REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
15
Virgis Stakėnas ir Keanu Blunt

Jau kurį laiką iš televizijos ekranų dingęs „country tėvu“ vadinamas Virgis Stakėnas grįžta su trenksmu. Drauge su jaunu atlikėju Keanu Bluntu jis pristato seniai Lietuvoje darytą panašų projektą, kurio metu susijungia dvi kartos dėl to, kad nustebintų ir visko mačiusius gerbėjus. Jiedu įrašė bei nufilmavo dainos „Nepripratau“ muzikinį klipą.

15

Jau kurį laiką iš televizijos ekranų dingęs „country tėvu“ vadinamas Virgis Stakėnas grįžta su trenksmu. Drauge su jaunu atlikėju Keanu Bluntu jis pristato seniai Lietuvoje darytą panašų projektą, kurio metu susijungia dvi kartos dėl to, kad nustebintų ir visko mačiusius gerbėjus. Jiedu įrašė bei nufilmavo dainos „Nepripratau“ muzikinį klipą.

REKLAMA

Tiesa, šios dainos yra net dvi versijos: singlas – orginalas ir remiksas, kuris atsirado iš karto su Keanu Bluntu, jis yra bendraautorius.

Šis bendras kūrinys ne tik išskirtinis tuo, kad vaizdo klipe susijungia dvi kartos bei vaizdžiai akcentuojamas senosios ir naujosios kartos žmogaus skirtumai ir panašumai, bet ir tuo, kad dainos gimimas turi ir įdomią atsiradimo istoriją.

Pirmoji pažintis instagrame

V. Stakėnas pasakojo, kad naršydamas socialiniame tinkle pamatė pranešimą, jog kažkas pažymėjo jį įraše. „Tai buvo Keanu Blunt, įrašęs dainą ir nusifilmavęs vaizdo klipe „Žirgai“. Atlikėjas dėvėjo kaubojišką skrybėlę. Tarp jo sekėjų užsimezgė disputas, peraugęs į idėją sukurti remiksą. Parašau žinute ir užklausiau – būtų įdomu išgirsti tą remiksą... Sužinojęs faktą, prodiuseris (aut.past. 1ggy – Ignas Marcinkevičius) sako – tai pasiūlykim Keanu sudalyvauti mūsų kūrinyje. Muzikantas susidomėjo ir žirgas pasileido traukinio greičiu.

REKLAMA
REKLAMA

Prodiuseris Pitsburge ir muzikos kūrėjas, aš iš Vyjolių kaimo, Šiaulių rajono, ir kūrinio bendraautorius su savo komanda – Vilniuje, suradome bendrą kalbą. Išimtos lūpinės armonikėlės partijos vietą užėmė Keanu Blunt įdainuotas balso takelis jo paties kurtais žodžiais“, – pasakojo vyras.

REKLAMA

Prisimindamas pirmąją dainos versiją, V. Stakėnas teigė, kad ji kiek kėlė abejonių: „Man buvo neįprasta, aš bijojau, kad tekstas man nepatiks. Tačiau viskas puikiai tiko ir mes susipažinome. O pažintis įvyko internetinės konferencijos metu. Joje viską sutarėme ir sudėjome paskutiniuosius taškus.“

Vaizdo klipas ir kuriozai

V. Stakėnas sakė, kad pirmą kartą akis į akį susitiko su Keanu Blunt tik tada, kada jis su visa filmavimo komanda atvyko į Šiaulių rajoną filmuotis.

„Šiauliuose suradau ūkininką Antaną, kuris turi didžiules daržines su darbiniais arkliais, avimis, šienu ir traktoriais. Čia atvyko kone 10-ies jaunų žmonių komanda. Mano žmona pavaišino juos kiaušiniene, o tuo tarpu jauna stilistė ieškojo tinkamų drabužių vaizdo klipo filmavimui mano spintoje.“

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, vyras prieš filmavimą turėjo kiek kitokią vaizdo klipo viziją, tačiau džiaugėsi, kad nepaisant to, jog viskas pasikeitė, jį rezultatas džiugina. „Viskas turėjo būti taip, kad lauko keliuku važiuoja pavargęs vežimas – kaimiškas su arkliu. Du žmonės važiuoja vežimu. Vienas žmogus turėjo pasakoti gyvenimo istoriją, o kitas – įlindęs į kompiuterį“, – savo vizija dalijosi V. Stakėnas.

Tačiau viskas buvo kiek kitaip. Jis su atlikėjumi Keanu Blunt važiavo naujos kartos „Tesla“ automobiliu, o daržinėje netrūko specialiųjų efektų.Vienas jo vizijos vaisius vis dėlto išliko – skrybėlės.

Vaizdo klipe buvo filmuojama su 2019 metų gamybos automobiliu, kuris varomas elektra, tad būtent dėl jo ir kilo kuriozinės situacijos: „Didžiausias nuotykis buvo tuomet, kai komanda vairavo automobilį į Šiaulius, o šis išsikrovė. Daugiausiai baimės sukėlė tai, jog jie baiminosi, kad nebepavyks nuvykti į reikiamą vietą“, – sakė jis pridėdamas, jog jo žmona Ramutė šį automobilį vadino juokais „tešla“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, V. Stakėnas baiminosi ir dėl arklių reakcijos į išmaniąsias technologijas. Vaizdo klipe netrūko specialiųjų efektų, o prie jų nėra pratę kaime augantys gyvuliai. „Jie turėjo išgyventi dūmus ir lazerius. Jie nėra pratę prie tokių, jie yra kaimo arkliai. Jeigu eržilas susinervinęs spirtų, tai išlėktų per sieną penki žmonės“, – juokėsi jis.

Didelė pagarba jaunai komandai ir tolimesni planai

Atlikėjas neslėpė džiaugsmo ir pagarbos jauniems žmonėms. Anot jo, darbas su Keanu Blunt ir kita komandos dalimi – tikras malonumas. „Aš nebijau eksperimentų, todėl džiaugiuosi bendru darbu. Laikas parodys, ar publikai mūsų bendras projektas patiks. Aš lenkiu skrybėlę prieš Keanu Blunt talentą, jis panaudojo mano medžiagą ir jos nesugadino. O kartu dirbanti komanda nors ir jauna, tačiau labai profesionali“, – neslėpdamas gražių žodžių kalbėjo jis.

REKLAMA

Virgis pabrėžė, kad šis debiutinis jo ir Keanu Blunt pasirodymas yra ne pabaiga. Jis grįžta su trenksmu ir netrukus pristatys savo naująjį albumą „sTAKENas“ (En. „taken“ – paimtas, pagrobtas, užverbuotas į kitą žanrą). Albumo pristatymas Vilniaus Knygų mugėje, Muzikos salėje.

Na, o kitą savaitę dienos šviesą išvys ir lyrics vaizdo klipas dainos „Nepripratau“.

Kviečiame įvertinti remiksą:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų