REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
4
Monika Linkytė (nuotr. Organizatorių)

Koncertui su styginių kvintetu Vilniuje besiruošianti Monika Linkytė švenčia vieną svarbiausių įvykių gyvenime. Dainininkė baigė mokslus prestižiniame „British & Irish Modern Music“ universitete Londone.

4

Koncertui su styginių kvintetu Vilniuje besiruošianti Monika Linkytė švenčia vieną svarbiausių įvykių gyvenime. Dainininkė baigė mokslus prestižiniame „British & Irish Modern Music“ universitete Londone.

REKLAMA

Trejus metus Didžiosios Britanijos sostinėje studijavusi atlikėja džiugią naujieną savo gerbėjams pranešė savo paskyroje „Instagram“, rašoma pranešime spaudai.

„Bakalauras mano rankose! Esu diplomuota muzikantė. Negaliu patikėti, kad 3 metai praskriejo kaip kosminė raketa“, – rašė Monika Linkytė. 

Iškilminga „BIMM“ universiteto diplomų įteikimo ceremonija vyko penktadienį (lapkričio 15 d.) vakare. Šia ypatinga diena Monika Linkytė džiaugėsi kartu su artimiausiais šeimos nariais, kurie atvyko iš Lietuvos.

„Labai džiaugiuosi savo pasirinkimu studijuoti Londone, man tai buvo 3 metai kupini mažų iššūkių sau. Studijuodama daug skraidžiau, teko dainų įrašus, filmavimą ir koncertus derinti su studijomis, kas kartais nebuvo labai lengva. Londonas yra daugelio kultūrų miestas, gyvenimas čia praplečia požiūrį, suteikia jausmą, jog esi pasaulio žmogus, nes kiekvieną dieną tenka pažinti labai daug įvairių kultūrų“, – apie trejus metus trukusias studijas pasakoja Monika Linkytė. „Profesionalūs ir draugiški dėstytojai, draugais tapę kursiokai iš įvairiausių pasaulio kraštų, o svarbiausia – labai daug muzikos kiekvieną akimirką ir pažinties su ja“.

REKLAMA
REKLAMA

Diplominiam darbui atlikėja turėjo surengti specialų pasirodymą, kurį vertino „BIMM“ universiteto dėstytojų komisija.

„Mano baigiamasis darbas buvo 40 minučių trukmės pasirodymas, kuriam turėjau sukurti naujas dainas, jas surepetuoti ir sudainuoti kartu su grupe“, – sako Monika Linkytė. „Kurdama dainas rėmiausi lietuvių liaudies dainų motyvais, kuriuos įvilkau į naują rūbą – taip gimė kita harmonija, sukūriau priedainius. Tekstus rašiau anglų kalba, kad dėstytojai galėtų įsigilinti į dainų kontekstą ir suprasti apie ką jos yra. Labai noriu visą tai įrašyti ir išleisti vinilo plokštelėje“.

Dainininkė kol kas neatskleidžia paslapties, ar šios dainos skambės jos šventiniame koncerte, kuris gruodžio 6 d. įvyks Kongresų rūmuose Vilniuje. Išskirtinio koncerto metu Monika Linkytė jaukumą kurs kartu su geriausiu Lietuvos styginių kvintetu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų