REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
38
Vitalijus Vaitkevič (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Tikriausiai populiariausias Lietuvos pareigūnas Vitalijus Vaitkevič žinomas ne tik tarp bendradarbių ir sostinės gyventojų, bet ir socialiniuose tinkluose – čia jis turi sukaupęs kone 22 tūkst. sekėjų armiją.

38

Tikriausiai populiariausias Lietuvos pareigūnas Vitalijus Vaitkevič žinomas ne tik tarp bendradarbių ir sostinės gyventojų, bet ir socialiniuose tinkluose – čia jis turi sukaupęs kone 22 tūkst. sekėjų armiją.

REKLAMA

Neseniai apsilankęs „Power Hit Radio“ rytinės laidos „Šok į kelnes“ vedėjams – Elenai Jančiukaitei ir Sauliui Baniuliui – Vitalijus atskleidė dar niekur nepasakotų, intriguojančių savo darbo detalių. Pasirodo, kad įdomiausių pasiūlymų jam yra tekę sulaukti iš vyresnių moterų…

Nors policijos pareigūnų neretai esame linkę bijoti, o juos, iš uniformų, kuo puikiausiai atpažįsta jau ir mažamečiai, pats Vitalijus teigia, kad vienaip ar kitaip nusižengia visi. „Visi mes pažeidžiame Kelių eismo taisykles, įstatymus, tik yra mažareikšmis ir nemažareikšmis pažeidimas“, – sako jis.

Tiesa, žinomas vyras pastebi, kad dažniausiai problemų kyla tada, kai vairuotojai pasitelkia mobiliuosius telefonus. Anot V. Vaitkevič, taip jie ne tik rizikuoja būti nubausti, bet ir sukelia didžiules spūstis, nereaguodami ar pajudėdami iš vietos vėliau, nei derėtų, dėl to, jog naudojosi išmaniaisiais.

REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnas priminė, kad iš tiesų mobiliuoju telefonu naudotis nebegalima nuo pat tos sekundės, kai yra įjungtas transporto priemonės variklis. Tiesa, jis juokais prisiminė ir tuos atvejus, kai už telefono naudojimą prie vairo sustabdyti vairuotojai bando tai paneigti.

REKLAMA

Tokiu atveju, anot Vitalijaus, netgi galima paprašyti, kad vairuotojas parodytų skambučių išklotinę ar „Messenger“ programėlę. Vis dėlto su tokiu pasiūlymu sutinka nedaugelis.

„Vairuotojas tada dažnai sako: „Gerai, rašykit protokolą, sutinku“, – juokėsi policininkas.

Vis dėlto pasirodo, kad praėjusiais metais buvo ir kuo pasidžiaugti – V. Vaitkevič pasakojo, jog vairuotojų procentas, 2019-aisiais siūliusių kyšį, yra itin mažas.

Tiesa, žinomiausias Lietuvos pareigūnas atsimena ir tikslią sumą, kiek daugiausiai žmogus jam yra siūlęs už padarytą nusižengimą: „Man į galvą dabar iškart šovė 3000 eurų.“ Anot jo, kyšius daugiausiai siūlo girti vairuotojai, ar tie, kurie su savimi turi narkotinių medžiagų.

REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnas yra sulaukęs ir itin pikantiško pasiūlymo, o moterys jam yra pasisiūliusios ne kartą, ir ne vieną.

„Ir visokių buvo – ir jaunesnių, ir vyresnių. Būna netgi ir taip, kad žmogus nėra nieko padaręs, tereikia socialinę pagalbą suteikti, nuvežti į namus. Prie namų, prie laiptinės privežėm, sakom, va, prašom, mes jus atvežėm. Tai sako: „Pareigūnai, užeikite arbatos su mumis, užeikite, aš primygtinai prašau, aš žinau, kad vyrams patinka vyresnio amžiaus moterys“, – besijuokdamas prisiminė jis.

Pastaruoju metu vis daugiau žinomų žmonių tampa influenceriais, vis dėlto Vitalijui, turinčiam 22 tūkst. sekėjus „Instagram“, šis pasiūlymas neatrodo itin viliojantis: „Nenoriu pigiai parsiduoti savo publikai, kadangi ji yra labai aktyvi. Nenoriu pigių reklamų. Jeigu pats esu kažką patikrinęs, tada pasiūlau, bet tai nėra reklama.“

Visą pokalbį su Vitalijumi pamatyti ir išgirsti galite čia:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų