REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Vilija Pilibaitytė-Mia ir jos namų Kalėdinė eglė (tv3.lt fotomontažas)

Nenuvaldomu greičiu artėja vienos gražiausių metų švenčių – Kūčios bei Kalėdos. Šventinėmis nuotaikomis gyvenanti atlikėja Vilija Pilibaitytė-Mia papasakojo apie savo šeimos tradicijas bei atskleidė, kodėl jau lapkričio mėnesį jos namus papuošė žaliaskarė.

7

Nenuvaldomu greičiu artėja vienos gražiausių metų švenčių – Kūčios bei Kalėdos. Šventinėmis nuotaikomis gyvenanti atlikėja Vilija Pilibaitytė-Mia papasakojo apie savo šeimos tradicijas bei atskleidė, kodėl jau lapkričio mėnesį jos namus papuošė žaliaskarė.

REKLAMA

Kalbėdama apie šventes Mia neslėpė džiaugsmo, mat dabar yra vienas gražiausių laikotarpių.

Žymi atlikėja pasakojo, kad visuomet Kūčias sutinka su šeima, o Kalėdas leidžia su draugais. „Kūčias praleisime namuose, buvo laikai, kuomet dar gyvenau su savo vyrų, tai turėjome tokią tradiciją, kad susikviesdavome daug draugų ir taip švęsdavome. Na, o šias Kūčias sutiksiu su nauju širdies draugu bei šeima“, – sakė dainininkė.

Mia sakė, kad išskirtinių šeimos tradicijų neturinti: „Yra išlikusios tradicijos, kas liečia maistą, kad negalima mėsos ir panašiai. Ypatingų patiekalų neturime, tačiau aš Kūčių neįsivaizduoju be kūčiukų, žuvies. Tai yra pagrindiniai ingredientai, kurie būna sudėti ant mūsų stalo.“

REKLAMA
REKLAMA

Atlikėja juokėsi, kad šiuo metu darbo tikrai netrūksta, todėl kartais net pamiršta, kokia yra dabar diena. Atitinkamai užmiršta ir apie pasninką: „Pasninko ne visada laikausi, kartais dienos bėga taip greitai, kad net nesupranti, kokia yra diena, tad būna, kad užmirštu apie pasninką. Tačiau, manau, kad svarbiausia yra susilaikymas ir nepersivalgymas.“

REKLAMA

Jausdama šventinę nuotaiką, ji neišlaukė gruodžio mėnesio ir eglę papuošė jau lapkričio mėnesį. „Namus pradedu puošti jau lapkričio mėnesį. Aš noriu, kad tas šventinis laikotarpis truktų kuo ilgiau, todėl ir puošiu lapkritį. Man pats smagiausias dalykas yra laukimas. Jau lapkritį jutau, kad šventės artėja, todėl ir namus puošti užsimaniau. Pastebėjau, kad ir parduotuvės pasipuošė daug anksčiau nei įprastai. Labai svarbu, kad ta šventinė nuotaika ir laukimas yra pas visus žmones. Žmonės būna mistiškai laimingi, ši šventė dvelkia ramuma ir ramybe. Kuomet dar Lietuvoje toks niūrus oras, namų papuošimai labai pralinksmina“, – atviravo moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Anot atlikėjos, labai svarbu šventiškai papuošti namus: „Daugybę žmonių sako, kad nereikia tų puošmenų, eglučių ir panašiai. Aš manau, kad reikia. Tą dieną, kai namuose pasipuoši eglę į juos ateina šventinė ramybė, jaukumas. Siūlyčiau visiems žmonėms tai padaryti, šventės tuomet ateina kitokios – su didesniu laukimu ir su didesne meile.“

Tiesa, Mia ne tik namus pradeda puošti gerokai anksčiau, bet ir dovanas perka nieko nelaukdama. „Aš jau jaučiu Kalėdinę nuotaiką, dovanas nuperku daug anksčiau. Jeigu švenčiu Kalėdas tik su savo šeima, tad dovanas perku iš anksto, bet būna taip, kad ateina netikėtų žmonių, tad tenka pirkti ir prieš pat šventes. Stengiuosi, kad dovanos atitiktų žmogaus poreikius. Norisi, kad žmogui dovana patiktų ir tiktų. Noriu, kad dovana būtų naudojama ne vieną dieną. Tai, manau, kad koks šventinis megztukas būtų naudingas tik tai dienai, todėl stengiuosi dovanoti kažką praktiškesnio“, – prisipažino ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų