REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
18
Oksana Pikul-Jasaitienė (A. Aleksejėvič nuotr.)

Baimių turi visi – vieni bijo įvairių gyvių, kiti – aukščio ar uždarų patalpų, o dar kiti – tik artimiesiems galinčių nutikti negerų dalykų. Vis dėlto naktį iš spalio 31-osios į lapkričio 1-ąją, kai pasaulyje švenčiama baugi Helovino šventė, apie baimes susimąsto visi.

18

Baimių turi visi – vieni bijo įvairių gyvių, kiti – aukščio ar uždarų patalpų, o dar kiti – tik artimiesiems galinčių nutikti negerų dalykų. Vis dėlto naktį iš spalio 31-osios į lapkričio 1-ąją, kai pasaulyje švenčiama baugi Helovino šventė, apie baimes susimąsto visi.

REKLAMA

Vizažistė bei grupės „OMG“ narė Oksana Pikul-Jasaitienė teigia niekuomet šios šventės nemininti, vis dėlto kai kurios baimės, apie kurias primena šventė, nesvetimos ir jai.

Įprasta galvoti, kad moterys bijo įvairiausių ne itin malonių gyvūnų, kaip, pavyzdžiui, vorai ar gyvatės. Pati Oksana teigia į tai perneleyg didelio dėmesio nekreipianti. 

„Ko gero, tokių baimių neturiu. Na, nebent, nelabai malonus gyvūnas yra gyvatė. Aišku, didelis voras iš miško vienąkart buvo atsliūkinęs iš miško ir į mūsų namus, tai buvo kiek baugu, bet dar labiau smalsu“, – pasakojo vizažistė.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, pavyzdžiui, aukščio baimė, ne vienerius metus buvo nesvetima ir jai. „Šią baimę tikrai turėjau. Tačiau ją turėjau tik tol, kol nepradėjau domėtis snieglenčių sportu. O kuomet teko atsistoti ant snieglentės kalno viršūnėje, šią baimę nugalėjau. Aišku, tada ir galva apsvaigo, ir teko pasėdėti, ir išsigąsti, net ašarą išspausti. Bet smalsumas ir noras išmokti čiuožti ant sienglentės nugalėjo visas baimes – vėliau pakilau net iki juodosios trasos“, – pasakojo Oksana.

REKLAMA

Žinoma moteris yra įsitikinusi, kad dirbdamas su savimi, žmogus palaipsniui gali įveikti bet kokias baimes: „Net ir baisiausias gyvūnas ar iššūkis, jei žmogus pratinsis prie to dalyko ar labai norės susidraugauti, tikrai bus įveikiamas.“

Vis dėlto yra kai kas, ko bijo ir O. Pikul-Jasaitienė. Anot jos, tai susiję su artimiausiais žmonėmis. „Mano stipriausia baimė yra tada, kai kažkas nutinka tavo šeimos nariams, turiu omenyje, pavyzdžiui, sveikatos klausimą. Tai tikrai yra baimė, tikrasis stiprus jausmas, kuris gali mane pakirsti. Visa kita – ne. Nesakau, kad esu kažkokia bebaimė – jokiu būdu. Tačiau suvokiu, kad tai yra žmogaus vidinis klausimas, su kuriuo tikrai galima susigyventi ir įveikti. O kai kurių baimių  išsipildymo nenorėčiau nei sau, nei kitiems palinkėti. Visa kita – nieko baisaus“, – įsitikinusi ji.

REKLAMA
REKLAMA

Dar kiek anksčiau paklausta, ar ketina švęsti baisiausią dieną metuose – Heloviną – Oksana pasakojo, kad jos neminėjo niekuomet. 

„Aš tikrai nesu prieš ją nusiteikusi, tačiau man lapkričio 1-oji yra visų mirusiųjų, šventųjų diena. Aš vis dėlto atiduodu pagarbą mirusiems ir tą dieną sutinku ramiai. Helovinas nėra mūsų tautos šventė, todėl aš jos nelabai ir priimu. Aišku, suprantu jaunimą, kuris nori pasilinksminti, išsipuošti, išsidažyti – viskas yra tvarkoje. Tačiau man pačiai tai ne itin priimtina, aš nenoriu įsikūnyti į jokį numirėlį. Tiesą pasakius, jau esu numačiusi su draugėmis nueiti į koncertą, o po koncerto skubėsiu namo“, – savo planus atskleidė ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ne paslaptis, kad Helovino dienos proga daugybė vizažistų vienai dienai nusprendžia kiek pakeisti savo braižą ir kurti ne grožį, o kiek baugesnį įvaizdį. Vis dėlto Oksana teigia kol kas neplanuojanti daryti ir to.

„Tam reikia išskirtinai daugiau dėmesio ir makiažo pamokų, o taip pat – ir atitinkamos informacijos. Aš jos nesirinkau ir nesimokinau, nes tai neįeina į mano specialybę. Aš mėgstu moterį kurti gražią! Bet nesakau, kad tai yra blogai – galbūt vieną dieną ir aš užsimanysiu išmėginti kokį grimą ir būti madinga, tačiau kol kas to neatlieku“, – pasakojo žinoma moteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų