REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
21
Arūnas Storpirštis

Lygiai prieš metus, lapkričio 7-ąją, garsaus aktoriaus Arūno Strorpirščio mirtis sujaudino tūkstančius. Vyras mirė po sunkios ligos, eidamas 69-uosius metus.

21

Lygiai prieš metus, lapkričio 7-ąją, garsaus aktoriaus Arūno Strorpirščio mirtis sujaudino tūkstančius. Vyras mirė po sunkios ligos, eidamas 69-uosius metus.

REKLAMA

Praėjus metams Arūno sūnus Simonas Storpirštis vis dar sunkiai renka žodžius prakalbęs apie tėvo netektį.

„Prisiminimai ateina kasdien, tėvą prisimenu kiekvieną dieną. Stengiuosi pasislėpti už darbų, nes kitaip neišeina negalvoti“, – prisipažino Simonas.

Pasak vyro, tėvas jam buvo artimiausias žmogus: „Žmonės yra linkę mus lyginti, spręsti, kuris geresnis, kuris blogesnis. Nežinau, ar to reikia. Tokių kaip mano tėtis nebebus.

Jis buvo nuostabus tėvas, geras, šiltas ir visai kitoks, nei kartais tenka išgirsti. Mūsų ryšys buvo labai stiprus ir artimas.“

REKLAMA
REKLAMA

Arūną mirtis ištiko staiga. Dar tą pačią dieną vyras garsino filmus, o netrukus buvo išvežtas į ligoninę.

Linksmas, nestokojantis humoro jausmo, pasižymintis ypatinga išmintimi aktorius Arūnas Storpirštis buvo ne tik gyvenime, tokį jį turėjo progų pažinti ir žiūrovai. Sukūręs dešimtis vaidmenų spektakliuose, vaidybiniuose filmuose, serialuose, televizijos laidose aktorius dirbo iki paskutinės savo gyvenimo akimirkos.

REKLAMA

Jau tada, pasak aktoriaus kolegų, Arūnas turėjo sveikatos problemų, tačiau apie jas garsiai niekam nesiskundė. Apie sparčiai blogėjančią sveikatą žinojo tik šeimos nariai. Pasak aktoriaus brolio Gedimino Storpirščio, darbų įkarštyje aktoriui smarkiai sušlubavo sveikata, plyšo aorta, per keletą valandų reanimacijoje jo gyvybė užgeso.

„Jis sirgo, bet ir dirbo iki paskutinės dienos – dar dieną prieš garsino filmą. Jis negulėjo ligos patale, o iškeliavo garbingai“, – prieš metus kalbėjo Arūno brolis Gediminas.

A. Storpirštis gimė 1950 metais Vilniuje, 1975-aisiais baigė Lietuvos valstybinės konservatorijos (dabar – Lietuvos muzikos ir teatro akademija) aktorių laidą.

REKLAMA
REKLAMA

Tais pačiais metais jis pradėjo dirbti Jaunimo teatre sostinėje ir šio teatro trupei priklausė iki šiol.

Aktorius į Jaunimo teatrą atėjo su legendiniu vadinamu režisierės Dalios Tamulevičiūtės dešimtuku.

Šiame teatre A. Storpirštis sukūrė daugiau kaip 30 vaidmenų. Jis vaidino garsiuose Jaunimo teatro pastatymuose „Ilga kaip šimtmečiai diena“, „Meilė ir mirtis Veronoje“, „Škac, mirtie, visados škac“, „Pirosmani, Pirosmani“ ir kituose.

Aktorius kurį laiką dirbo nevalstybiniame Didžiajame Vilniaus teatre.

A. Storpirštis daug filmavosi ir Lietuvoje, ir anksčiau – Sovietų Sąjungoje. Jis vaidino „Amerikietiškoje tragedijoje“, „Chameleono žaidimuose“, „Ir ten krantai smėlėti“, „Žalstvykslėse“, „Žvaigždėje“, „Eurazijos aborigene“, „Dėdė, Rokas ir Nida“, kt., filmavosi televizijos serialuose, humoristinėje žinių laidoje „Dviračio šou“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų