REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
20
Rima Petrauskytė  (nuotr. TV3)

„Mama eina podiumu“ – taip vadinosi savaitgalį Klaipėdoje vykęs išskirtinis mados renginys.

20

„Mama eina podiumu“ – taip vadinosi savaitgalį Klaipėdoje vykęs išskirtinis mados renginys.

REKLAMA

Ant podiumo žinomų dizainerių Modestos Šukės ir Indrės Kvedarienės sukneles demonstravo ne standartiniai modeliai, o vaikus auginančios mamos iš visos Lietuvos. Modeliai -mamos ir tapo tikromis vakaro žvaigždėmis, rašo pranešime spaudai.

Renginyje buvo galima išvysti grupės „Man-go“ lyderę Rimą Petrauskytę-Paulauskienę su dukrele, modelį Solveigą Mykolaitytę, šokių trenerę Eglę Straleckaitę, socialinių tinklų žvaigždę Juliją Žižę, aktorę Justę Zinkevičiūtę, verslininką Juozą Tubiną su žmona, dainininke Ieva Tubinas, baleriną Beatą Molytę, sporto trenerę Rasą Vilkienę, Metų klaipėdietę Skaistę Svidraitę ir kitus.

Renginį „Mama eina podiumu“ vedė žodžio virtuozai Remigijus Žiogas ir Vilius Regalas. Savo dainomis publiką džiugino aksominio balso atlikėja Ieva Zasimauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA

„Motinystė itin stipriai pakeičia mūsų gyvenimus, todėl manau, jog mamas reikia įkvėpti, prikelti jų norą pildyti savo svajones, būti ir moterimi, ne tik mama. Visa tai atskleisti per madą ir grožį yra nuostabu, unikalu ir tai tikrai įkvėpia moteris“, – apie renginio idėją kalbėjo jo sumanytoja klaipėdietė, renginių organizatorė, moters tobulėjimo namų „Avietinis dangus“ steigėja, dviejų vaikų mama Karolina Petronienė.

REKLAMA

Moterų pasirodymą ant scenos vertino komisija, sudaryta iš garsių Lietuvos moterų: Viena jų – aktorė J. Zinkevičiūtė. Justė neslėpė, kad buvo nelengva išrinkti tik tris favorites: „Tikiu, kad kiekviena jų savo aplinkoje, savo šeimoje yra nugalėtoja, o tai ir yra svarbiausia. Niekas negali nuspręsti, kodėl tu esi geresnė už kitą, tad labai neakcentuokime tų vertinimų, geriau pasidžiaukime gražiu renginiu. Mamos ėjo podiumu, o tai ir yra gyvenimo rokenrolas!“

Dar viena komisijos narė, modelis S. Mykolaitytė teigė, kad šis renginys buvo skirtas tiesiog labiau įkvėpti moteris, o ne jas vertinti. „Įkvėpti pasitikėjimo, nebijoti scenos, išreikšti ir parodyti save bei didžiuotis tokia, kokia esi. Taip pat skatinti nepamiršti savo svajonių, realizacijos, moteriškumo“, – teigė S. Mykolaitytė.

REKLAMA
REKLAMA

Komisijos sprendimu titulas „Mama-stilius” atiteko du vaikučius auginančiai Eglei Arlauskienei, 33-ejų metų tauragiškei. „Mama-charizma” vardo labiausiai buvo verta

Simona Žalinauskienė, 28-erių kretingiškė, turinti du vaikus. „Mama-elegancija” išrinkta Aušra Skyraitė, 31-erių klaipėdietė, auginanti vieną vaiką. Pagrindinė nominacija „Mama – moteris”, beje, gimusi tik paties renginio metu, atiteko 34-erių klaipėdietei Vaidai Šetkauskei, dviejų vaikų mamai.

Kaunietę dizainerę I. Kvedarienę sudomino projekto „Mama eina podiumu“ idėja, tai, kad drabužius demonstruos nestandartiniai modeliai. „Visų pirma visos mamos yra gražios. Tačiau sukurti drabužius skirtingų figūrų ir amžiaus moterims – savotiškas iššūkis. Kita vertus, iššūkiai kūryboje ir gyvenime neleidžia liūdėti, – šypsodamasi sakė I. Kvedarienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Moterys-mamos jau turi gyvenimiškos patirties šeimoje, santykiuose, jos spinduliuoja moteriškumą scenoje, su jomis lengva dirbti, jos itin nuoširdžiai stengiasi”, – tokių modelių pranašumus vardijo dizainerė M. Šukė, kurios kolekcijas ir anksčiau yra demonstravusios vyresnės, jau savų atžalų turinčios moterys.

Beje, vakaro metu buvo ir itin jautrus momentas: ant scenos buvo pakviesta klastinga liga serganti lentvariškė Andželika Skripkūnienė du trejų metų dukrele. Su sunkia liga kovojančiai moteriai buvo įteikti renginio rėmėjų prizai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų