REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
25
Goda Ševčenko (nuotr. Instagram)

Lengvojo kultūrizmo čempionė bei estetinio grožio specialistė Goda Ševčenko savimi rūpinasi visokeriopai. Žinoma moteris ne tik sportuoja ir maitinasi pagal specialiai jai sudarytą planą, tačiau turi ir daugybę kitų grožio paslapčių, padedančių išlaikyti gerą išvaizdą.

25

Lengvojo kultūrizmo čempionė bei estetinio grožio specialistė Goda Ševčenko savimi rūpinasi visokeriopai. Žinoma moteris ne tik sportuoja ir maitinasi pagal specialiai jai sudarytą planą, tačiau turi ir daugybę kitų grožio paslapčių, padedančių išlaikyti gerą išvaizdą.

REKLAMA

O taisyklių čia iš tiesų yra daug ir pačių įvairiausių, vis dėlto itin susikoncentravę į išorę, ne vienas pamiršta rūpintis ir savo vidumi. 

Goda naujienų portalui tv3.lt papasakojo, kokiomis taisyklėmis stengiasi vadovautis ir pati. Viena svarbiausių – vandens gėrimas. „Vandenį geriu tik mineralinį ir negazuotą. Pažiūriu, kur daugiau mineralų. Mėgstu „Neptūną“, o taip pat mane labai žavi neseniai atsiradęs vanduo su jodu. Jokio vandens iš krano“, – sakė ji.

Ne ką mažiau svarbus ir miegas – G. Ševčenko siūlo kiekvieną naktį stengtis pamiegoti bent jau 8 valandas, nors pati neslepia, kad jai dažnai ir tiek būna per mažai – norėtųsi bent 9 valandų: „Kiekvienas žmogus turėtų atrasti savo laiką, kurio jam reikia pilnai pailsėti ir stengtis jo laikytis.“

REKLAMA
REKLAMA

Ne vieną apdovanojimą lengvojo kultūrizmo srityje susišlavusi moteris priminė ir tai, ką pamiršta daugelis iš mūsų – tinkamą ir taisyklingą mitybą. Anot Godos, taip maitintis reikėtų bent 5 dienas per savaitę. 

REKLAMA

„Tobuliausia, žinoma, visada! Tačiau bent jau 5 dienas žiūrėkite, ką ir kiek dedate į burną. Arba dar kartais propaguoju visą savaitę laikytis mitybos plano, bet kasdien leisti sau kelis gabaliukus šokolado, ar kažko skanaus, tačiau kiekis turi būti mažas. Taip pamaitinsime smegenis, bet per daug ir nepakenksime“, – savo gudrybėmis dalijosi ji.

Tie, kas siekia būti visapusiškai gražūs, turėtų nemažai dėmesio skirti ir savo vidui, o taip pat nepamiršti kūno ir organizmo stiprinti ir vitaminų pagalba. 

„Šiais laikais visi be proto daug skubame, lekiame, nervuojamės, keliame sau labai aukštus reikalavimus. Tai išvargina mūsų nervų sistemą. O tai pasimato ir ant odos, bendros savijautos. Visada geriu vitaminus ir dažnai naudoju juos atskirai. Vitaminų kompleksas, o keli svarbiausi – atskirai. Tai vitaminas C, omega, lecitinas, papildai nervų sistemai bei plaukams“, – savo paslaptimis dalijosi Goda.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat G. Ševčenko pridėjo, kad jai asmeniškai vidų itin padeda tobulinti jos psichologė, pas kurią stengiasi apsilankyti bent kelis kartus per savaitę. „Galiu pasakyti, kad tai yra viena geriausių investicijų į save. Lietuvoje tai dar nėra taip populiaru, kaip užsienyje. Ten kiekvienas save gerbiantis, mylintis žmogus, kuris turi didelių atsakomybių, užima rimtas pareigas, ar tiesiog žmogus, norintis gilintis į savo vidų, norintis suprasti savo veiksmus, kodėl ir ką jis daro, turi savo psichologą. Nes, kaip sako mano psichologė, kai esi vienas, tai vienas namuose darai ką nori. Taip ir mūsų galvose“, – sakė ji.

Sportininkė pridėjo, jog pradėjus lankytis pas psichologę, ji į daug ką ėmė žvelgti kitaip: „Net smulkmenos vaikystėje gali nulemti mūsų mąstymą ateityje. Tad, manau, kad kai gerini savo vidinę savijautą, gerėja ir išorinė.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pati odos gydymu užsiimanti moteris atkreipė dėmesį, kad dažnas iš mūsų pamiršta lankytis būtent pas odos specialistus, o tą, anot jos, reikėtų daryti bent kartą per mėnesį.

„Tai – labai svarbu, nes oda yra mūsų atspindys! Labai svarbu naudoti jūsų odai pritaikytas namų priežiūros priemones. Svarbu, kad jos jums tiktų. Kai žmogus suserga, kreipiasi į gydytoją, bet kai suserga oda, visi įsivaizduoja, kad turi žinių ir priemones perka savo nuožiūra. Dažniausiai taip oda ir sugadinama“, – atkreipė dėmesį ji.

Tiesa, pati G. Ševčenko sutinka, kad labai svarbu rasti sau tinkantį specialistą ir juo pasitikėti. „Juk dantų patys nesitaisome, operacijų patys nesidarome – kodėl veido odą nutariame gydytis patys, arba „Google“ pagalba? Nedarykim tokių klaidų ir viskas bus gerai“, – garsiai svarstė ji.

REKLAMA

Goda pridėjo, kad daugelis nežino ir kelių elementarių dalykų. Anot jos, tai daro tik vienetai iš 300: „Labai svarbu veidą šluostyti su vienkartinėmis priemonėmis! Meskite lauk veido rankšluoščius. Taip pat reikėtų dažnai keisti pagalvės užtiesalus!“

Vis dėlto svarbiausia, anot G. Ševčenko – mokėti būti laimingais. „Laimingas žmogus švyti ir spinduliuoja iš vidaus. O tam atsispirti negali niekas!“ – drąsiai sakė ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų