REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Televizijos laidos „Gardu Gardu“ vedėjai Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas jau nusiteikę kalėdiškai ir gamins patiekalus Kūčių bei Kalėdų stalui.

Televizijos laidos „Gardu Gardu“ vedėjai Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas jau nusiteikę kalėdiškai ir gamins patiekalus Kūčių bei Kalėdų stalui.

REKLAMA

Užkandis su silke, mangu ir kepintomis daržovėmis

 

Jums reikės:

  • 400 g lapinio kopūsto (Kale)
  • 200 g vyšninių pomidorų
  • 2 česnako skiltelių
  • 1 mėlynojo svogūno
  • 1 prinokusio mango
  • 250 g silpnai sūd. silkių file
  • Farino cukraus
  • Balto balzaminio acto
  • Alyvuogių aliejaus
  • Persilade prieskonių
  • Druskos
  • Pipirų
  • Ciabatta duonos

Susmulkinti lapinį kopūstą juostelėmis.

Įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi trumpai apkepti česnaką ir sudėti kopūstą. Užpilti šlakelį balto balzaminio acto ir apkepti, kol kopūstas pradės minkštėti, tačiau dar išliks žalias. Supilti į į indą.

Riekelėmis supjaustyti svogūną ir apkepinti toje pačioje įkaitintoje keptuvėje. Tuomet įpilti šiek tiek vandens, kad svogūnas pasitroškintų. Įberti Persilade prieskonių ir šaukštą farino cukraus, sumažinti kaitrą ir pakepinti, kol svogūnai karamelizuosis. Juos išpilti į indą.

REKLAMA
REKLAMA

Į tą pačią keptuvę sudėti pusiau perpjautus pomidoriukus. Jie kepant karamelizuosis. Pagardinti pipirais ir balzaminiu actu. Išpilti į indą keptuvėje paliekant susidariusį skystį.

REKLAMA

Ciabatta duonos riekeles pavilgyti keptuvėje likusiu skysčiu, pabarstyti druska ir pipirais ir apšlakstyti alyvuogių aliejumi. Kepti orkaitėje 180°C temperatūroje grilio ir ventiliatoriaus režimu 5-8 min.

Mangą nulupti ir supjaustyti riekelėmis. Silkę supjaustyti 1 sm storio kabaliukais.

Ant iškepusios čiabatta duonos dėti pakepintą kopūstą, pomidoriukus, mango su silke ir ant viršaus karamelizuotus svogūnus.

Keksas su cukatais

 

Apelsinų cukatams reikės:

  • 3 apelsinų žievelių
  • 500 ml vandens
  • 380 g cukraus
  • 1 vanilės lazdelės, padalintos pusiau

Keksui reikės:

REKLAMA
REKLAMA
  • 170 g sviesto
  • 200 g rudojo cukraus
  • 50 g migdolų miltų
  • 3 kiaušinių
  • 60 g pieno
  • 240 g miltų
  • 6 g kepimo miltelių
  • 40 g cukatų
  • 50 g lazdyno riešutų
  • 60 g migdolų

Dekorui reikės:

  • 300 g juodojo šokolado
  • Žiupsnelio druskos
  • Apelsinų cukatų

Sudėti apelsinų skilteles į puodą ir užpilti vandeniu, kad apsemtų, ir užvirti. Tuomet nuskalauti šaltu vandeniu ir vėl užvirti. Tai pakartoti du kartus.

Sudėti nuvirtas žieveles į puodą, užpilti vandeniu, cukrumi, įdėti perpjautą vanilės lazdelę ir užvirti. Tuomet sumažinti kaitrą ir virti 30 min. Palikti atvėsti 30 min. Tuomet uždengti dangčiu ir laikyti per naktį.

Po to vėl iš naujo užvirti ta patį puodą, sumažinti ant minimalios kaitros ir virti 2 valandas iki kol apelsinai suminkštės ir susicukruos. Palikti atvėsti nakčiai. Kitą dieną nupilti sirupą, žieveles padėti ant grotelių ir palikti išdžiūti 3-4 valandoms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Keksui virtuviniame kombaine sumalti riešutus. Tuomet supilti miltus bei kepimo miltelius ir dar permalti, kad tolygiai pasiskirstytų. Cukrų išpurenti su kambario temperatūros sviestu.

Į masę suberti migdolų miltus, įmušti kiaušinius ir supilti pieną. Išmaišyti iki vientisos masės.  Tuomet suberti visus birius ingredientus ir permaišyti. Cukatus supjaustyti smulkiais kubeliais ir įmaišyti į tešlą.

Tešlą supilti į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą formą. Kepti 145 °C  apie 1 valandą.

Šokoladą ištirpinti garų vonelėje, įberti žiupsnelį druskos ir glazūruoti  kekso viršutinę dalį. Puošti apelsinų cukatais.

Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų