšto rango karališkosios šeimos nariai, įskaitant Harry tėvą princą Charlesą ir brolį princą Williamą, su kuriuo jo santykiai pasidarė įtempti, atvyks pas monarchę į jos privatų Sandringamo dvarą Rytų Anglijoje, pranešė britų žiniasklaida.

Kanadoje esanti Meghan dalyvaus susitikime ryšio priemonėmis. Susitikime bus mėginama susitarti dėl „kitų žingsnių“ mėginant surasti kompromisą ir užgniaužti krizę.

Bus aptarti tokie klausimai kaip princo ir jo sutuoktinės finansavimas iš princo Charleso turto, jų karališkieji titulai ir tai, kokius komercinius sandorius jie galės sudarinėti, rašė „The Sunday Times“.

REKLAMA
REKLAMA

Leidinys pranešė, jog Williamas mano, kad jis ir Harry dabar yra „atskiri subjektai“, o ryšys, susiklostęs po tragiškos jų motinos mirties, nutrūko.

REKLAMA

„Visą gyvenimą palaikiau savo brolį, tačiau nebegaliu daryti. Dabar esame atskiri subjektai“, – pasak laikraščio, vienam savo draugui pasakęs princas.

Harry ir Meghan su savo sūnumi Archie Kalėdas praleido Kanadoje, o šią savaitę buvusi amerikiečių aktorė vėl ten grįžo.

Karalienė ketvirtadienį pareikalavo, kad rūmų pareigūnai bendradarbiautų su sutuoktiniais skubiai siekiant „protingo sprendimo“, kuriuo būtų atsižvelgta į jų reikalavimus suteikti daugiau laisvės.

Kelios Kanados žiniasklaidos priemonės pranešė, kad Meghan grįžo į Vankuverio salą prie Ramiojo vandenyno pakrantės, kur šeima praleido metų pabaigos atostogas ir kur poros kūdikis Archie liko su aukle.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienio pranešimas apie tai, kad Sasekso kunigaikščiai nori siekti „progresyvaus naujo vaidmens“ ir paskirstyti savo laiką tarp Didžiosios Britanijos ir Šiaurės Amerikos, buvo netikėtas karališkajai šeimai.

„Toksiškas derinys“

Tą patį vakarą karalienės biuras paskelbė trumpą pareiškimą, kuriame buvo teigiama, jog esama „sudėtingų klausimų, kuriems išspręsti prireiks laiko“.

Tuo tarpu Harry ir Meghan teigė ketinantys toliau „visapusiškai palaikyti“ karalienę ir „bendradarbiauti“ su aukšto rango karališkosios šeimos nariais.

Jie taip pat nori išlaikyti savo namus karalienės Vindzoro pilies teritorijoje kaip savo bazę JK, kartu siekdami tapti finansiškai nepriklausomi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visgi karališkųjų finansų tyrėjas Davidas McClure'as sutuoktinių norą gyventi ir kaip monarchijos nariams, ir kaip privatiems asmenims, kurie patys užsidirba pragyvenimui, pavadino „toksišku deriniu“.

„Aukšto rango karališkosios šeimos narių, kurie patys uždirbdavo pinigus, istorija rodo, kad tai toksiškas derinys. Anksčiau jis nesuveikdavo“, – pažymėjo analitikas naujienų agentūrai PA.

„Kaip įmanoma pasidalinti – pusę savaitės eiti viešąsias pareigas, o kitą pusę užsidirbti [pasirodymais] televizijoje, paskaitomis, knygomis? Tai kelia daug pavojų“, – pridūrė jis.

Princas Harry praėjusiais metais pripažino, kad vis labiau tolsta nuo savo brolio, kuris yra antras žmogus eilėje į sostą, ir vis labiau suka kitu keliu.

REKLAMA

Harry atvirai kalbėjo apie psichinės sveikatos problemas; pernai jis ir Meghan pripažino, kad po vestuvių Vindzoro pilyje 2018 metų gegužę ir po Archie gimimo praėjus metams porai buvo sunku dorotis su užgriuvusiu žiniasklaidos dėmesiu.

Sutuoktiniai taip pat kritikavo neigiamus žiniasklaidos pranešimus, kurių kai kuriuos Harry vadino rasistiniais. Meghan yra dviejų rasių atstovė.

Šiuo metu Didžiosios Britanijos visuomenė, regis, palaiko karališkąją šeimą, o laikraščio „Daily Mail“ apklausa rodo daugumą britų galvojant, kad Harry turėtų atsisakyti savo teisės į sostą ir netekti karališkojo finansavimo ar piniginės paramos iš iždo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų