Sekmadienio rytas nusimato magiškas, jeigu namai pakvips maloniais aromatais, prieskoniais ir gardžių patiekalų skleidžiamais kvapais. Juos pagaminti bus paprasta, jeigu pasikliausite TV3 laidos „La maistas“ virtuvės šefų patarimais. 

Skruzdėlynas

Skruzdėlynas

Laidos šefai Tomas Rimydis, Vylius Blauzdavičius ir Simona Kontrimienė improvizuos iš vaikystės atkeliavusių, šiltus prisiminimus keliančių patiekalų tema – žagarėliai, švilpikai, skruzdėlynas ir kiti skanumynai nuguls ant stalo.

Šį kartą prie grilio entuziasto Vyliaus Blauzdavičiaus ir pasaulinės virtuvės eksperto, pelniusio daugybę apdovanojimų, Tomo Rimydžio prisijungė tinklaraščio „Balta lėkštė“ autorė Simona Kontrimienė.

Jos specializacija – kasdienis, šeimos maistas. Simona sako, kad neturi vienos mėgstamos virtuvės, ji mėgsta viską – ir kinietišką maistą, ir azijietiškus patiekalus, ir cepelinus.

„La Maistas“ studijoje Simona gamins patiekalus iš savo vaikystės – sausainius su obuoliais, vadinamus „Skarelėmis“ ir šilkinius bulvių kukulius, bet patieks sušiuolaikintą jų interpretaciją – su mėtomis ir mėtų padažu.

REKLAMA

Obuolių skarelės

Obuolių skarelės

Nuolatinis laidos kulinaras Tomas Rimydis improvizuos žagarėlių tema. Gamins juos ne saldžius, kaip įprasta, bet su kmynais ir su karamelizuotų pastarnokų kremu. „Žagarėliai – senas patiekalas. Žagarėlių patiekalo šaknys randamos 18 amžiuje. Jie visada būdavo saldūs, o aš gaminsiu jų interpretaciją – nesaldžius. Aš dievu žagarėlius“, – apie patiekalą kalbėjo Tomas.

Antras Tomo gamintas patiekalas – skruzdėlynas. „Skruzdėlyną kepti išmokau vaikystėje. Mane išmokino kaimynas. Taip, būtent – kaimynas, ne kaimynė. Ir parodysiu visiems žiūrovams kaip aš jį gaminu. Nuo to būdo nukentėjo tėvų virtuvė, net kelis kočėlus keisti reikėjo“, – itrigavo T. Rimydis.

Skruzdėlynas

Skruzdėlynas

Tomas Rimydis TV žiūrovams taip pat pademonstruos, kaip greitai ir paprastai karamelizuoti daržoves.

Kitas nuolatinis laidos šefas – Vylius Blauzdavičius gamins švilpikus, bet irgi ne tradicinius – užkeps juos griliuje su faršu, pomidorais ir sūriu. Taip pat patieks greitai paruošiamą silkės kapotinį ir šokoladinį „Tinginį“.

Išskirtinius virtuvės šefų receptus ir daugiau kulinarinių paslapčių išvyskite laidoje „La Maistas“ kiekvieną sekmadienį 9 val. per TV3.

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

Top Video

Tarasovai atvirai prabilo apie skyrybas: negailėjo kritikos strėlių
DABAR RODOMA
Tarasovai atvirai prabilo apie skyrybas: negailėjo kritikos strėlių
DABAR RODOMA
Neįtikėtina Algimantės kova: dvidešimtmetė net du kartus įveikė vėžį
DABAR RODOMA
Klientas nustėro: kartu su maistu – šokiruojantis radinys lėkštėje
DABAR RODOMA
„Tesla“ automobiliu į garažą važiavusi moteris nustėro: nuostoliai nejuokingi
DABAR RODOMA
Žvėriškas Sabonio pasirodymas prieš „Timberwolves“
DABAR RODOMA
Rusijos cirko pasirodymas virto tragedija: vaikai stebėjo paklaikę
DABAR RODOMA
Praeiviai nesuprato, kas vyksta automobilyje: pamatę iš arčiau – vos patikėjo
DABAR RODOMA
Moteris nežinojo, ko imtis: jos automobilyje – nemalonus radinys
DABAR RODOMA
Žiauriai nužudytos 17-metės sesuo prabilo apie lemtingus įvykius: atskleidė neviešintų detalių
DABAR RODOMA
Kamera užfiksavo mistinį vyro dingimą: spėlioja, kas ten galėjo būti
REKLAMA
Netikėti receptai su kava (nuotr. Organizatorių)
Daugelis esame įpratę mėgautis kava – stipriu espresso puodeliu, ar lengvesne su pieno puta, ir turbūt net nepagalvojome, kad yra daugybė kitokių jos panaudojimo būdų. TV3 ...
La maistas: žiedinių kopūstų sriuba (nuotr. Organizatorių)
Tikrai įmanoma pagaminti pietus ar vakarienę šeimai už 10 eurų. Tačiau kokie tai galėtų būti patiekalai, kad būtų ir gardu ir sotu? Skaniausiomis idėjomis dalinsis TV3 laidos ...
La maistas: varškės užkepėlė (nuotr. Organizatorių)
Tikrai įmanoma pagaminti pietus ar vakarienę  šeimai už 10 eurų. Tačiau kokie tai galėtų būti patiekalai, kad būtų ir gardu ir sotu? Skaniausiomis idėjomis dalinsis TV3 ...
La maistas: kepti bananai su šokoladu (nuotr. Organizatorių)
Tikrai įmanoma pagaminti pietus ar vakarienę  šeimai už 10 eurų. Tačiau kokie tai galėtų būti patiekalai, kad būtų ir gardu ir sotu? Skaniausiomis idėjomis dalinsis TV3 ...
La maistas: putėsiai su medumi  (nuotr. Organizatorių)
Tikrai įmanoma pagaminti pietus ar vakarienę  šeimai už 10 eurų. Tačiau kokie tai galėtų būti patiekalai, kad būtų ir gardu ir sotu? Skaniausiomis idėjomis dalinsis TV3 ...
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų