REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
2
Aika (nuotr. Organizatorių)

Šiemet Lietuvos nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje dalyvaujanti atlikėja ir dainų autorė Aika, pristato savo kūrinį „Paradas“, kuriuo kviečia žmones įsilesti daugiau spalvų ir dalinasi mintimis apie savo dainą ir konkurso taisyklių pokyčius, rašo pranešime spaudai.

2

Šiemet Lietuvos nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje dalyvaujanti atlikėja ir dainų autorė Aika, pristato savo kūrinį „Paradas“, kuriuo kviečia žmones įsilesti daugiau spalvų ir dalinasi mintimis apie savo dainą ir konkurso taisyklių pokyčius, rašo pranešime spaudai.

REKLAMA

Tie, kas domisi atrankomis, tave gali atsiminti kaip atlikėją Catrinah, kuri 2016m. atrankoje nukeliavo iki pusfinalio. Kas paskatino vėl grįžti?

Eurovizija – visada įdomu, nes čia vyksta geri dalykai! Kai dalyvavau pirmą kartą atrankoje, mano dabartinis vyras taip pat ją žiūrėjo. Nors kažkada buvom šiek tiek pažįstami, tačiau keliolika metų nebebendravome ir vargu ar jis būtų atpažinęs mane scenoje, jei ne jo, kartu atranką stebėjęs tėtis – „čia ta, Jekaterina!“ Po dienos, man Lukas pats prisistatė. Dabar mes vyras ir žmona.

Todėl man tai buvo vienas iš gyvenimo lemtingiausių sprendimų – dalyvauti, dėl to su konkursu sieja gilus emocinis ryšys. Čia taip pat puiki proga pasimėgauti scena ir kameromis ir be to įgaunu gražesnes kūno linijas – tas atrankų stresas tirpdo mano kilogramus (juokiasi).

REKLAMA
REKLAMA

Jei rimtai, pagrindinis tikslas šiais metais – parodyti savo kūrybą platesnei auditorijai. Turiu išleistų naujų savo kūrybos dainų, tarp kurių ir „Paradas“. Iškart po konkurso planuoju išleisti dar vieną singlą.

REKLAMA

Apie ką yra tavo daina ir kas ja norima pasakyti?

Mano dainą apie moterį, raginančią savo mylimąjį nugyventi įdomų, spalvingą, nuoširdų gyvenimą kartu. Švęsti jį kartu su tokiais kaip jie - pasirinkusiais laisvę ir grožį. Dainoje kviečiama pajausti gyvenimo skonį, įsileisti daugiau spalvų, ir neužstrigti tipiniuose asmeninio komforto ir įpročių spąstuose. Komfortiškas gyvenimas ilgainiui gali tapti neskanus ir pilkas. Tos spalvos – tai ne vien ryškūs rūbai, makiažai ar nuolatinis pseudo pozityvas, bet – emocijų išjautimas, drąsa veikti girdint širdies šauksmą, matyti žmonių skirtumus ir nuoširdžiai priimti save -būti šio gyvenimo spalvingo parado dalimi.

REKLAMA
REKLAMA

Kas padėjo įgyvendinti dainą, kokia tavo komanda ?

Mano muzika suskambėjo dėka nuostabių muzikantų: Germano Skorio (muzikos prodiuseris), Vyčio Smolsko (klavišiniai), Juozo Martinkėno (gitara), Juliaus Valančiausko (bosas), Dario Rudžio (mušamieji). Vaizdo klipo komandoje – mano nuostabi kūrybos bendražygė, su kuria dirbam ne pirmą kartą – Paulina Stasiūnaitė iš „Nepilkas vilkas“. Prie vizualios dalies prisijungė ir Santa Genevičiūtė – jauna talentinga stilistė. Procesas buvo išties smagus, kaip tikras „Paradas“. Todėl pakvietėm kūrybingų žmonių, kurie sutiko filmuotis klipe.

Ką manai apie besikeičiančias Lietuvos atrankos taisykles ? Kaip vertini šių metų pokyčius?

Kad taisyklės keičiasi tai normalu, manau gana didelis konkursas Lietuvos mastu turi augti ir tobulėti. Kiek žinau atlikėjas šiais metais ir vėl gali dalyvauti tik su vienu kūriniu. Tai protingas pasirinkimas, nes jei žmogus dainuoja kelias dainas, auditoriją tai tik blaško.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip teigia Aika (tikr. vardas – Jekaterina Fiodorova) – pastarieji du metai buvo itin produktyvūs. Po 2016 m. atrankų, ir padarytos pertraukos, sekė sugrįžimas į muziką, su nauju vardu Aika, nauju požiūriu, išgrynintais tikslais ir naujomis dainomis. Pristatydama dainą, Aika linki klausytojams nepriimti visko kaip amžinai besisukančią plokštelę:

Sugrokime mūsų gyvenimus išjausdami kiekvieną natą, kiekvieną ritmo dūžį ar atokvėpį. Ženkime taip sakant pilna koja! – teigia atlikėja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų