REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Robertas Kalinkinas (nuotr. Organizatorių)

Liberalėjant pasauliui žmonės pamažu tampa atviresni išbandyti naujus dalykus, tarp jų – ir skirti dėmesio savo grožiui. Nors moterims tai įprasta, vyrai šioje srityje žengia tik pirmuosius žingsnius. Vis dėlto, žinomo dizainerio Roberto Kalinkino teigimu, rūpestis oda turi tapti neatsiejama kiekvieno modernaus vyro rutinos dalimi, rašoma pranešime spaudai.

7

Liberalėjant pasauliui žmonės pamažu tampa atviresni išbandyti naujus dalykus, tarp jų – ir skirti dėmesio savo grožiui. Nors moterims tai įprasta, vyrai šioje srityje žengia tik pirmuosius žingsnius. Vis dėlto, žinomo dizainerio Roberto Kalinkino teigimu, rūpestis oda turi tapti neatsiejama kiekvieno modernaus vyro rutinos dalimi, rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA

Vyras papasakojo savo pokyčius bei pasidalijo savo mintimis.

Požiūrio pokyčiai ateina palengva

Vyrai, kaip juokauja dizaineris, yra pragmatikai ir dažniausiai nedaro nieko tol, kol nepabyra visos detalės. „Teigiame, kad mums neužtenka paroje laiko, nors kelias valandas kasdien praleidžiame spoksodami į telefoną. Užuot tai darę, galėtume pasirūpinti savimi“, – svarsto R. Kalinkinas.

Natūralu, kad dauguma vyrų turi odos, plaukų ar kitų problemų ir jos iš esmės yra susijusios su šiuolaikiniu gyvenimo būdu. Greitas gyvenimo tempas, patiriamas stresas, nevisavertė mityba, miego stoka atsispindi tiek veide, tiek ir kūne. Vis dėlto, dažnai vyrai yra linkę simptomus nuvertinti ir tikisi, kad gerai išsimiegojus viskas pasikeis.

REKLAMA
REKLAMA

Iš tiesų, greičiausiai – nepasikeis. R. Kalinkinas pastebi, kad žmonių požiūris tiek į vyrų, tiek ir į moterų grožio puoselėjimą modernėja. Atsiranda ir vis daugiau vyrų, kurie išbando įvairias procedūras ir nebijo dermatologo kėdėje pasirodyti „nevyriškais“. „Dauguma odos grožiui ir sveikatai skirtų procedūrų kadaise atrodė pernelyg moteriškos, arba – atvirkščiai, labai sudėtingos, todėl vyrams tarsi nebuvo tinkamos. Bet laikai keičiasi. Aš niekada nebuvau nusistatęs prieš žmonių domėjimąsi savo išvaizda, bet ir negalvojau, kad pats galiu eiti pasirūpinti savo oda ar spręsti jos problemų. Visgi mano nuomonė pasikeitė“, – pasakoja dizaineris.

REKLAMA

Pokyčius pastebėjo nesulaukęs trisdešimties

Žinomas vyras susirūpino odos būkle, kai išvydo jos nepriežiūros pasekmių. Iki tol dizaineris teigia apskritai negalvojęs, kas vyksta su jo oda. „Bet kokie spuogai ar inkštirai buvo nurašyti suvalgytam šokoladui ar bemiegei nakčiai, nes kūnas yra unikalus ir sugeba ilgą laiką maskuoti įvairiausius jame vykstančius pokyčius. Ir štai būdamas 27–28-erių pradėjau matyti, kaip staiga keičiasi mano išvaizda. Raukšlės manęs niekada negąsdino, nes tam tikrose situacijose, ypač vyrams, jos tinka, bet odos būklė, jos negebėjimas greitai atsinaujinti ir elastingumo praradimas, liūdino.“

REKLAMA
REKLAMA

R. Kalinkinas nėra išskirtinis – organizmo senėjimo procesai prasideda nuo 25-erių ir neaplenkia nė vieno. Todėl kiekvienam vertėtų atidžiai pažvelgti į save, galbūt kažkurios sritys jau reikalauja atidesnės priežiūros. „Taip, kaip kasdien rūpinamės drabužiais, kad jie būtų išplauti ir išlyginti, taip ir odai turėtume skirti dėmesio. O svarbiausia – tą reikia padaryti laiku, nes tam tikri procesai yra negrįžtami“, – pabrėžia dizaineris.

R. Kalinkino pastebėjimais, kai kalbama apie dantis ir jų išvaizdą, vyrai ryžtasi viskam: kelerius metus nešioja breketus, kenčia diskomfortą, nuolat lankosi pas odontologą ir išleidžia krūvą pinigų. „O štai kai kalba pakrypsta, kad ir apie veido valymą, vyrams atrodo, tarsi jų tai neliestų. Manau, kad ne visi supranta, jog didžiausias mūsų organas – oda – labiausiai kenčia nuo mūsų įpročių ir aplinkos veiksnių. Ji patiria stresą tiek iš išorės, nes ją dirgina saulė, vėjas ar šaltis, tiek iš vidaus – mityba, ligos, nuovargis, nemiga, išgyvenimai irgi kenkia.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per humorą skatina rūpestį savimi

R. Kalinkino teigimu, siekiant didesnių pokyčių šioje srityje vertėtų patiems vyrams keisti požiūrį į rūpinimąsi savimi. Pirmiausia jis pataria nebijoti ir įsisąmoninti, kad odos priežiūra nėra išskirtinai moteriškas dalykas – tai tiesiog rūpestis savimi.

Antra, vyrams trūksta informacijos apie tai. Todėl R. Kalinkinas, kaip nuomonės formuotojas, ir pats siekia suteikti savo sekėjams naudingų žinių. „Socialiniuose tinkluose stengiuosi šiek tiek per juoko prizmę vyrams parodyti, kad įvairios procedūros nėra kažkas baisaus, skausmingo ar išskirtinai moteriško. Visa tai reikalinga tam, kad išspręstume savo problemas: pasišviesintume nuo nuovargio visąlaik pajuodusius paakius ar panaikintume ant akių užkritusias raukšles“, – akcentuoja dizaineris.

REKLAMA

Pokyčiai nustebino net žmoną

R. Kalinkinas teigia, kad pats stengiasi reguliariai atlikti veido valymą, naudoti savo odos tipui tinkančias priemones ir palaikyti vidinę odos drėgmę geriant daug vandens. Vis tik, prispaustas darbų, renginių bei vakarėlių, R. Kalinkinas teigia supratęs, jog vien kremai jau nepadės.

Kartą dizaineris savo socialinių tinklų sekėjų paklausė, kaip jie sprendžia pajuodusių paakių problemą – pastaroji vyrą jau seniai kankino. Išgirdęs daugybę patarimų, R. Kalinkinas galiausiai atsidūrė „Nordclinic“ klinikos kėdėje. „Taip susipažinau su gydytoja dermatovenerologe Ugne Jarilinaite-Grinavecke, – šypsosi R. Kalinkinas. – Nuo tos dienos vis labiau suprantu, kokia oda yra lepi, kiek jai reikia skirti dėmesio ir kad ja nuolat rūpintis reikia tik įpratimo. Man atrodo, kad tai turėtų būti kiekvieno vyro kasdienės higienos dalis – taip pat, kaip valyti dantis ar dailinti barzdą.“

REKLAMA

Dizaineris pasakoja, kad gydytojai sudarius odos gydymo planą, jis išbandė keletą procedūrų. „Nors sakoma, kad po vienos procedūros didelio skirtumo tikėtis neverta, rezultatas buvo akivaizdus: oda buvo stangresnė ir skaistesnė. Tikriausiai didžiausias įvertinimas man – žmonos žvilgsnis ir noras tokios pat skaisčios odos“, – juokiasi R. Kalinkinas.

Dizaineris priduria girdėjęs apie grožio procedūras įvairių mitų. „Kad ir kaip būtų ironiška, vyrauja nuomonė, jog vyrai nesilanko tokiose procedūrose, nes bijo skausmo ar šalutinio poveikio. Galiu visus nuraminti, kad naujos kartos technologijos padeda to išvengti. Žinoma, geriausiai visas baimes ir abejones išsklaido profesionalūs gydytojai, todėl vieną dieną, vietoje knygos ar filmo, verta nueiti, pasikalbėti ir pasitarti, kaipgi galima dar geriau pasirūpinti savo oda ir vyrišku grožiu“, – pataria R. Kalinkinas. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų