REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
55
Freddie Mercury (nuotr. SCANPIX)

Lengendinis grupės „Queen“ vokalistas Freddie Mercury laikė savo kovą su AIDS paslaptyje nuo gerbėjų, o šią savo gyvenimo dramą atskleidė likus vos 24 valandoms iki savo mirties. Paskutinės Fredžio gerbėjams kėlė susirūpinimą jo sveikata, rašoma mirror.co.uk.

55

Lengendinis grupės „Queen“ vokalistas Freddie Mercury laikė savo kovą su AIDS paslaptyje nuo gerbėjų, o šią savo gyvenimo dramą atskleidė likus vos 24 valandoms iki savo mirties. Paskutinės Fredžio gerbėjams kėlė susirūpinimą jo sveikata, rašoma mirror.co.uk.

REKLAMA

Paskutinės Fredžio dienos 1991 metais praėjus ir beveik trims dešimtmečiams lieka paslaptimi.

„Queen“ vokalistas pralaimėjo savo kovą su AIDS lapkričio 24 dieną, o vos prieš 24 valandas jis buvo patvirtinęs žinią, jog savyje nešioja ŽIV.

Įvairūs gandai apie jo sveikatos būklę sklandė keletą metų, o juos dar labiau aštrino kalbos apie Mercury atliktus ŽIV ir AIDS testus 1986 metais, kai „Queen“ dėl staigiai pablogėjusios jo sveikatos nukėlė savo koncertinį turą.

Freddie, kurio tikrasis vardas yra Farrokh Bulsara, paskutinius du savo gyvenimo metus tapo tikru atsiskyrėliu, kuris mieliau laiką leido savo namuose Londone nei trynėsi vakarėliuose su kitomis žvaigždėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Deja, bet Freddie liga ir toliau tragiškai blogėjo, o kalbos apie sunkią ligą vis garsėjo.

Paskutinės jo nuotraukos parodo, kiek svorio jis neteko. 1991-ųjų rugsėjo 3 dieną, talentingasis vokalistas buvo pastebėtas netoli namų savo išvaizda primenantis skeletą.

REKLAMA

Freddie, vengdamas fotoaparato objektyvo, atrodė silpnas, tačiau geros nuotaikos. Tai, ką vėliau pasakė „Queen“ žvaigždė Brian May, buvo abejotina.

„Mes žinojome, kad liko nedaug laiko“, – Brian sakė „Telegraph“ 2013 metais.

„Fredis norėjo, kad jo gyvenimas būtų kuo įprastesnis. Jis akivaizdžiai jautė didelį skausmą ir diskomfortą. Jį spaudė žiniasklaida ir smalsūs žmonės. Jis tiesiog norėjo tylos ir ramybės“, – tęsė Brian.

Fredžio gyvenimo partneris Jim Hutton taip pat padarė keletą dainininko nuotraukų jų namo sode 1991-ųjų rugpjūčio 28 dieną.

REKLAMA
REKLAMA

Tose nuotraukose buvo užfiksuotas Freddie stovintis besišypsantis jų namų kieme, šalia jo kojų – rusvas katinas.

Džimas vėliau rašė: „Tą vasarą Freddie paskutinį kartą pozavo prieš kamerą – ją laikiau aš. Tai buvo natūralu. Aš buvau mūsų kieme fotografavau gėlių žydėjimą, o tuomet jis priėjo prie manęs.

Nukreipiau į jį objektyvą, bet jis panoro šiek tiek atsitraukti, nenorėjo, kad nuotraukos būtų iš arti. Tuomet jis pozavo, kol aš nufotografavau keturias nuotraukas ir mes nusišypsojome vienas kitam“.

„Jis buvo toks išbalęs ir išsekęs, kad jis neatrodė geriausios formos, bet tai visiškai nerūpėjo: iš visų Freddie nuotraukų, kurias turiu, būtent tos keturios yra mano mylimiausios“, – sakė Jim.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Freddie rado paguodą muzikoje pačiomis sunkiausiomis savo ligos dienomis, ragindamas savo grupės bičiulius ir toliau rašyti dainas, kad galėtų būti užtikrintas – jo fanai jį prisimins.

„Jam studija buvo oazė, vieta kurioje gyvenimas buvo toks pats kaip ir anksčiau. Jis dievino kurti muziką, jis gyveno dėl to“, – sakė Brian.

„Jis vis sakydavo: „Parašykite man daugiau. Parašykite kažką. Aš noriu tai sudainuoti, o kai manęs nebebus, galėsite viską pabaigti“. Jis visiškai nejautė baimės, tikrai.“

Deja, Freddie žinojo, kad ateina pabaiga ir jo kūnas vis silpo, nepaisant to, jis vis rasdavo jėgų įrašyti savo ilgam į atmintį įsirėžusius kūrinius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų