REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
15
Marilyn Monroe (nuotr. SCANPIX)

Marilyn Monroe žino visas pasaulis ir net praėjus daugiau nei 55 metams po jos mirties ji vis dar vadinama sekso simboliu ir pop kultūros ikona.

15

Marilyn Monroe žino visas pasaulis ir net praėjus daugiau nei 55 metams po jos mirties ji vis dar vadinama sekso simboliu ir pop kultūros ikona.

REKLAMA

Tačiau M. Monroe ne visada tokia buvo. Prieš tampant viena ryškiausių XX a. kino žvaigždžių, ji buvo garbanota brunetė, iš kurios nebuvo tikimasi daugiau nei, kad namų šeimininkės titulo.

Ndaugelis žino, kad viena seksualiausių moterų istorijoje laikoma Marilyn Monroe, prieš tai gyveno paprastos, niekam nežinomos merginos gyvenimą ir žmonės į ją kreipėsi tikruoju vardu – Norma Jeane Mortenson.

1926 metais Kalifornijoje gimusi garbanota brunetė nė nesitikėjo, kad vieną dieną apie ją kalbės visas pasaulis. Ji buvo trečiasis paranoja ir šizofrenija sirgusios Gladys Baker vaikas. Normos motinai 1934-ieji buvo lemtingi. Taip metais jos vaikai tapo našlaičiais ir persikraustė pas nepažįstamą šeimą.

Normos gyvenimas buvo iš tiesų nelengvas. Ji keliavo iš vienų namų į kitus, net keletą kartų buvo išprievartauta. Net atsidūrusi pas savo motino draugę, ji buvo seksualiai išnaudota.

REKLAMA
REKLAMA

Sulaukusi 16 metų Norma susituokė su kaimynu, tačiau tai padarė tik tam, kad galėtų pradėti gyventi savo gyvenimą ir negrįžtų į vaikų namus.

Antroji M. Monroe santuoka įvyko 1954 m., tačiau ši santuoka su žinomu sportininku Joe di Maggio truko tik 274 dienas. Marilyn pateikė dokumentus skirtis, dėl „moralinio ir fizinio smurto, kurį jai teko patirti“.

REKLAMA

Praėjus dviems metams po šios santuokos M. Monroe ištekėjo už Arthuro Millerio. Po 5 metų santuokos, pora išsiskyrė.

Pradėjusi dirbti fabrike, kur tvarkė lėktuvų detales ir tikrindavo parašiutus, vėliau pasuko modelio karjeros link. Kadangi agentūra ieškojo blondinių, M. Monroe greitai pakeitė savo plaukų spalvą.

Iš modelio karjeros mergina pasuko aktorystės link. Po daugybės nesėkmingų vaidmenų, galiausiai vaidmuo filme „Asfalto džiunglės“ susilaukė daug dėmesio, gaudavo vis daugiau vaidmenų, tačiau pati M. Monroe siekė ne kvailos veikėjos vaidmens, o ko nors rimtesnio.

REKLAMA
REKLAMA

Už vaidmenį filme „Džiaze tik merginos“ M. Monroe pelnė Auksinio Gaublio apdovanojimą.

Tačiau, ilgalaikės problemos buvo paaštrintos nusivylimų ir karjeroje, ir asmeniniame gyvenime. Oficialiai manoma, kad Marilyn Monroe mirė dėl migdomųjų vaistų perdozavimo, tačiau neatmetamas variantas, kad aktorė perdozavo netyčia.

Fotosesijos ir vakarėliai vargino jos vyrą, todėl Norma ir vėl tapo vieniša. Po skyrybų moteris pasikeitė vardą ir tapo Marilyn.

Ji mirė 1962 metais rugpūčio 5 dieną.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų