REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kulinarinė laida „La maistas“, rodoma per TV3, kviečia gaminti iš sezoninių daržovių. Šviežiausios daržovės surinktos, beliko gaminti – ruduo baigėsi, metas ruoštis žiemos sezonui.

Kulinarinė laida „La maistas“, rodoma per TV3, kviečia gaminti iš sezoninių daržovių. Šviežiausios daržovės surinktos, beliko gaminti – ruduo baigėsi, metas ruoštis žiemos sezonui.

REKLAMA

Trys virtuvės šefai sezonines daržoves ruoš skirtingais būdais ir patars, kaip išlaikyti šviežias bei parodys triukų, kaip rauginti daržoves, kad šios būtų ir naudingos, ir sveikos.

Tradiciškai virtuvėje šeimininkaus grilio virtuozas Vylius Blauzdavičius ir istorinės virtuvės žinovas, profesionalus šefas Tomas Rimydis.

Jiems kompaniją šį kartą palaikys žavi viešnia Kristina Pišniukaitė Šimkienė vieno populiariausio tinklaraščio Lietuvoje antmedineslenteles.com ir knygos autorė, receptų kūrėja ir maisto fotografė.

Jos aistra šiuolaikiška, stilinga, subalansuota mityba: „Man labai svarbu maisto įvairovė. Mėgstu sveikesnę, subalansuotą virtuvę“, sako ji.

REKLAMA
REKLAMA

Kristina Pišniukaitė Šimkienė kuria patiekalus, kurie ne tik skanūs, bet ir vizualiai patrauklūs, estetiniam maisto pateikimui ji skiria itin didelį dėmesį. Daržovės Kristinos virtuvėje ne naujiena, iš jų moteris sukuria ne vieną kulinarinį stebuklą. Keliais jų pasidalins ir su TV3 žiūrovais.

REKLAMA

Kristina „La maistas“ studijoje pagamins tailandietišką vištienos krūtinėlės ir daržovių karį, prie jo patieks birius ryžius ir gaivias morkų–agurkų salotas.

„Šio patiekalo pagrindas – raudonojo kario pasta ir kokosų pienas. Naudoju vištos krūtinėlę, nes ją daug kas mėgsta, bet ją galima keisti bet kokia kita mėsa.

Prie rytietiškų patiekalų geriausiai tinka birūs ryžiai, plikyti, svarbiausia, kad būtų ne apvalūs ir lipnūs. Jei norisi sveikiau, naudokite ruduosius ryžius“, – sako Kristina. Ji žiūrovams taip pat pademonstruos, kaip pasigaminti tailandietiškų prieskonių mišinį.

REKLAMA
REKLAMA

Profesionalus šefas Tomas Rimydis gamins keptą žirnių ir žiedinių kopūstų kremą su ožkos sūriu ir porų šienu.

„Poras kaip ir žiedinis kopūstas Lietuvoje atsirado kartu su itališkomis daržovėmis, kurias į mūsų šalį 17 a. atvežė Bona Sforca. Istoriškai mėsa buvo valgoma tik su daržovėmis, ir tik vėliau atsirado košės ir kitokie garnyrai“, – pasakojo Tomas.

Tuo tarpu kitas laidos šefas – Vylius – ant grilio ruoš raugintų kopūstų sriubą su rūkyta šonine ir bulvytėmis. Bulves jis paruoš ypatingai – iš pradžių jas išvirs su lupena, tada švelniai sutraiškys ir paskrudins ant grilio.

Žiūrovų dėmesiui jis paruoš dar vieną greit ir paprastai pagaminamą, bet gardų patiekalą – silkės kapotinį su karamelizuotais burokėliais ir graikišku jogurtu.

Išskirtinius virtuvės šefų receptus ir daugiau kulinarinių paslapčių išvyskite laidoje „La Maistas“ kiekvieną sekmadienį 9 val. per TV3.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų