REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Televizijos laidos „Gardu Gardu“ vedėjai Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas nusiteikę tradiciškai ir gamins visiems puikiai pažįstamus patiekalus.

Televizijos laidos „Gardu Gardu“ vedėjai Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas nusiteikę tradiciškai ir gamins visiems puikiai pažįstamus patiekalus.

REKLAMA

Gian Luca pamokys, kaip pasigaminti tradicišką itališką perlenktą picą Calzone. O kadangi tai bus mini Calzone, tai ji puikiai tiks tiek pietums namuose, tiek įsidėti į krepšį pasivaikščiojimui gamtoje su šeima.

O konditerijos profesionalas Ali pasiūlys desertą, kuris taip pat gali būti pateikiamas ne tik lėkštėje, bet galima ir pasiimti su savimi pasivaikščiojimui, į darbą ar į kelionę. Tai yra sūrios karamelės ir žemės riešutų batonėliai, kurie yra ne tik skanūs, bet ir sušildys žvarbiomis dienomis. 

Susitinkame šeštadienį 9.00 val. laidoje „Gardu Gardu“ per žiūrimiausią TV3 televiziją!

 

Perlenkta mini pica Calzone

Tešlai reikės:

•    600 g miltų •    300 ml vandens (šilto) •    15 g šviežių mielių •    3 valg. š. alyvuogių aliejaus •    22 g druskos

REKLAMA
REKLAMA

Įdarui reikės:

•    400 ml konservuotų smulkintų pomidorų •    1 šaukšt. džiovintų bazilikų •    Druskos •    Sūrio mocarela •    Čiorizo dešros    

REKLAMA

Išberti miltus ant darbinio stalo ir suformuoti šulinėlį. 

Į indą su šiltu vandeniu suberti mieles ir išmaišyti. Jos turi ištirpti. Įpilti aliejaus bei druskos ir vėl gerai išmaišyti. Skystį supilti į „šulinėlio“ vidurį ir atsargiai sujungti į vieną masę. Minkyti, kol tešla nebelips prie rankų bei stalo.

Tešlą įdėti į miltais pabarstytą indą, uždengti maistine plėvele ir palikti „pailsėti“ dviems valandoms. Tešla turi padvigubėti.

Tešlą iškočioti iki 2-3 m storio. 

Paliekant tarpus ant tešlos išdėlioti įdaro ingredientus, perlenkti ir išspausti žiedo pagalba mini picas. Kad kepant neiširtų, kraštus užspausti šakute.

REKLAMA
REKLAMA

Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 15-20 min. 

Sūrios karamelės ir žemės riešutų batonėliai

Biskvitui reikės:

•    300 g sviesto  •    170 g juodojo šokolado •    5 kiaušinių •    140 g miltų •    370 g farino cukraus •    4 g kepimo miltelių

Sūriai šokoladinei karamelei su riešutais reikės:

•    115 g cukraus •    60 g cukraus sirupo •    140 grietinėlės •    120 juodojo šokolado •    Žiupsnio druskos •    200 g žemės riešutų

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Glazūrai reikės:

•    300 juodojo šokolado •    100 g aliejaus    

Sviestą ištirpinti ir į jį suberti šokoladą. Maišyti, kol ištirps šokoladas. Į ištirpintą masę nuolat maišant  įvesti kiaušinius.

Atskirame inde išmaišyti birius ingredientus ir abi mases sujungti. Maišyti iki vientisos masės. Ją išpiltį į kepimo popieriumi išklotą skardą ir tolygiai paskleisti.

Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 15 min.

Cukrų su sirupu kaitinti iki rusvos/auksinės spalvos (maišyti negalima). Nukelti nuo kaitros ir lėta srovele pilti pakaitintą grietinėlę nuolat maišant. Suberti šokoladą su druska, leisti apie 2 min pratirpti ir po to permaišyti iki vientisos masės. Gautą masę permaišyti su kepintais riešutais.

REKLAMA

Jau galima formuoti batonėlius. Į kvadratinę formą dėti biskvitą. Ant viršaus užpilti karamelinę masę su riešutais. Išlyginti ir dėti į šaltytuvą atvėsti.

Glazūrai garų vonelėje ištirpinti šokoladą ir jį sujungti su aliejumi.

Atvėsusią batonėlių bazę karšto peilio pagalba išsipjauti iš formos ir supjaustyti apie 2 cm pločio juostomis.

Batonėlio ilgis turėtų būti apie 6 cm. Medinių iešmelių pagalbą juos merkti į glazūrą ir palikti nuvarvėti ant grotelių. Galima puošti norimais pabarstukais.

Skanaus!  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų