REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
4
Saulius Urbonavičius (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Šv. Kotrynos bažnyčia, akustinė aplinka ir galingoji roko grupė BIX – supratote teisingai, būtent toks derinys kiekvieno muzikos gurmano laukia jau rytoj, lapkričio 12-ąją.

4

Šv. Kotrynos bažnyčia, akustinė aplinka ir galingoji roko grupė BIX – supratote teisingai, būtent toks derinys kiekvieno muzikos gurmano laukia jau rytoj, lapkričio 12-ąją.

REKLAMA

Saulius Urbonavičius-Samas tv3.lt skaitytojus intriguoja – tai bus koncertas, kurio metu jūs pamiršite esantys bažnyčioje, pasijusite lyg kosmose.

Apie tai, koks tai koncertas ir ko laukti gerbėjams, kalbamės su prodiuseriu, „X faktoriaus“ teisėju ir užkietėjusiu rokeriu Samu.

Sauliau, grupė BIX koncertuos šv. Kotrynos bažnyčioje. Koks tai bus koncertas ir ko tikėtis?

Mes rengiamės neeiliniam koncertui. Daug repetavome, kad mums pavyktų pasiekti tą rezultatą, kurį pristatysime koncerto metu. Mes perdarėme savo kūrinius. Visos dainos, kurias jau galima vadinti legendinėmis, suskambės visiškai naujai, kitame formate.

Daugeliui bus sunku patikėti, kad ant scenos, šalia mūsų, pamatys, pavyzdžiui, fortepijon, vibrafoną, marimbą arba kartu dainuojančias pritariančiąsias vokalistes, ko iki šiol niekada nėra buvę.

REKLAMA
REKLAMA

Mes labai norime, kad žmonės išgirstų dainų tekstus. Daugelis iki šiol ateidavo į koncertus pašėlti, tačiau labai norime, kad jie įsiklausytų į žodžius ir tekstus, kurie ypač aktualūs ir dabar.

REKLAMA

Pasirinkome šv. Kotrynos bažnyčią, tačiau aplinka neprimins bažnytinės. Pažadu, žmonės galvos, jog atsidūrė kosmose. Daug investavome į aplinkos vizualumą, mums tai ypač svarbu.

Naujai perdainuotos dainos, ypatinga aplinka – kuo dar galite intriguoti prieš koncertą?

Visi legendiniai kūriniai bus įrašyti ir išleisti į limituotą plokštelę. Tai smagus įvykis ne tik mums, bet ir visiems, kurie susirinks.

Turiu pastebėti, kad pati šv. Kotrynos bažnyčios aplinka įpareigoja save atskleisti kitaip. Turime daug dainų ir jos suskambės naujai, akustiškai, jautriai ir gražiai.

REKLAMA
REKLAMA

Sauliau, per daugiau nei 30 metų ant scenos koncertavote tūkstančius kartų ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje. Kurių prisiminimų iki šiol negalite pamiršti ir kurie labiausiai išlikę širdyje?

Esame daugiausiai pasaulį išmaišiusi Lietuvos roko grupė. Prisimenu turą į JAV, kuris truko aštuonis mėnesius. Ten koncertuodavome ne lietuviams, bet amerikiečiams. Taip pat išmaišėme Prancūziją.

Teko griūvant Berlyno sienai koncertuoti Vokietijoje. Prisimenu, kaip viename festivalyje buvome apšildyti grupės „Nirvana“. Žinoma, tada tai nebuvo tokia garsi ir žinoma grupė, tačiau yra akimirkų, kurios atmintyje išlieka ilgam.

Džiaugiamės ir gavę Palmės šakelę Kanuose už savo klipą, taip pat pirmieji iš postsovietinės erdvės pasirodėme muzikiniuose kanaluose VIVA ir MTV.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Būta ir nuosmūkių?

Deja, būta ir duobių: plūduriavome, nieko nekūrėme, nes buvo laikas, kai roko muzika tiesiog nugrimzdo į kitą planą.

Kone kasdien matote naujai kylančias žvaigždes, jaunimą, kuris nori būti populiarus. Ko reikia, kad grupė išsilaikytų 30 metų ir vis dar būtų mylimi?

Mūsų grupė nėra tradicinė. Mes laikomės ne dėl materialinių dalykų ir negalvojame, kaip iš muzikos išgyventi. Mes esame menininkai. Turime savo gyvensenos, kūrybos filosofiją. Gal dėl to ir sugebėjome išbūti.

Šiais laikais jaunimas susiduria su kitokiais iššūkiais – jiems nereikia galvoti, kur nusipirkti gitaros stygų, jiems nereikia klausytis per kasetes, ką groja užsienis. Jie turi viską – projektus, internetą, galimybes pažinti pasaulį. Jie susiduria su milžiniška konkurencija, kai konkuruojama ne tik su kitomis šalimis, bet ir tarpusavyje, todėl čia išlieka ne tik muzikaliai stipriausi, bet ir gimę po laiminga žvaigžde.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų