REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
30
Restorane „Prancūzai“ vyko degustacija (nuotr. Organizatorių)

Sostinės Naujamiestyje įsikūręs restoranas „Prancūzai“ pakvietė svečius į degustacinę vakarienę. Jos metu buvo pristatytas atsinaujinęs meniu, kuriuo pasirūpino jaunas, perspektyvus ir idėjų kupinas restorano šefas Modestas Brazauskas. Jis transformavo klasikinius prancūziškus receptus ir pritaikė lietuviškam skoniui.

30

Sostinės Naujamiestyje įsikūręs restoranas „Prancūzai“ pakvietė svečius į degustacinę vakarienę. Jos metu buvo pristatytas atsinaujinęs meniu, kuriuo pasirūpino jaunas, perspektyvus ir idėjų kupinas restorano šefas Modestas Brazauskas. Jis transformavo klasikinius prancūziškus receptus ir pritaikė lietuviškam skoniui.

REKLAMA

Paukštienos patiekalais garsėjantis restoranas siūlo dar kartą prisiminti... paukštienos patiekalus. Atnaujinto meniu pasididžiavimas – karvelio „supreme“ su pastarnokais, rašoma pranešime spaudai.

Meniu atnaujintas pasitelkiant ryškiausias rudens spalvas. Kaip teigia restorano atstovai, patiekalai turi džiuginti ne tik skrandį, bet ir sielą, todėl didelis dėmesys skiriamas produktų kokybei.

Kviestiniai vakaro svečiai skanavo keturių patiekalų degustacinę vakarienę: antienos „Foie Gras“, sterką baltojo vyno padaže, jau minėtą karvelio „supreme“ su pastarnokais ir „Marselio“ pyragą.

REKLAMA
REKLAMA

Progos pasimėgauti prancūziška virtuve nepraleido Agnė Jagelavičiūtė, Simona Starkutė, Viktorija Jakučinskaitė, Saugirdas Vaitulionis, Rima Olberkytė-Stankus su vyru Žydrūnu, Rimantė Kulvinskytė su vyru, Agnė Kuzmickaitė, Neringa Zeleniūtė, Simona ir Jonas Nainiai, Julija Janus su vyru Stasiu Baltakiu, Vaida Skaisgirė, Diana Vapsvė, Justina Ieva Steponavičiūtė ir kiti svečiai.

REKLAMA

Šventiniame vakare apsilankiusi A. Jagelavičiūtė nevadina savęs prancūzų virtuvės žinove. Garsiausia Lietuvos stilistė save įvardina kaip maisto mylėtoją, kuriai patinka ilgai ruošiamas maistas, tačiau gaminti tokių patiekalų namuose ji neturi laiko.

„Esu greitai pagaminamo ir mažai apdoroto maisto šalininkė. Žinoma, žinau prancūzų virtuvės pagrindus. Žinau, kad joje sviestas yra Dievas, o aš pritariu tam. Sviestas patiekalui suteikia gaivaus riebumo ir saldumo. Tas jautėsi ir degustacinėje vakarienėje. Pavalgai – ir tau labai skanu, tačiau ne per daug, maistas tarsi sušildo iš vidaus“, – kalbėjo A. Jagelavičiūtė.

REKLAMA
REKLAMA

Žinoma moteris degustacinėse vakarienėse ji reta viešnia. Agnė teigė nepamenanti, kada paskutinį kartą vakarieniavo restorane. Tam nebuvo nei laiko, nei noro. Mieliau į restoranus ji užsuka papusryčiauti ar papietauti. „Restoranams aš nesu priekabi. Atėjusi į naują vietą, neužsisakysiu kažko netikėto. Esu paprastesnė už paprastą – pietums greičiausiai tai bus Cezario salotos, jei vakarienė – austrės ir aštunkojis. Naujose vietose aš nesileidžiu į eksperimentus, valgau tai, kas yra užtikrinta. Tada žiūriu, ar ta vieta man tinka“, – kalbėjo renginio viešnia.

Garsenybė atviravo, kad tie, kurie jos nepažįsta, sako, kad ji nevalgo ir taip bando išsaugoti puikią figūrą. Tačiau Agnė su tuo kategoriškai nesutinka. „Visą gyvenimą kovojau su valgymo problemomis ir nė už ką neatiduočiau malonumo pavalgyti. Jei nevalgai, įsijungia savęs naikinimo mechanizmas. Taip, aš nevalgau vakarienės, paskutinį kartą pavalgau 16 arba 17 valandą. Ryte nuo 9 iki 12 valandos valgau tris arba keturis kartus. Jei turiu tris susitikimus, valgau tris kartus. Tai labai neprancūziškas įprotis, jie valgo vakarais“, – sakė A. Jagelavičiūtė.

Dažniausiai pusryčiams Agnė renkasi skirtingai pagamintus kiaušinius. Stilistė juokiasi, kad nesibodi šventvagiauti ir sako, kad jei Dievas būtų maisto produktas, greičiausiai jis būtų kiaušinis. „Universalesnio maisto produkto nėra. Kiaušiniai su ikrais ir aukso lapeliais – turtingam stalui, o paprastai pateikti – kasdieniam. Jei namuose nėra nieko skanaus ir žinau, kad neturėsiu galimybės pavalgyti restorane, išsivirsiu kiaušinių. Tiesa, valgau juos su majonezu, turiu tam silpnybę. Man kiaušinis be majonezo – kaip santuoka be meilės“, – juokėsi restorano viešnia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų