REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
49
Talentų šou (nuotr. tomasfoto.lt)

Žvarbų rudens savaitgalio rytą vaikų švenčių restorane „Dėžutis“ buriavosi daugybė jaunų talentų, jų tėveliai bei žinomi veidai su atžalomis.

49

Žvarbų rudens savaitgalio rytą vaikų švenčių restorane „Dėžutis“ buriavosi daugybė jaunų talentų, jų tėveliai bei žinomi veidai su atžalomis.

REKLAMA

Čia vyko jau antrus metus iš eilės lietuvių ir švedų sukurto geriamo trikolageno kūrėjų rengiamas mažųjų talentų konkursas. Didelio susidomėjimo sulaukęs šou ir vėl pradeda savo kelionę po didžiuosius Lietuvos miestus, skatindamas vaikus nebijoti ir pademonstruoti savo turimus talentus, rašo pranešime spaudai.

Lietuvoje ir užsienyje pripažintų grožiui ir sveikatai skirtų produktų kūrėjai jau antrus metus rengia talentų konkursą. Šį šeštadienį jie apsilankė Kaune, kur renginyje, vykusiame vieninteliame tokiame šeimos švenčių restorane, turinčiame atskirą žaidimo kambarį vaikams, leido mažiesiems jo dalyviams įveikti savo baimę ir pademonstruoti išskirtinius sugebėjimus. Renginio metu vaikiškas linksmybes papildė išskirtinės kokybės, švieži restorano meniu patiekalai, tad čia drauge puikiai jautėsi ir vaikai, ir suaugę.

Talentų šou komisiją sudarė ne tik žinomos pramogų pasaulio mamos, bet ir savo talentus jau atradę vaikai – savo nuomonę apie pasirodymus drąsiai dėstė kaip žaislų ekspertai neseniai sužibėję Vilmos ir Roberto Javtokų sūnus Simas bei Dianos Dargienės dukra Unė. Padrąsinančius žodžius dalyviams dalino ir mados namų įkūrėja Erika Vitulskienė, dainininkė Diana Dargienė, šokėja Eglė Straleckaitė bei produktų kūrėja Lina Jakimavičienė.

REKLAMA
REKLAMA

D. Dargienė pasakoja, jog Unė – nuo mažens yra drąsi ir komunikabili mergaitė, todėl naujų projektų visuomet imasi su didžiausiu malonumu.

„Unė yra lankiusi labai daug būrelių ir įvairių sričių išbandžiusi – lauko tenisą, baseiną, dailųjį čiuožimą, menarą, gimnastiką, pramoginius ir gatvės šokius. Kiekvieną žiemą ji slidinėja kalnuose, tačiau didžiausią vietą jos širdyje visuomet užėmė baletas. Tai yra tarsi jos gyvenimas, Unė labai myli šią veiklą ir lanko privačias pamokas pas profesionalų baleto šokėją“, – pasakoja Unės mama.

REKLAMA

D. Dargienė pasakoja, jog išskirtiniu pasitikėjimu Unė pasižymėjo nuo vaikystė. Žinoma mama mano, kad prie to tikrai prisidėjo dalyvavimas įvairiuose televiziniuose projektuose, laidose. Anot D. Dargienės, tai, jog Unė šiandien yra toki drąsi prieš kameras ir auditoriją, yra įdirbio rezultatas.

„Niekuomet neverčiu jos daryti tai, ko ji nenori, visuomet atsiklausiu jos nuomonės. Ji pati sprendžia, kur nori dalyvauti. Ir kai neverti vaiko daryti tam dalykų, kurių jis nenori daryti, tai ir vaiko noras bei užsidegimas yra akivaizdus“, – teigia Diana.

REKLAMA
REKLAMA

D. Dargienė pataria visiems tėveliams nebijoti leisti vaikui išbandyti įvairias veiklas ir pačiam nuspręsti, kuri kryptis domina. Svarbu tik sukontroliuoti vaiko norus ir neleisti jam blaškytis bei mėtytis, keičiant būrelius kas savaitę.

Dianai antrina ir Unės bičiulio, kolegos žaislų testavimuose Simo mama Vilma Javtokienė. Anot jos, nors berniukas yra gabus tiek muzikoje, tiek matematikoje, tačiau aktyviai sportuoja krepšinį ir džiaugiasi šioje srityje pasiekiamais rezultatais.

„Simas yra itin judrus vaikas, todėl jam reikia kur save išlieti. Net jeigu vieną dieną krepšinis jam nusibostų ar pasidarytų ne prie širdies, visuomet leistume rinktis pagal savo poreikius, nebūtų jokio spaudimo. Tačiau visuomet norėčiau, kad jis sportuotų, nes vaikams, ypač paaugliams, tai yra būtina“, – teigia krepšininko Roberto Javtoko žmona Vilma.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kartu su D. Dargienės dukra Une, Simas neseniai tapo žaislų ekspertu ir išbandė savo įgūdžius prieš kameras. Pasak Vilmos, tokia veikla sūnui yra puiki patirtis, kuri su kaupu atsipirks ateityje, nepriklausomai nuo to, kokia veikla jos sūnus užsiims.

„Per prievartą tikrai jo niekur nevedu ir net nenuvesčiau. Jam labai įdomu dalyvauti, jis smalsus vaikas. Aš manau, kad viešam kalbėjimui, drąsos ugdymui tai yra tikrai labai gera patirtis. Prieš publiką kalbėti arba prieš kameras – tai visada verta mokėti“, – renginyje pasakojo Vilma.

Pasak Simo mamos, tėvams ne visada yra lengva pastebėti visus vaiko gebėjimus. Moteris tvirtina nežinanti, ar tikrai visus Simo talentus pastebi, tačiau stengiasi pasinaudoti kiekviena pasitaikiusia proga ir išbandyti viską, kas įdomu.

REKLAMA

„Tėvų palaikymas ir paskatinimas teikia vaikui pasitikėjimo, skatina dar didesnį norą. Be to, Simui ir pačiam smagu pamatyti tą rezultatą. Mes bandom įvairias galimybes, išnaudojam tas, kurias gaunam, bandom ir žiūrim, kaip sekasi. Reikia stebėti vaiką ir įsiklausyti į jo norus, paties paklausti, nespausti“, – sako Vilma.

Pasak vaikų talentų šou organizatorių, didelis įvertinimas yra tai, jog konkursas rengiamas jau antrus metus iš eilės, norinčių dalyvauti vis daugėja.

„Džiaugiamės, kad pirmaisiais metais daug susidomėjimo sulaukęs vaikų talentų šou gali gyvuoti ir šiemet. Sulaukėme ne tik naujų registracijų, bet ir nemažai norinčių dalyvauti antrą kartą. Tai mums yra didelis įvertinimas, nes mūsų tikslas – skatinti vaikus tobulėti, mokintis, domėtis ir būti drąsiems, sveikiems ir žingeidiems“, – teigia renginio organizatorė Lina Jakimavičienė.

REKLAMA

Anot „FenoQ Tricollagen Kids“ produktų kūrėjų, augančiam vaiko organizmui yra būtinas įvairių vitaminų ir mikroelementų spektras, skatinantis sveiko vaiko vystymosi procesą.

„Prieš metus pristatėme naują produktą vaikams „Tricollagen Kids“, kuris šiandien turi didelį sugrįžtančių vartotojų ratą. Augančiam vaiko organizmui yra būtinas įvairių vitaminų, peptidų ir mikroelementų spektras, skatinantis sveiko vaiko vystymosi procesą. Šis unikalus kompleksas skirtas vaikams nuo 3 metų ir paaugliams, jis padeda tinkamai pasirūpinti ne tik

vaiko nervų sistema, protine veikla, krauju, regėjimu, imunitetu, kaulų ir dantų būkle, širdies veikla, bet ir gera vaiko nuotaika“, – teigia produktų linijos kūrėja L. Jakimavičienė.

Konkursas, kaip ir pernai, dar aplankys Vilnių ir Klaipėdą, o praėjus visiems etapams, geriausieji bus apdovanoti produktų krepšeliais bei pinigine stipendija vaiko talentui lavinti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų