REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
60
Alpakų vilnos gaminių parduotuvės atidaryme garsios moterys domėjosi gamtos įkvėpta mada

Trečiadienio vakarą, kviestinių viešnių laukė pažintis su žiemai skirta drabužių ir namų aksesuarų kolekcija. Žinoma stilistė ir tinklaraštininkė Vikorija Šaulytė renginyje papasakojo, kaip derinti alpakų vilnos drabužius ir pristatė tris skirtingus įvaizdžius. Tiesa, šiame renginyje dalyvavo ir būrys garsių šalies moterų, kurios buvo viena už kitą gražesnės. 

60

Trečiadienio vakarą, kviestinių viešnių laukė pažintis su žiemai skirta drabužių ir namų aksesuarų kolekcija. Žinoma stilistė ir tinklaraštininkė Vikorija Šaulytė renginyje papasakojo, kaip derinti alpakų vilnos drabužius ir pristatė tris skirtingus įvaizdžius. Tiesa, šiame renginyje dalyvavo ir būrys garsių šalies moterų, kurios buvo viena už kitą gražesnės. 

REKLAMA

Vakaro metu prekės ženklo gimimą prisiminė jo įkūrėjas Kęstutis Kuoras. Verslininkas prieš dešimtmetį keliavo po Pietų Ameriką ir ten sutiko įspūdingą, žavų ir labai mielą gyvūną alpaką. Pažintis taip įkvėpė, kad sugalvojo Lietuvoje prekiauti alpakų vilnos gaminiais. Į parduotuvę atkeliaujantys gaminiai gimsta ne tik Lietuvoje, bet ir tolimojoje Peru.

„Alpakos – nuostabus gyvūnas, turintis didžiulį potencialą ir ateitį. Auginant alpakas, šie gyvūnai tampa tarsi draugai, norisi suteikti vardą, kiekvienas pasižymi skirtingu charakteriu. Alpakos vilna saugo mūsų šilumą, apsirengę šios vilnos gaminį jaučiamės labai jaukiai. Žiemą nebūna šalta, o vasarą karšta. Sakoma, kad net mintys lieka kartu su mumis. Kiekvienas gaminys turi savo savitą istoriją, juos įkvėpė gamta. Gamyboje naudojame tik natūralias medžiagas. Visi gaminiai yra ekologiški, antialerginiai, todėl tinka ir jautriai vaikų odai. Mūsų misija – padėti žmonėms atrasti harmoniją su gamta per tyrumą, gėrį ir tylą“, – pasakojo prekės ženklo įkūrėjas, į Lietuvą atvežęs pirmąsias alpakas.

REKLAMA
REKLAMA

Į Vilniaus senamiestyje įsikūrusią parduotuvę atvyko dainininkė Ingrida Martinkėnaitė, aktorė Karina Stungytė, modelis ir laisvalaikio drabužių kūrėja Simona Starkutė, dizainerė Sandra Šernė, vedybų planuotoja Dovilė Urbanaitė, grožio salono vadovė bei vizažistė Kristina Ivanova, renginių organizatorė Kristina Kaikarienė, aktorė Oneida Kunsunga-Vildžiūnienė, dainininkė Anžela Adamovič-Gečienė, mados mylėtoja Inidė Jasnauskaitė, žurnalo „L’Officiel Lithuania“ prodiuserė Elena Puidokaitė-Atlanta.

REKLAMA

Tiesa, daugybės dėmesio sulaukė K.Ivanova, kuri pasipuošė juodais šortais bei blizgančia palaidine. Ilgi batai tapo tikru jos stiliaus akcentu. 

Ji tikra stiliaus ikona, kuri galinti pasidžiaugti ilgomis kojomis bei itin liekna talija.

„Netikėjau, kad iš alpakų vilnos galima padaryti tiek daug produktų. Šiuos gaminius galima ne tik derinti su jau turimais drabužiais, bet ir maišyti tarpusavyje. Jie labai dera prie džinsų, klasikinių kelnių ar švarkų – tą parodžiau ir pristatytuose įvaizdžiuose. Šiltas, tačiau leidžiantis odai kvėpuoti, nesiveliantis – universalumas drabužiuose mane visuomet žavi“, – kalbėjo vakaro stilistė V. Šaulytė. Jai labiausiai patiko pončas, įvairių spalvų šalikai ir šilti, tačiau labai lengvi paltai.

REKLAMA
REKLAMA

Kviestiniai svečiai apžiūrėjo dar dažais kvepiančią parduotuvę ir lentynose esančius alpakų vilnos šalikus, paltus, pirštines, kepures, megztinius, sukneles, kelnes, pončus. Į renginį atvykusios mamos domėjosi ir drabužiais vaikams. Jie sužavėjo savo mielumu, skandinavišką estetiką atspindinčiais modeliais. Šis prekės ženklas apima ne tik drabužius, bet ir namų jaukumą kuriančius gaminius: pledus, pagalves. Kai kurios viešnios išvyko namo įsigijusias Kalėdų dovanas ir džiaugėsi, kad šie nesudėvimi gaminiai bus naudingi daug žiemų.

Nors Lietuvoje alpakų vilnos drabužiai dar yra naujiena, K. Kaikarienė juos atrado prieš šešerius metus. Tiesa, moteris apsipirkdavo Italijoje ir, kaip tikina, kai kuriais iš jų džiaugiasi iki šiol. „Alpakų vilnos drabužiai labai jaukūs, šilti, malonūs prie kūno ir ilgaamžiai. Jiems nereikia tarnauti – drabužiai tarnauja žmogui. Turiu alpakų vilnos kelnes, nertinį, ilgą liemenę. Labai vertinu šiuos gaminius, neplaunu skalbimo mašinoje, o nešu į valyklą“, – pasakojo renginio viešnia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

S. Šernė sakė taip pat turinti keletą alpakų vilnos gaminių. Vienas tokių – itin mėgstamas laisvalaikio kostiumėlis, kurį moteris visuomet vežasi slidinėdama į kalnus. „Galėčiau su treningais vaikščioti kiekvieną dieną. Tai vienas mylimiausių drabužių. Man labai patinka, kai su drabužiais jautiesi lengvai, bet tau yra šilta. Taip pavyksta suderinti grožį ir praktiškumą“, – šypsojosi S. Šernė.

Didžiausias alpakų vilnos gerbėjas – jos jaunesnysis sūnus. Berniuko oda yra gana jautri, todėl jis negali vilkėti kitų gyvūnų vilnos gaminių. „Vykstame slidinėti ir vilnoniai drabužiai yra būtini. Sūnui kitų gyvūnų vilna „kanda“, oda dilkčioja. Todėl atradusi alpakų vilną labai apsidžiaugiau. Ji itin šilta, labai tinka jautriai odai“, – pasakojo S. Šernė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų