REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kulinarinėje laidoje „La maistas“ sekmadienį svečiavosi „IKI“ prekybos tinklo konditerijos technologė-konsultantė Daiva Steponėnienė.

Kulinarinėje laidoje „La maistas“ sekmadienį svečiavosi „IKI“ prekybos tinklo konditerijos technologė-konsultantė Daiva Steponėnienė.

REKLAMA

Ji yra atsakinga už naujus gaminius ir jų paleidimą į rinką. Moteris maisto gamyba susižavėjo nuo vaikystės, dabar ji gamina ne tik savo šeimai, bet ir visiems Lietuvos gyventojams.

Kasdien matote klientus, perkančius pyragus, desertus. Ko nori lietuviai? Ar jie santūrūs, ar vis dažniau renkasi netikėtus skonius ir derinius?

Konditerijoje taip pat egzistuoja mada, sezonai, tendencijos. Stengiamės patenkinti įvairiausius vartotojų poreikius – nuo prancūziškos konditerijos iki tradicinių tortų bei kepinių.'

Pastebime, kad pirkėjai aktyviai domisi sveikesnio maisto naujovėmis, mažiau domina gausiai dekoruoti, kaloringi saldumynai.

REKLAMA
REKLAMA

Patinka kuo natūralesni ir minimalistiniai papuošimai. Vis dažniau ieškoma gaminių be pridėtinio cukraus, glitimo, laktozės, ar veganams tinkamų gaminių.

REKLAMA

Atsižvelgdami į poreikį, mes stengiamės patenkinti pirkėjų lūkesčius. Mes turime platų gaminių asortimentą, atitinkanti visų pirkėjų lūkesčius.

Koks saldus kepinys lietuvius žavi labiausiai?

Nors kiekvieną sezoną atsinaujiname, bet visada pirkėjams turime pasiūlyti ir taip mėgstamų tradicinių gaminių: medaus tortas, Kuršėnų vyniotinis, varškės ir obuolių pyragai .

Žmonės grįžta prie tradicinių biskvitinių tortų. Skoniai pagal sezoniškumą.

Rudens, žiemos skonis asocijuojasi su šokoladu, riešutais, obuoliais ar kriaušėmis. Vasarai, pavasariui norisi gaivaus skonio. Tradiciniai gaminiai išliks, bet keisis jų forma ir sudėtis, pagerinant skonines savybes.

REKLAMA
REKLAMA

Kokio kepinio receptas yra jūsų pačios firminis, kuriuo nustebinate šeimą arba draugus?

Turime šeimos tradicinius kepinius, kuriuos kepam per didžiąsias metų šventes. Tai mieliniai pyragai su aguonų ir varškės įdarais.  Ir visų mūsų mėgstamas medaus tortas. Savaitgaliais patinka eksperimentuoti, išbandyti naujus receptus.

Ką jums davė filmavimasis laidoje „La maistas“? Gal sulaukėte įdomių patarimų, netikėtų atradimų?

Tai buvo nauja patirtis, pažintis su įdomiais žmonėmis, savo srities specialistais ir, aišku, kitokia atsakomybė už savo ir įmonės reprezentuojamus gaminius, konditerijos įvaizdį.

Išskirtinius virtuvės šefų receptus ir daugiau kulinarinių paslapčių išvyskite laidoje „La Maistas“ kiekvieną sekmadienį 9 val. per TV3.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų