REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Princas Williamas ir Kate Middleton su apsauginiais (nuotr. Vida Press)

Garsiausių pasaulio žmonių asmens sargybiniams tenka išties nelengva užduotis, vis dėlto daugelis mūsų nė neįsivaizduoja, ką jiems iš tiesų tenka patirti.

7

Garsiausių pasaulio žmonių asmens sargybiniams tenka išties nelengva užduotis, vis dėlto daugelis mūsų nė neįsivaizduoja, ką jiems iš tiesų tenka patirti.

REKLAMA

Visai neseniai apie tai, ką reiškia dirbti su karališkąja šeima, prasitarė buvęs jų apsauginis, Simonas Morganas.

Vyras karališkajai šeima dirbo nuo 2007 iki 2013-ųjų, ir nors darbu buvo sužavėtas, kai kas nuolat kėlė ir nerimą.

S. Morganas užsienio žiniasklaidai pasakojo, kad vienas sunkiausių dalykų yra atsiriboti nuo tos prabangos, kurios dalyvis pats nuolatos tampi. Anot jo, perdėtas žavėjimasis prabanga ir ypatingu gyvenimo stiliumi gali atitolinti mintis nuo darbo.

„Dirbau įvairiose Londone vietose, o po to staiga mane perkėlė dirbti su karališkąja šeima. Tai visiškai pakeitė mano karjerą. Tačiau tai yra jų gyvenimas, ne tavo, o jei to nesuprasi, tapsi susikompromitavęs. Ims skambėti pavojaus varpai“, – įsitikinęs jis.

REKLAMA
REKLAMA

Apsauginis prisiminė, kad būtent 2012-aisiais, per princo Harry kelionę į Las Vegasą metu, nemažai buvo kritikuota ir jo apsauga, mat ji nesustabdė princo nuo to, kad jis fotografuotųsi nuogas. Netrukus po to nuotraukos pasirodė žiniasklaidoje.

REKLAMA

Vienas iš to vakarėlio lankytojų vėliau žiniasklaidai pasakojo, kad apsauginiai elgėsi lyg „nesubrendėliai, kurie vakarėliu mėgavosi labiau, nei stengėsi apsaugoti princą nuo savęs paties“.

S. Morganas pridėjo, kad daugelis apsauginius įsivaizduoja kaip didžiulius vyrus, kurie puikiai kaunasi, šaudo, vairuoja ir gerai atrodo su akiniais nuo saulės. Vis dėlto darbo specifika reikalauja visai kitokių dalykų.

Apsauginio teigimu, ypatingai daug laiko užima karališkosios šeimos vizitai į užsienį. Visa tai nenutinka per naktį. Mėnesių mėnesius reikia planuoti – kartais net kelis metus į priekį“, – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Jis užsiminė ir apie tai, kad skirtingo amžiaus žmonės reikalauja skirtingos priežiūros – daugiausiai dėmesio reikia skirti vaikas ir senjorams, o štai su suaugusiais – lengviausia. Taip pat apsauginiai turi žinoti ir apie visus savo saugomų asmenų sveikatos sutrikimus

„Jei pasektumėte, ką veikiu per dieną, tai būtų daugybė susitikimų, planavimas, kelionės, skambučiai. Žiniasklaida norėtų, kad šis darbas būtų džiuginantis. Tačiau iš tiesų buvimas asmensm sargybiniu yra sunkus procesas“, – pridėjo S. Morganas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų