REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
Asmik Grigorian koncerto akimirkos (nuotr. Organizatorių)

Geriausia operos solistė pasaulyje Asmik Grigorian spalio 31 d. Kaune, „Žalgirio“ arenoje, surengė išskirtinį „Grand Gala“ koncertą, rašoma pranešime spaudai.

8

Geriausia operos solistė pasaulyje Asmik Grigorian spalio 31 d. Kaune, „Žalgirio“ arenoje, surengė išskirtinį „Grand Gala“ koncertą, rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA

Akompanavo Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, dirigentas – maestro Gintaras Rinkevičius. Pasaulyje pripažintą sopraną salė pasitiko audringomis ovacijomis – iš visos Lietuvos susirinkusi publika dar koncertui neprasidėjus išreiškė padėką už išskirtinę prabangą dvi valandas klausytis jos įstabaus balso.

„Didžiausia šventė būti namie! Ne tiek daug turiu tokių galimybių, o šiandien vakaras buvo ypatingas – tiek daug žmonių susirinko. Kai pabaigoje lenkiausi, staiga apėmė toks jaudulys, kad net gerklę suspaudė“, – po koncerto prisipažino A. Grigorian.

Daugiatūkstantinė publika koncertą stebėjo užgniaužusi kvapą. Renginio nepraleido ir Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda su pirmąja ponia Diana Nausėdiene. Po koncerto pirmoji pora užsuko į užkulisius ir nuoširdžiai padėkojo dainininkei už fantastišką pasirodymą.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, Lietuvos Respublikos Prezidentas bei pirmoji šalies ponia, renginyje atrodė iš tiesų nepaprastai. Diana Nausėdienė suavėjo elegantiška išvaizda. Buvo pasipuošusi šviesios spalvos kostiumėliu, o plaukus tvarkingai susišukavo. Prezidentas vilkėjo tamsios spalvos kostiumą bei baltus marškinius.

REKLAMA

Jis išties buvo nepaprastas. Asmik, tarsi reto grožio paukštė, trumpam nusileidusi Lietuvos žemėn, iki ašarų žavėjo publiką. Salėje tvyrojo arenai įprastai nebūdinga iškilminga atmosfera. Publika, bijodama net garsiai įkvėpti, tarsi užhipnotizuota stebėjo vaizdą ir gaudė garsą. Po kiekvienos A. Grigorian atliktos arijos salė tarsi pabudusi iš transo prapliupdavo plojimais ir šūksniais „bravo“.

Žiūrint buvo išties sunku patikėti, kad nedidukė, smulki dainininkė gali talpinti savyje tokią neįtikėtiną balso jėgą. „Iš širdies dainuoju“, – paklausta, kaip jai taip pavyksta, šypteli Asmik ir priduria, tai, ką mėgta kartoti kiekviename interviu: operinis dainavimas – sportas ir privalu palaikyti fizinę formą. „Esu lengvasvorė, kuri dainuoja sunkiasvores partijas, tai reikia jėgų, kad nesusižeisčiau. Žinoma, prisideda ir Dievo, ir tėvų dovana, ir visų meilė man, ir mano meilė visiems“, – sakė ji.

REKLAMA
REKLAMA

Dviejų dalių „Grand Gala“ koncerte A. Grigorian atliko net aštuonias arijas – įspūdingas skaičius solistei, kuri garsėja tuo, kad scenoje netaupo nei balso, nei širdies. Drauge su maestro G. Rinkevičium, A. Grigorian sudėliojo rinktinę programą. Skambėjo: Mimi arija ir Miuzetės valsas iš operos „Bohema“,Čio Čio San arija iš „Madam Butterflay“, Tatjanos laiško scena iš operos „Eugenijus Oneginas“, Normos arija iš to paties pavadinimo V.Bellini operos, A. Dvoržako Undinės arija, Manon arija iš operos „Manon Lesko“, Laurettos arija iš operos „Gianni Schicchi“.

Bisui A. Grigorian pasirinko lietuviškus kūrinius – Dalios ariją iš to paties pavadinimo Balio Dvariono operos ir Juozo Tallat-Kelpšos „Mano sieloj šiandien šventė“. Pastarasis buvo vienintelis ne operinis programos kūrinys. Bisui dainininkė ėjo, ko gero, rekordinį skaičių – 4 kartus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų