REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Azijietiška sriuba su mėsos kukuliais (nuotr. Organizatorių)

Pirmoje šių metų „Gardu Gardu“ laidoje nuotaikingasis šefas Gian Luca gamins sriubą, kuri padės atgauti jėgas po visų švenčių, sušildys šaltais žiemos vakarais ir kaip juokauja pats šefas - netgi bus soti. Galbūt netikėta, bet šį kartą šefas pasiūlys azijietišką sriubos variantą, kur maišysis aštrumas, gaivumas, kartumas ir sūrumas. O kas geriausia, nuostabiuose ingredientuose gausu vitaminų, kurie taip reikalingi šaltuoju sezonu.

5

Pirmoje šių metų „Gardu Gardu“ laidoje nuotaikingasis šefas Gian Luca gamins sriubą, kuri padės atgauti jėgas po visų švenčių, sušildys šaltais žiemos vakarais ir kaip juokauja pats šefas - netgi bus soti. Galbūt netikėta, bet šį kartą šefas pasiūlys azijietišką sriubos variantą, kur maišysis aštrumas, gaivumas, kartumas ir sūrumas. O kas geriausia, nuostabiuose ingredientuose gausu vitaminų, kurie taip reikalingi šaltuoju sezonu.

REKLAMA

Profesionalus konditeris Ali Gadžijevas prisimins senąsias ir turbūt kiekvienuose namuose esančias tartalečių formeles ir pagamins fantastišką desertą su karamelizuotomis slyvomis.

O kad būtų dar gardžiau, parodys, kaip labai lengvai ir greitai pasigaminti naminius bananinius ledus. Ir štai turime klasikinį duetą – karštas tartaletes su šaltais ledais.

REKLAMA
REKLAMA

Azijietiška sriuba su mėsos kukuliais

Jums reikės:

  • 1 daržovių sultinio kubelio
  • 1 pundelio bok choy (kininio bastučio)
  • 1 lapinio kopūsto šakelės (Kale)
  • 2 citrinžolių
  • 1 morkos
  • Imbiero
  • 1 jelapeno
  • Sojos padažo
  • Balzaminio acto
  • 400 g smulkintos kiaulienos
  • 0.5 citrinos
  • Saujelės česnako laiškų
  • 1 kiaušinio
  • 1 česnako skiltelės

REKLAMA

Stambiai supjaustyti bok choy ir lapinį kopūstą. Šiaudeliais supjaustyti morką. Susmulkinti citrinžoles.

Užvirinti vandenį su sultinio kubeliu ir įdėti 1 cm dydžio imbiero gabalėlį ir perpjautą pusiau jelapeną.

Į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi dėti citrinžoles, lapinį kopūstą, bok choy, užpilti šlakelį sojų padažo ir šlakelį balzaminio acto. Šiek tiek apkepinti ir sudėti į puodą.

Apkepinti morkas ir taip pat suberti į puodą.

Smulkintą kiaulieną sumaišyti su pusės citrinos sultimis, šiek tiek tarkuoto imbiero, smulkintais česnako laiškais, kiaušiniu, druska ir pipirais. Suformuoti mažus kukulius.

REKLAMA
REKLAMA

Įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi apkepinti smulkintą česnaką, tuomet sudėti kukulius ir apkepti iš visų pusių. Tuomet įpilti šlakelį sojos ir sultinio, kad apsemtų iki pusės. Patroškinti, kol pilnai iškeps.

Serviruojant pirma į dubenį dėti kukulius ir užpilti sultiniu su daržovėmis.

Mini tartaletės su slyvomis ir naminiais ledais

Tešlai reikės:

  • 190 g sviesto
  • 250 g miltų
  • 20 g cukraus
  • 50 g pieno
  • 1 kiaušinio trynio

Karamelizuotoms slyvoms reikės:

  • 7 mėlynųjų slyvų
  • 2-3 šaukštų rudojo cukraus
  • 30 g sviesto

Kremui reikės:

  • 2 kiaušinių
  • 145 g cukraus
  • 20 miltų
  • 95 sviesto

Naminiams bananiniams ledams reikės:

  • 4 bananų
  • 0.5 cukraus pudros
  • 200 ml grietinėlės

Sviestą išmaišyti su biriais ingredientais iki vientisos masės. Supilti pieną ir kiaušino trynį bei maišyti, kol masė taps blizgi ir vientisa.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Leisti tešlai „pailsėti“ apie 1 val. šaldytuve.

Rudąjį cukrų supilti į keptuvę ir nemaišant išlydyti. Tuomet įmaišyti sviestą, sudėti pusiau perpjautas slyvas ir sumažinus kaitrą palikti karamelizuotis, kol suminkštės. Keptuvę uždengti.

Kremui pakaitinti sviestą. Likusius kremui skirtus ingredientus supitli į indą ir išplakti. Po truputį ir plakant supilti karštą sviestą.

Tešlą iškočioti 3-4 cm storio. Formeles ištepti sviestu, pabarstyti miltais ir padengti tešla. Įdėti karamelizuotą slyvą ir užpilti kremu. Kepti orkaitėje 160°C temperatūroje apie 30 min.

Ledams pradžiai sušaldyti smulkiai pjaustytus bananus. Tuomet juos suberti į virtuvinį kombainą ir sumalti iki miltų konsistencijos. Įberti cukraus pudros ir po truputi pilant grietinėlę malti iki vientisos ledų masės.

Tartaletes valgyti šiltas su ledais.

Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų