REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
14
Stanislavas Stavickis-Stano (nuotr. Fotodiena/Justino Auškelio)

Praėjusių metų lapkritį žinomas lietuvių dainininkas bei kompozitorius Stanislavas Stavickis-Stano viešai paskelbė, kad serga vėžiu, o visai neseniai, pasiekęs remisiją, jis savo istoriją sutalpino į autobiografinę knygą „Kodėl aš“.

14

Praėjusių metų lapkritį žinomas lietuvių dainininkas bei kompozitorius Stanislavas Stavickis-Stano viešai paskelbė, kad serga vėžiu, o visai neseniai, pasiekęs remisiją, jis savo istoriją sutalpino į autobiografinę knygą „Kodėl aš“.

REKLAMA

Besibaigiant 2019-iesiems metams, muzikantas naujienų portalui tv3.lt atvirai prabilo apie jį nustebinusį žmonių gerumą, knygos rašymo procesą, bei kodėl mūza niekuomet gyvenime netikėjo.

Lapkričio pabaigoje knygą pristatęs Stano nusprendė dalį už savo knygos pardavimą surinktų lėšų skirti pagalbos onkologiniams ligoniams asociacijai (POLA) vykdomiems edukaciniams vėžio prevencijos projektams įgyvendinti.

Tiesa, nepaisant to, kad Stano – meno žmogus, jis neslėpė, kad mūza tiki, o jei tiksliau – tiki, kad jos nėra. Būtent tuo teko įsitikinti ir rašant knygą. „Kūrybinis procesas buvo labai techniškas – toks, kaip aš pratęs dirbti ir studijoje. Tas pats principas – nėra jokių mūzų, niekas prie židinio neaplanko. Ateini į studiją, atsisėdi ir sėdi porą valandų ar daugiau prie vieno puslapio, kurį kankini“, – pasakojo jis.

REKLAMA
REKLAMA

Žinomas vyras pridėjo, kad kartais tarp rašymų vis dėlto padarydavo ir savaitės petrauką, vis dėlto tuomet persekiodavo nuolatinė graužatis.

Paklaustas, kokie jam buvo šie metai, žinomas vyras neslėpė, kad tokių dar nėra buvę. „Šie metai buvo labai pilni visokiausių įvykių. Tikriausiai, tai – įsimintiniausi gyvenimo metai, atnešę daugiausiai atradimų ir praradimų. Bet taip ir reikia gyventi“, – sakė jis.

REKLAMA

Apie savo ligą viešai pranešęs dainininkas sulaukė daugybės žmonių palaikymo, tačiau kartu jis neslėpė, kad to – tikrai nesitikėjo.

„Apie tai rašiau ir knygoje – visa problema yra ta, kad mes gyvename ir galvojame, jog visi aplink yra blogi. Važiuojame mašinoje, ir jei priekyje esantis automobilis važiuoja lėtai, galvojame, kad jį vairuoja kokia durna boba. Ir visai nepagalvojame, kad ji, galbūt, veža 5 vaikus, kurie rėkauja, arba kad ji yra gydytoja, ir važiuoja iš darbo po labai sunkios dienos. Visuomet pradedame nuo blogiausio varianto“, – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

„Lygiai taip pat su žmonėmis – aš, aišku, irgi galvojau, kad visi blogi, linki blogo. O iš tikrųjų, viskas yra visiškai atvirkščiai. Kaip tik didžioji dalis žmonių yra labai geri“, – savo atradimu pasidalijo Stano.

Paklaustas, ko pats sau palinkėtų ateinantiems, 2020-iesiems, S. Stavickis-Stano teigė, kad dabar jau niekuomet sau nieko nebelinki: „Labai geras, teisingas ir pagrindinis atradimas yra tai, kad kokia prasmė išvis kažką planuoti? Jeigu yra noras paskambinti, pakalbinti, padaryti, reikia tą ir daryti. Ir daryti tai ne vakare, ne rytoj, o dabar.“

Būtent to jis nori palinkėti ne tik sau, bet ir kitiems. „Nepamirškite tos tiesos, ir pradėkite nuo pačių artimiausių. Tiesiog imkite ir jiems paskambinkite. Vienintelis dalykas, kuris iš tikrųjų yra svarbus, ir ko labiausiai nesinori prarasti, kada supranti, kad iš tikrųjų gali prarasti viską, tai ryšio su žmonėmis. Tai yra brangiausia, ką mes turime – ryšys su šeima arba draugais“, – teigė atlikėjas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų