naujienų portalas tv3.lt
2019.11.08 09:52

Sekmadienio rytą TV3 kulinarinė laida „La Maistas“ pasitiks žiūrovus su pintinėmis daržovių. Visi žinome, kad daržoves valgyti naudinga, o laidos šefai pademonstruos, kiek gardžių, įdomių ir įvairių patiekalų galima iš jų pasigaminti.

Rudenį sušildys gardūs daržovių patiekalai (nuotr. Organizatorių)

Rudenį sušildys gardūs daržovių patiekalai (nuotr. Organizatorių)

Tradiciškai virtuvėje šeimininkaus grilio virtuozas Vylius Blauzdavičius ir istorinės virtuvės žinovas, profesionalus šefas Tomas Rimydis. Jiems kompaniją šį kartą palaikys žavi viešnia Kristina Pišniukaitė Šimkienė vieno populiariausio tinklaraščio Lietuvoje antmedineslenteles.com ir knygos autorė, receptų kūrėja ir maisto fotografė.

Jos aistra šiuolaikiška, stilinga, subalansuota mityba: „Man labai svarbu maisto įvairovė. Mėgstu sveikesnę, subalansuotą virtuvę“, sako ji.

Kristina Pišniukaitė Šimkienė kuria patiekalus, kurie ne tik skanūs, bet ir vizualiai patrauklūs, estetiniam maisto pateikimui ji skiria itin didelį dėmesį. Daržovės Kristinos virtuvėje ne naujiena, iš jų moteris sukuria ne vieną kulinarinį stebuklą. Keliais jų pasidalins ir su TV3 žiūrovais.

REKLAMA

Kristina „La maistas“ studijoje pagamins tailandietišką vištienos krūtinėlės ir daržovių karį, prie jo patieks birius ryžius ir gaivias morkų–agurkų salotas.

„Šio patiekalo pagrindas – raudonojo kario pasta ir kokosų pienas. Naudoju vištos krūtinėlę, nes ją daug kas mėgsta, bet ją galima keisti bet kokia kita mėsa.

Prie rytietiškų patiekalų geriausiai tinka birūs ryžiai, plikyti, svarbiausia, kad būtų ne apvalūs ir lipnūs. Jei norisi sveikiau, naudokite ruduosius ryžius“, – sako Kristina. Ji žiūrovams taip pat pademonstruos, kaip pasigaminti tailandietiškų prieskonių mišinį.

Profesionalus šefas Tomas Rimydis gamins keptą žirnių ir žiedinių kopūstų kremą su ožkos sūriu ir porų šienu.

„Poras kaip ir žiedinis kopūstas Lietuvoje atsirado kartu su itališkomis daržovėmis, kurias į mūsų šalį 17 a. atvežė Bona Sforca. Istoriškai mėsa buvo valgoma tik su daržovėmis, ir tik vėliau atsirado košės ir kitokie garnyrai“, – pasakojo Tomas.

Tuo tarpu kitas laidos šefas – Vylius – ant grilio ruoš raugintų kopūstų sriubą su rūkyta šonine ir bulvytėmis. Bulves jis paruoš ypatingai – iš pradžių jas išvirs su lupena, tada švelniai sutraiškys ir paskrudins ant grilio.

Žiūrovų dėmesiui jis paruoš dar vieną greit ir paprastai pagaminamą, bet gardų patiekalą – silkės kapotinį su karamelizuotais burokėliais ir graikišku jogurtu.

Kaip pasigaminti visus šiuos skanumynus, žiūrėkite laidoje „La maistas“sekmadienį 9 val. per TV3!

„La Maistas“ – skanu – čia!

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

Top Video

Tiesioginio eterio įrašas atskleidė vagystę: kuriozas tapo sensacija
DABAR RODOMA
Tiesioginio eterio įrašas atskleidė vagystę: kuriozas tapo sensacija
DABAR RODOMA
Dėl gyvūno pikantiško poelgio modeliui teko raudonuoti
DABAR RODOMA
Moteris palikusi atvirus automobilio langus labai greitai to pasigailėjo
DABAR RODOMA
Darbuotojai užfiksavo poros akimirką restorane: visi internautai ėmė jų ieškoti
DABAR RODOMA
Pamačius šalia važiavusį automobilį išsitraukė kamerą: to dar nebuvo regėję
DABAR RODOMA
Keistos išvaizdos žuvis sukėlė sąmyšį: atrodo, kaip su žmogaus veidu
DABAR RODOMA
Venckienės palaikymo mitingo dalyvė: aš buvau pas Neringą kameroje
DABAR RODOMA
Šokiruojantis įrašas: policija elektra kratė vyrą, kurio rankose – vienerių metų vaikas
DABAR RODOMA
Vyras renka žmonių nagus: nepatikėsite, kam juos naudoja
DABAR RODOMA
Šuo tapo sensacija – šeimininkui moka pasakyti žodžiais, ko nori
REKLAMA
Rudenį sušildys gardūs daržovių patiekalai (nuotr. Organizatorių)
Kulinarinė laida „La maistas“ užkariavo jūsų širdis. Jei norite pagaminti ką nors neįprasto ir sužavėsiančio nuo pirmojo kąsnio, drąsiai eksperimentuokite virtuvėje. ...
Tinklaraštininkė Kristina Pišniukaitė Šimkienė  (nuotr. asm. archyvo)
Tinklaraštininkė, knygos autorė, receptų kūrėja ir maisto fotografė Kristina Pišniukaitė Šimkienė internete geriau žinoma „Ant medinės lentelės“ slapyvardžiu. Beje, taip ...
Kristinos prieskonių mišinys sušildys: parodė, kaip pagaminti
Kulinarinės laidos „La maistas“ virtuvės šefai pasiruošę jums pateikti net tris patarimus, kurie pravers kiekvieną dieną, gaminant pietus arba vakarienę. Trys virtuvės šefai ...
Rudenį sušildys gardūs daržovių patiekalai (nuotr. Organizatorių)
Kulinarinė laida „La maistas“, rodoma per TV3, kviečia gaminti iš sezoninių daržovių. Šviežiausios daržovės surinktos, beliko gaminti – ruduo baigėsi, metas ruoštis žiemos ...
Rudenį sušildys gardūs daržovių patiekalai (nuotr. Organizatorių)
Sekmadienio rytą TV3 kulinarinė laida „La Maistas“ pasitiks žiūrovus su pintinėmis daržovių. Visi žinome, kad daržoves valgyti naudinga, o laidos šefai pademonstruos, kiek ...
REKLAMA

TELEVIZIJA

TVPlay
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų