REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
Gerda Zaptoriūtė (nuotr. asm. archyvo)

Sekmadienį – trečiasis tiesioginis „X faktoriaus“ finalas. Aštuoni dalyviai stos į įtemptą kovą ir kausis dėl išlikimo. Iškristi nenori niekas, todėl visi dalyviai stengėsi kaip įmanydami.

12

Sekmadienį – trečiasis tiesioginis „X faktoriaus“ finalas. Aštuoni dalyviai stos į įtemptą kovą ir kausis dėl išlikimo. Iškristi nenori niekas, todėl visi dalyviai stengėsi kaip įmanydami.

REKLAMA

Projekto dalyvė, uteniškė Gerda Zaptoriūtė žiūrovus stebina ne tik savo vokaliniais sugebėjimais, bet ir užsispyrimu. Mergina prisipažino, kad anksčiau svėrė net 25 kilogramais daugiau.

21-erių mergina per „Kėdžių iššūkio“ etapą po įtemptos, įnirtingos ir daug emocijų pareikalavusios kovos pateko į Justės Arlauskaitės-Jazzu komandą. Sėkmę Gerdai atnešė laidos pabaigoje sudainuota Izraelio atlikėjos Nettos daina „Toy“, su kuria ši laimėjo Euroviziją. Po įspūdingo uteniškės pasirodymo ant kojų sukilo ir „X faktoriaus“ komisijos nariai, ir žiūrovai salėje.

„Nepaisant užgriuvusio dėmesio, „žvaigžde“ nesijaučiu. Puikiai žinau, kad laukia dar labai ilga kova, o konkurentai – neįtikėtinai stiprūs ir talentingi. Bet lengvai pasiduoti neketinu“, –  ryžto neslepia mergina.

REKLAMA
REKLAMA

Dabar Gerda atrodo stipri ir be galo savimi pasitikinti, tačiau tik ji viena žino, kokį sunkų kelią teko nueiti iki to.

„Vaikystėje labai sirgau, gėriau vaistus, dėl kurių atsirado antsvoris, o tada ir patyčios. Į mane yra ir spyrę, ir spjovę..  O dabar, kai atsidūriau ant „X faktoriaus“ scenos, tie žmonės kviečia kavos“, – pasakoja Gerda. 

REKLAMA

Numetė 25 kilogramus

Prieš dvejus metus Gerdos gyvenimas pasikeitė kardinaliai: „Mano senelis mirė nuo skrandžio vėžio, aš pati visuomet turėjau problemų su skrandžiu. Tyrimai parodė, kad turiu susirūpinti savo sveikata. Nusprendžiau kardinaliai pakeisti mitybą, gyventi kitaip, nes bijojau, kad gali viskas pasibaigti taip, kaip pasibaigė mano seneliui.“

Pasak merginos, kai ši užsispiria, daug ką gali padaryti: „Pati susidėliojau mitybos planą, aišku, jis nebuvo geras, nes nukrito per daug svorio. Dabar stengiuosi prisižiūrėti.

REKLAMA
REKLAMA

Anksčiau valgydavau naktį, mėgdavau maitintis mamos kotletais, privalgydavau ir eidavau miegoti. Pradėjau stebėti, ką valgau. Atsisakiau padažų, gazuotų gėrimų, alkoholio, pieniško šokolado. Kadangi esu didelė smaližė, buvo sunku atsisakyti saldumynų.“

„Cukrų pradėjau keisti medumi, tiek į kavą, tiek arbatą dedu medų. Daugelis stebisi, kad kavą geriu su medumi, bet dabar jau man nebeskanu gerti su cukrumi. Stengiuosi valgyti tik paukštieną, daržoves, vaisius, atsisakiau pieno.

Vienu metu mano svoris buvo per mažas, todėl man buvo sudaryta mitybos programa. Pripažinsiu, buvo sunku laikytis tokio plano, vėliau vėl grįžau prie savo mitybos. “, – apie mitybą kalbėjo Gerda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mergina pripažino, kad bijo vėl priaugti papildomų kilogramų: „Jei man krenta svoris, tėvai iš karto susirūpina, liepia valgyti. Mesdama svorį gavau daug palaikymo iš aplinkinių. Taip pat pradėjau pati gamintis, nes mamos maistas man netiko.

Mano tėtis taip pat turi bėdų su skrandžiu, labai dėl jo jaudinuosi, norėčiau, kad ir jis sveikiau maitintųsi. Galbūt jis neturi tokio užsispyrimo, galvoja, kad jam nieko blogo nebus.“

Būna dienų, kai mergina leidžia sau pasilepinti: „Kartais suvalgau picą, dievinu bandeles, bet žinau, kad kitą dieną turėsiu padirbėti sporto salėje. Sportuoju kiekvieną dieną, pripratau, jau sunku be sporto, aktyvios veiklos.“

Gerda pasakojo, kad sulaukė daug dėmesio iš moterų, daugelis jai rašė su klausimais, kaip numesti nereikalingus kilogramus. Nors mergina ir stengiasi atrašyti visiems, tačiau kiekvienai padėti ji negali, nes kiekvieno organizmas reaguoja skirtingai.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų