Iki gražiausių metų švenčių lieka vos daugiau nei savaitė, taigi pats metas pagalvoti – ką skanaus gaminsite šeimai ir svečiams.

Sterkas pagal Radvilas

Sterkas pagal Radvilas

Gardžiomis netradicinių patiekalų idėjomis šventiniam stalui, receptais ir naudingais patarimais pasidalins TV3 kulinarinės laidos „La Maistas“ virtuvės šefai Vylius Blauzdavičius, Tomas Rimydis ir Natalija Kurganovė.

Prie nuolatinių laidos šefų – grilio entuziasto Vyliaus Blauzdavičiaus ir istorinės virtuvės žinovo, profesionalaus šefo Tomo Rimydžio šiandien prisijungė Natalija Kurganovė. Maistas su charakteriu – taip galima apibūdinti Natalijos patiekalus. Savo receptais ir atradimais ji dalinasi tinklapyje magicmint.lt.

Šios „La Maistas“ laidos tema – patiekalai šventiniam stalui. Kaip sakė laidos viešnia Natalija, ant šventinio jos stalo vietą randą ir tradiciniai patiekalai, ir naujovės. Taigi, ir laidos žiūrovams ji pasiūlys pasigaminti ne visai tradicinį patiekalą – midijas užkeptas su sūriu ir naminiu majonezu. Dar vienas jos receptas patiks ir puikiai tiks netoleruojantiems glitimo – šefė pagamins kūčiukus be kvietinių miltų. Kvietinius miltus ji pakeis migdolo riešutų miltais.

REKLAMA

„Su tešla, kurioje visai nėra miltų, gan sunku dirbti, nes ji trupa. Tad prieš formuojant kūčiukus, patarčiau ją palaikyti šaldytuve“, – patarimu pasidalino Natalija.

Tuo tarpu profesionalus virtuvės šefas Tomas Rimydis atsigręš į istoriją ir paruoš patiekalą, atkeliavusį iš Lietuvos didikų Radvilų virtuvės – įdarytą sterką su pastarnokais ir nesaldų meduolinį pyragą su griežčiais.

„Sterkas su pastarnokais – šis patiekalas atkeliavo iš Radvilų virtuvės. Jie daug keliavo, daug pasaulio matė, mėgo pasipuikuoti, prieš svečius pasirodyti, pirmieji Lietuvoje atsivežė profesionalius virtuvės šefus iš Prancūzijos, kurie ir įnešė Prancūzijos virtuvės dvelksmo į lietuvių virtuvę“, – įdomią patiekalo istoriją pasakojo šefas.

Kadangi nedaug kas „La Maisto“ studijoje žinojo, kas yra griežtis, Tomas papasakojo apie šią daržovę ir jos panaudojimą: „Griežtis – šakninė ropinė daržovė, burokėlio giminatis. Ši daržovė buvo nepelnytai užmiršta, bet dabar vėl atgimsta mūsų virtuvėje. Pati daržovė turi kažkiek cukraus, bet nėra krakmolinga, taigi puikiai tiks pyragui. Visi įpratę, kad meduoliniai pyragai būna saldūs, bet šis bus kitoks“, – kalbėjo T. Rimydis.

Tomas Rimydis tai pat pademonstruos žiūrovams kaip pasigaminti naminį burokėlių majonezą – neįtikėtinai greita, paprasta ir gardu. „Svarbu, kad visi produktai būtų vienodos temperatūros, todėl

geriausią juos palaikyti porą valandų šaldytuve prieš pradedant gaminti“, – patarė virtuvės šefas Tomas.

Vylius Blauzdavičius taip pat nustebins žiūrovus netikėtu patiekalu – gamins silkę, užkeptą su bulvėmis ir sūriu. O smaližiams paruoš meduoliškus sausainius su šokoladu.

REKLAMA

Siūlome pasigaminti Tomo Rimydžio meduolinį pyragą su griežčių įdaru.

Meduolinis pyragas su griežčiais

Jums reikės: Tešlai:

· 250 g miltų

· 200g sviesto

· 100 g pieno

· 3 kiaušiniai

· 5 g druskos (arba pagal skonį)

· 5 g krapų

· 5 g meduolių prieskonių

Įdarui:

· 100 g griežčių

· 50 g svogūnų

· 20 g česnakų

· 5 g krapų

· 5 g petražolių

· druskos

· aliejaus

Gaminimo eiga:

1. Griežčiai supjaustomi smulkiais kubeliais ir dedami į verdantį vandenį 1 minutei. Išgriebiami ir nuvarvinami.

2. Keptuvėje ant šiek tiek aliejaus apkepinami smulkinti svogūnai, česnakai ir griežčiai, kol viskas gražiai apskrunda. Paskaninama smulkintais krapais, petražolėmis, druska, viskas išmaišoma ir atvėsinama.

3. Minkštas kambario temperatūros sviestas gerai išsukamas šaukštu iki vientisos konsistencijos. Beriami miltai, meduolių prieskoniai, druska, pilamas pienas ir viskas išsukama iki vientisos masės. Įmaišomi išplakti kiaušiniai ir smulkiai pjaustyti krapai.

4. Pusė tešlos dedama į kepimo popieriumi išklotą formą. Ant jos dedamas įdaras, o ant įdaro - likusi tešla.

5. Kepama iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių

6. Iškepęs pyragas atvėsinamas formoje, o tada pjaustomas.

Receptai, naudingi patarimai ir įdomybės laidoje „La Maistas“ – sekmadienį 9 val. per TV3 ir portale www.lamaistas.lt

„La Maistas“ – skanu čia!

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

Top Video

Klientas nustėro: kartu su maistu – šokiruojantis radinys lėkštėje
DABAR RODOMA
Klientas nustėro: kartu su maistu – šokiruojantis radinys lėkštėje
DABAR RODOMA
„Tesla“ automobiliu į garažą važiavusi moteris nustėro: nuostoliai nejuokingi
DABAR RODOMA
Žvėriškas Sabonio pasirodymas prieš „Timberwolves“
DABAR RODOMA
Rusijos cirko pasirodymas virto tragedija: vaikai stebėjo paklaikę
DABAR RODOMA
Praeiviai nesuprato, kas vyksta automobilyje: pamatę iš arčiau – vos patikėjo
DABAR RODOMA
Moteris nežinojo, ko imtis: jos automobilyje – nemalonus radinys
DABAR RODOMA
Žiauriai nužudytos 17-metės sesuo prabilo apie lemtingus įvykius: atskleidė neviešintų detalių
DABAR RODOMA
Kamera užfiksavo mistinį vyro dingimą: spėlioja, kas ten galėjo būti
DABAR RODOMA
Paprasta diena Rusijoje: įvykiai parduotuvėje paplito visame pasaulyje
DABAR RODOMA
Milijonus sužavėjo gudrybė, padėsianti nulupti virtą kiaušinį akimirksniu
REKLAMA
La maistas: putėsiai su medumi  (nuotr. Organizatorių)
Tikrai įmanoma pagaminti pietus ar vakarienę  šeimai už 10 eurų. Tačiau kokie tai galėtų būti patiekalai, kad būtų ir gardu ir sotu? Skaniausiomis idėjomis dalinsis TV3 ...
Vytautas – gidas po sūrių pasaulį: pasakė prie ko derinti populiariausius sūrius (nuotr. facebook.com)
Sūris gali būti ne tik supjaustytas riekelėmis ir dedamas ant sumuštinio. Tai kasdien bando įrodyti sūrio ekspertas iš specializuotos parduotuvės „Say cheese“ – Vytautas ...
Portobello grybų ruošimas
Sūrio žinovai patikins, kad sūris yra tinkamas ne tik sumuštiniui arba picai pagardinti. Kokį rinktis, kurį naudoti kepimui ir prie kurio derinti uogienę? Apie visa tai ir ...
Sūrio sumuštinis (nuotr. Organizatorių)
Sūrio žinovai patikins, kad sūris yra tinkamas ne tik sumuštiniui arba picai pagardinti. Kokį rinktis, kurį naudoti kepimui ir prie kurio derinti uogienę? Apie visa tai ir ...
Sūrio desertas su spanguolėmis (nuotr. Organizatorių)
Sūrio žinovai patikins, kad sūris yra tinkamas ne tik sumuštiniui arba picai pagardinti. Kokį rinktis, kurį naudoti kepimui ir prie kurio derinti uogienę? Apie visa tai ir ...
REKLAMA

TELEVIZIJA

TVPlay

Top Video

Klientas nustėro: kartu su maistu – šokiruojantis radinys lėkštėje
DABAR RODOMA
Klientas nustėro: kartu su maistu – šokiruojantis radinys lėkštėje
DABAR RODOMA
„Tesla“ automobiliu į garažą važiavusi moteris nustėro: nuostoliai nejuokingi
DABAR RODOMA
Žvėriškas Sabonio pasirodymas prieš „Timberwolves“
DABAR RODOMA
Rusijos cirko pasirodymas virto tragedija: vaikai stebėjo paklaikę
DABAR RODOMA
Praeiviai nesuprato, kas vyksta automobilyje: pamatę iš arčiau – vos patikėjo
DABAR RODOMA
Moteris nežinojo, ko imtis: jos automobilyje – nemalonus radinys
DABAR RODOMA
Žiauriai nužudytos 17-metės sesuo prabilo apie lemtingus įvykius: atskleidė neviešintų detalių
DABAR RODOMA
Kamera užfiksavo mistinį vyro dingimą: spėlioja, kas ten galėjo būti
DABAR RODOMA
Paprasta diena Rusijoje: įvykiai parduotuvėje paplito visame pasaulyje
DABAR RODOMA
Milijonus sužavėjo gudrybė, padėsianti nulupti virtą kiaušinį akimirksniu
Sprogimas netoli Elektrėnų – sugriuvo namas, yra sužeistų
DABAR RODOMA
Sprogimas netoli Elektrėnų – sugriuvo namas, yra sužeistų
DABAR RODOMA
Elgesys pašiurpino – Šiauliuose rado pakartą šunį
DABAR RODOMA
Nelaimė Kaune – vyrą partrenkė, kol taisė automobilį šalikelėje
DABAR RODOMA
„Peugeot“ salto sostinėje: atsitrenkęs į stulpą vertėsi aukštielninkas
DABAR RODOMA
Krauju paženklintas vakaras Šiaulių rajone: BMW vairuotojas apie partrenktą žmogų suprato ne iš karto
DABAR RODOMA
Krauju paženklintas vakaras Šiaulių rajone – BMW vairuotojas mirtinai partrenkė žmogų
DABAR RODOMA
Rasta vieta Garliavoje, kur slepiant žiaurų nusikaltimą užkasta auka
DABAR RODOMA
Policija apie ieškomos mergaitės bylą: įvykis buvo, pagrobimo – ne
DABAR RODOMA
Pareiškus įtarimus prabilo „Grigeo Klaipėda“ generalinis direktorius
DABAR RODOMA
Prabilo ir į kariuomenę pašaukta Londone gyvenanti Zofija
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų