REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
18
„Sushi Lounge“ gimtadienis (D. Vinkevičiaus nuotr.)

Nepaisant to, kad už lango sniego vis dar nematyti, kalėdinę dvasią jausti ima vis daugiau tautiečių. Garsenybės – ne išimtis. Dar kiek anksčiau kalbintas TV laidų prodiuseris Gediminas Juodeika neslėpė, kad didžiųjų metų švenčių laukia visuomet, o jo šeimoje yra gausu įdomių tradicijų.

18

Nepaisant to, kad už lango sniego vis dar nematyti, kalėdinę dvasią jausti ima vis daugiau tautiečių. Garsenybės – ne išimtis. Dar kiek anksčiau kalbintas TV laidų prodiuseris Gediminas Juodeika neslėpė, kad didžiųjų metų švenčių laukia visuomet, o jo šeimoje yra gausu įdomių tradicijų.

REKLAMA

Gediminas juokaudamas užsiminė, kad viena tradicija – kovinė, o apie viską išsamiau papasakojo atvirame interviu naujienų portalui tv3.lt.

Kalėdas G. Juodeika apibūdina kaip stebuklingą šventę ir džiaugsmingus šeimų susirinkimus. Vis dėlto nepaisant to, kad daugelis šios šventės proga skuba puošti savo namų, žinomas vyras teigė, kad jo puošimai būna labai minimalūs.

„Man svarbiausia, kad eglutė būtų Kauno rotušėje, kuri gėdos nedaro visai Lietuvai, kad pas mano mamą ir tėvą būtų graži eglutė, ir kad vaikai turėtų kuo pasidžiaugti. O mano paties eglutė yra tokia daugiau simbolinė, kadangi čia ir dovanų po ja mažai padėta“, – pasakojo jis.

REKLAMA
REKLAMA

Tradicijomis apipintas ir Juodeikos šeimos dovanų keitimasis, mat čia savo noru daugiausiai pastangų įdeda TV laidų prodiuserio mama.

„Turime tokią daugiametę tradiciją – mano mama dažniausiai rūpinasi visos šeimos dovanomis. Kadangi ji yra trenerė, visą gyvenimą važinėjusi po įvairias šalis, pas ją yra nusistovėjusi tokia patirtis, kad važiuojant į kelionę, būtinai reikia paskirti kelias dienas kankinimuisi ir vaikščiojimui po parduotuves – viską pirkti, kažkam po kažkokią smulkmenėlę atvežti, pradedant nuo draugių, pažįstamų, giminių ir artimųjų, ir baigiant manimi“, – sakė jis.

REKLAMA

Žinomas vyras prisiminė, kad ir būdamas mažas vaikas neretai laukdavo, kol jo mama išvyks į kokią komandiruotę, mat žinodavo, kad tuščiomis niekuomet negrįš.

„Ji išlaikė tą tradiciją, ir iki šiol rūpinasi visa šeima. Dažniausiai tai būna gražios, mielos dovanos – įvairūs puodukai, rankšluostukai, kažkas su užrašais, kažkas asmeniško. Kiekvienas žinome, kas ką norime gauti. Todėl aš kokių kvepalų nė neperku – žinau, kad man bus metams į priekį pridovanota“, – džiaugėsi jis.

Su sužadėtine Živile Jonikaite Gediminas taip pat turi vieną taisyklę, kad dovanos išties būtų naudingos: „Normalias, praktiškas dovanas, man dovanoja mano draugė, su kuria gyvenu, mes kartu pasitariame. Jeigu jai reikia kokių kailinukų ar striukės, tai aš nuperku, o jei man – kokių batų, tai nuperka ji.“

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat G. Juodeika stengiasi minėtą taisyklę taikyti ir renkant dovanas vaikams. „Vienas, kadangi jau didelis – 20 metų – pats pasisako tiesiai šviesiai. O mažiukas vis dar tiki Kalėdų seneliu, todėl mes organizuojame kalėdinį paštą, o po to sukame galvą, kaip kiekvienais metais ką nors tokio įmantresnio jam padovanoti. Šiuolaikinio jaunimo tendencijos vis keičiasi, vos spėji jas pagauti, ko jie čia nori, ir kas čia per daiktas..“ – sunkumais pasidalijo Gediminas.

TV laidų prodiuseris užsiminė, kad jo gyvenime atsiradus Živilei, nežymiai pasikeitė ir šventinės tradicijos – dabar reikia aplankyti kur kas daugiau žmonių. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šventė tampa dviguba, ir tuo džiaugiasi visi, pradedant nuo mano mažojo vaiko – jis laukia nesulaukia, kada važiuos pas mano draugės tėvus. Žino, kad Živilės mama Vida visuomet jam duos 20 eurų. Jis net ir ne švenčių metu visuomet klausia, kada važiuosime į Kaišiadorius ir eina ten jau kaip algos pasiimti“, – juokėsi G. Juodeika.

Ne vienam lietuviui švenčių metu tenka susidurti ir su persivalgymo problema. Gediminas atviras – tai egzistuoja ir jo šeimoje.

„Turiu ir savo tradiciją. Mano tėvas labai gerai gamina įvairius senovinius, tradicinius patiekalus. Tačiau aš turiu tik vieną vienintelį patiekalą, kurį visuomet valgau, ir mano tėvai tai žino. Tai – riebi silkė su keptais svogūnais ir pomidorų padažu, kurią valgau su virtomis bulvėmis. Ir man nieko daugiau nereikia. Kiekvienais metais man atvažiavus tėvai žino, kad valgysiu tik tą silkę, bet visuomet kartojasi tas pats scenarijus: „Tai kodėl tu čia šito neparagauji, kodėl ano neparagauji?“, – sakė jis.

REKLAMA

Vis dėlto yra vienas senovinis patiekalas, kurio Gediminas nemėgsta. Tai – bulvių konkorai su grybų įdaru. „Atsimenu, jau nuo vaikystės jų nemėgau, kai kaime juos mums gamindavo močiutė. Kokorai man tikrai ganėtinai neskanūs, bet tėvas visą laiką man juos bruka ir klausia, kodėl jų neragauju… Tai va čia tokia užstalės tradicija – kad man turi kažką kišti, ko aš nevalgau, o aš turiu vis atsisakinėti“, – juokėsi jis.

Jis neslėpė, kad panašus scenarijus kartojasi ir pas Živilės artimuosius, mat jos mama – itin svetinga. 

„Be persivalgymo tikrai neišeina, ir čia jau yra neišvengiama – aš su tuo taikausi ir tam ruošiuosi. Ir organizmą pasivalau, ir pabadauju vieną kitą dieną prieš tas šventes, nes žinau, kad bet kokiu atveju čia bus tragedija, ir tą tragediją reikės išgyventi – taip mes ir darome“, – šypsojosi žinomas vyras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų