REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
3
Viktoras Topol ir Kristina Rimienė (nuotr. Organizatorių)

Apie neeilinę valią ir optimizmą net juodžiausiomis akimirkomis šį sekmadienį laidos „Pasaulis pagal moteris“ žiūrovams papasakos laidos vedėjos Kristinos Rimienės pašnekovas – nuo vaikystės neįgaliojo vežimėlyje sėdintis Viktoras Topol – lektorius, hiphopo šokėjas, keturis kartus tapęs pasaulio fitneso čempionu.

3

Apie neeilinę valią ir optimizmą net juodžiausiomis akimirkomis šį sekmadienį laidos „Pasaulis pagal moteris“ žiūrovams papasakos laidos vedėjos Kristinos Rimienės pašnekovas – nuo vaikystės neįgaliojo vežimėlyje sėdintis Viktoras Topol – lektorius, hiphopo šokėjas, keturis kartus tapęs pasaulio fitneso čempionu.

REKLAMA

Po šios laidos ir didžiausi pesimistai, nuolat dejuojantys, kad gyvenimas jiems kažko nedavė, kitomis akimis pažvelgs į pasaulį ir supras, kad kartais reikia visai nedaug, jog pasijustum laimingas, rašoma pranešime spaudai.

Būti kitokiu

Neįgaliojo vežimėlyje Viktoras atsidūrė dėl gimdymo metu patirtos traumos. Stuburo išvarža, motinai nėštumo metu trūko folio rūgšties – ir štai jau daug metų Viktoras po pasaulį juda ratais.

Viktoro mama prisimins sunkią pradžią, kai patys gydytojai įkalbinėjo ją atsisakyti neįgalaus vaiko, kuris tuo metu toks buvo vienintelis Lietuvoje, tačiau ji nė akimirkai apie tai nesusimąstė, atvirkščiai, suteikė sūnui viską, kas įmanoma, kad jis išaugtų doras ir stiprus žmogus.

REKLAMA
REKLAMA

Iki dešimties metų Viktoras dar galėjo vaikščioti – su įtvarais, vaikštyne, tačiau nė karto nedejavo, kad jo gyvenimas yra ne toks, kokio norėtų. Tik ankstyvoje vaikystėje, pamatęs einančią mažytę mergaitę, paklausė mamos, kodėl ji gali vaikščioti, o jis – ne.

REKLAMA

Laidos vedėjos K. Rimienės paklaustas, kaip vaikystėje jautėsi, matydamas kitus vaikus bėgiojančius, kai tuo tarpu pats to negalėjo daryti, Viktoras bus atviras iki skausmo – neretai, grįžęs po mokyklos, jis verkdavo visą naktį, tačiau ryte, nusišluostęs ašaras, vėl susikraudavo kuprinę ir eidavo į mokyklą.

„Man atrodo visai normalu, kad kiekvienas judame kitaip, skirtingai. Tačiau kai buvau vaikas, sulaukdavau pašaipų, kad einu blogai, lėtai, kreivai, negaliu pasivyti, tuomet suprasdavau, kad aš

skiriuosi tik tuo, jog judu kitaip, nei įprasta“, – atvirai apie tai, kaip suprato savo išskirtinumą, pasakoja Viktoras.

REKLAMA
REKLAMA

Tai buvo nelengvas metas, tačiau Viktoras ištvėrė ir šiandien yra švytintis, energingas, keturis kartus pasaulio fitneso čempionas, hiphopo vežimėlyje šokio pradininkas Lietuvoje.

Pasaulio čempionas

Po didelio atgarsio sulaukusio pasirodymo laidoje „Lietuvos talentai“, kur Viktoras šoko hiphopą vežimėlyje ir užėmė trečią vietą, jam paskambino Pasaulinės fitneso federacijos atstovai ir pakvietė į pasaulio čempionatą, turėjusį vykti po metų. Federacija norėjo, kad Viktoras sušoktų per pertraukėles kelis šokius, tačiau jis atsisakė ir pareiškė, kad atvyks kaip... dalyvis.

Taip ir buvo. Federacija per metus sukūrė neįgaliųjų kategoriją, kurios anksčiau nebuvo, ir Viktoras nuvyko į pasaulio čempionatą ne per pertraukėles šokti, o sujungti šokį su sportu. Tuomet jis ir tapo pasaulio čempionu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Akivaizdu, kad vežimėlis jam netapo nuosprendžiu užsidaryti tarp keturių sienų: juo Viktoras užlipa laiptais pas draugą į penktą aukštą ir dar du karštus kavos puodelius su savimi atneša, taip pat nuolatos keliauja po kitas šalis.

Šiandien Viktoro mama su džiaugsmu stebi, kaip pildosi visos jos sūnaus svajonės. Tačiau laidos vedėja K. Rimienė taikliai pastebės, kad Viktoras nėra svajotojas, jis – planuotojas, savo valios ir užsispyrimo dėka pasiekiantis užsibrėžtų tikslų.

Viskas įmanoma

Tikslų Viktoras turi daug. Šiuo metu pagrindinis – nuvykti į parolimpines varžybas. Tuo, kad jis tai gali – nesuabejos nė vienas laidos žiūrovas. Dar viena vizija – sukurti savo šokių studiją, ateityje įgyti choreografo išsilavinimą ir mokyti kitus.

REKLAMA

Šiemet „Lietuvos galios apdovanojimuose“ jis gavo nominaciją „Už galią nugalėti neGalią“. Šiuo metu jis – lektorius, konsultantas, sukūręs mokymus apie svajonės valdymą. Jis dažnai lankosi mokyklose, nevyriausybinėse organizacijose, kur ne tik pasakoja savo istoriją, bet ir kalba apie žmogaus įgūdžius.

„Savo gyvenime išmokau, kad jei negali kažko pasiekti, vadinasi, kažko nežinai, nemoki. Vadinasi, reikia tai išmokti. Kai išmoksti, tada ir pasieki“, – teigia Viktoras, įsitikinęs, kad gyvenime viskas yra išmokstama. Jis neabejoja, kad neįveikiami dalykai yra tik pačių žmonių galvose, o visas ribas mes nusistatome patys.

Siekdamas atsiriboti nuo neigiamų minčių ar vertinimų Viktoras neretai medituoja, to jis pamokys ir laidos vedėją. Anot pašnekovo, salėje jis treniruoja raumenis, o medituodamas – protą.

REKLAMA

„Manęs nereikia gailėtis, tai – besigailinčiųjų problema, ne mano. Aš puikiai pažįstu save ir savo galimybes. Kuo daugiau žmogus žino apie save, tuo mažiau jis dėmesio kreipia į stereotipus, negandas ar žvilgsnius“, – optimizmu trykšta pasaulio čempionas.

Meditacija tarp gėlių

Laidos vedėja, floristikos dizainerė K. Rimienė, pabandžiusi medituoti kartu su savo pašnekovu, suprato, kad tai – ne jos būdui, tačiau jos meditacija – floristinių kompozicijų kūrimas – tikrai ne prastesnė ir tuo laidos žiūrovai turės galimybė įsitikinti patys.

K. Rimienės rankose gims vainikas, dekoruotas geltonais, sodriais klevo lapais, juk, anot dizainerės, rudens spalvos prašyte prašosi, kad jomis žaistume ir kurtume floristines instaliacijas. Vainiką ji kūrė net tris valandas, klijuodama vieną klevo lapą prie kito mėgavosi procesu ir jį lydinčiu susikaupimu bei ramybe, tarsi meditavo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Klevų vainiką K. Rimienė papuošė nuostabiomis rudens gėlėmis, tad visa kompozicija dvelkte dvelks nuostabiu rudeniu. Žiūrovus ji pakvies kartu pasinerti į veiklą, kuri teikia džiaugsmą ir nusiraminimą, juk nuo mūsų pačių priklauso, kokiomis akimis kasryt žvelgsime į pasaulį.

„Pasaulis pagal moteris“ – sekmadieniais 10 val. per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų