REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gaisras Alytuje gesta, bet aistros dėl jo – tik įsiplieskia.  Daugelis garsenybių socialiniuose tinkluose pasisako, dėl Alytuje paskelbtos ekstremalios situacijos, kai iki šiol likviduojami gaisro padangų perdirbimo gamykloje padariniai. 

Gaisras Alytuje gesta, bet aistros dėl jo – tik įsiplieskia.  Daugelis garsenybių socialiniuose tinkluose pasisako, dėl Alytuje paskelbtos ekstremalios situacijos, kai iki šiol likviduojami gaisro padangų perdirbimo gamykloje padariniai. 

REKLAMA

Taip pat šou verslo atstovai ėmė atšaukinėti koncertus, panašu, kad tokia situacija jų nežavi. Dar teberusenant nuodėguliams girdisi vis garsesnių balsų, klausiančių, ar viskas gesinant šį gaisrą buvo padaryta deramai, ar ekstremali situacija yra suvaldyta taip, kaip turėtų, ar išties esame pasirengę didelėms nelaimėms.  

Užminė mįslę

Pirmadienio vakarą scenos karaliene tituluojama Džordana Butkutė socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje pranešė netikėtą žinią – atšaukiamas jos koncertas Alytuje.

Lapkričio 16-ąją Alytaus kultūros centre koncertuoti turėjusi atlikėja su savo gerbėjais bei sekėjais pasidalijo trumpu įrašu.

REKLAMA
REKLAMA

„Dėmesio! Ne apie linksmiausius dalykus. Koncertą Alytuje, kuris turėjo įvykti šių metų lapkričio 16 dieną, atšaukiame. Pinigus galite susigrąžinti ten pat, kur pirkote bilietus“, – rašė ji.

REKLAMA

Naujienų portalui tv3.lt susisiekus su atlikėjos sutuoktiniu ir vadybininku Elegijumi Strasevičiumi, šis priežasčių, dėl ko atšaukiamas koncertas, komentuoti nenorėjo.

„Neturiu, ką komentuoti. Atšaukiame koncertą ir tiek. Alytuje koncertai nevyks, o visi kiti numatyti koncertai kituose miestuose tikrai įvyks. Niekas nesikeičia, tik koncertas Alytuje atšaukiamas“, – trumpai pakomentavo Elegijus.

Taip pat oficialiame bilietų platintojo puslapyje, kuriame buvo galima įsigyti bilietus į koncertą, atsirado informacija, kad jis – atšauktas. Siūloma arba pasirinkti kitą koncertą, arba susigrąžinti pinigus.

REKLAMA
REKLAMA

Po įvykusio gaisro Alytuje, daugelis pramogų pasaulio atstovų atšaukia koncertus šiame mieste. Socialiniuose tinkluose  įžymybės vis garsiau pasisako, dėl  paskelbtos ekstremalios situacijos.

Primename, kad tai – jau ne pirmas kartas, kai atšaukiamas žinomos atlikėjos koncertas. Likus kelioms dienoms iki birželio 1-osios dienos, atšauktas ir Džordanos koncertas, turėjęs įvykti Vilniuje, „Kablyje“.

„Sveiki. Informuoju. Birželio 1 d., Vilniuje, „Kablyje“, koncertas atšaukiamas. Pinigus galite susigrąžinti nuo gegužės 27 d., tai yra nuo pirmadienio“, – tąkart rašė atlikėja.

Tuo metu Dž. Butkutės mylimasis Elegijus buvo užsiminęs, jog koncerto atšaukimo priežastis – per mažas gerbėjų susidomėjimas – nebuvo parduota užtektinai bilietų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sveikata – didžiausias turtas

Spalio 25-ąją Alytaus kultūros ir komunikacijos centre turėjęs įvykti jubiliejinio turo  „Pikaso“ koncertas buvo perkeltas į kitą datą. Grupės nariai tokį sprendimą priėmė dėl Alytuje paskelbtos ekstremalios situacijos.

„Apgailestaujame, kad  bilietus į koncertą įsigijusiems alytiškiams teks pakoreguoti savo laisvalaikio planus, tačiau sveikata – didžiausias turtas, kurį turime saugoti“, – sakė „Pikaso“ vaikinai. 

Nors bilietai į grupės 20-mečio koncertą Alytuje praktiškai jau išpirkti, grupės nariai žada surasiantis galimybę į savo pasirodymą lapkričio 10 d. pakviesti keliasdešimt ugniagesių, atsakingai dirbančių gaisravietėje: „Tokiu būdu norime padėkoti šiems žmonėms,  kurių dėka artėja susidariusios ekstremalios situacijos baigtis.“

REKLAMA

Patyrė šoką

Iš Alytaus kilusi, verslininkė Justina Stambrauskaitė naujienų portalui tv3.lt pasakojo, kad šeštadienį jai teko lankytis gimtinėje ir pačiai pamatyti visą situaciją.

„Šioje situacijoje matomas valdžios abejingumas. Nors ir yra sakoma, kad niekas nebevykstą ir viskas užgesinta, tačiau tai yra žmonių mulkinimas. Atvykus į Alytų, lauke praleidau kelias minutes, vakare namo grįžau su perštinčia gerkle, galvojau, kad peršalau. Net nesuvokiau, kad tai gaisro padarinys, tačiau pasirodo gerklės skausmas buvo nuo smalkių. 

Vaizdas taip pat baisus, visas miestas skendi dūmuose, griaužia akis, gerklę. Lauke prabuvau kelias minutes ir jaučiau tokius simptomus, o ką kalbėti apie ten gyvenančius žmones“, – potyriais dalijosi Justina.

REKLAMA

Moteris labiausiai nusivylusi valdžios požiūriu: „Viskas aplink smilksta, nuodingi dūmai išplitę visame mieste. Situacija siaubinga, o valdžia tam abejinga.  Alytus – širdžių miestas. Nepraėjo nė para nuo fondo paskelbimo, o jau žmonės paaukojo virš 40 tūkstančių eurų. Žmonės patys aukoja vieni kitiems, o mūsų valdžios atstovams nė motais. 

Paryžiaus, Afrikos įvykiai mus sukrečia, bet kai nelaimė vyksta tik šimtu kilometrų nuo Vilniaus, niekam tai neaktualu. Buvome su visa šeima ir visi buvome šokiruoti. Valdžios akimis, atrodo, kad šiuo metu Alytaus, Lietuvos žemėlapyje, nėra. Neįsivaizduoju, kaip bus su Astravu, man jau baisu.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Justina džiaugėsi, kad žmonės nelieka abejingi ir atsiliepia į pagalbos šauksmą: „Druskininkų savivaldybė suteikė laikinas apgyvendinimo vietas Alytaus gyventojams, tai yra šaunu.“ 

Nesame pasiruošę

Portalas tv3.lt primena, gaisrą Alytuje gesinančių ugniagesių paramai, taip pat ekstremalios situacijos išlaidoms padengti gyventojai per dieną paaukojo daugiau nei 40 tūkst. eurų, šiandien sąskaitoje yra virš 130 tūkst. eurų, teigė Alytaus meras Nerijus Cesiulis.

Apie galimybę pervesti lėšas į specialią sąskaitą, skirtą pareigūnų premijoms ir ekstremalios situacijos išlaidoms padengti, savivaldybė pranešė antradienį.

REKLAMA

Gaisras padangų perdirbimo gamykloje Alytuje kilo prieš dvi savaites, trečiadienio naktį. Gaisras lokalizuotas, tačiau ugniagesiai įvykio vietoje dirba ir toliau, nes padangos gaisravietėje dar smilksta.

Nuo gaisro pradžios liepsnas malšino kelios dešimtys ugniagesių iš Alytaus, aplinkinių savivaldybių, taip pat ir iš kitų Lietuvos vietų, jie nuolat keičiasi pamainomis.

Alytuje ir Alytaus rajone dėl gaisro ir jo padarinių paskelbta ekstremali situacija. Manoma, kad sudegė ne mažiau kaip 20 000 padangų. Į aplinką išsiskyrė didelis kiekis pavojingų medžiagų.

Alytaus meras Nerijus Cesiulis, ant kurio pečių užgulė didžiausia atsakomybė tvarkantis su nelaimės pasekmėmis, skundžiasi nesibaigiančia biurokratija, Vidaus reikalų ministrės atstovė tikina, kad šie skundai – politinio nepatyrimo ženklas, o ugniagesiai atviri – nesame nepasiruošę nei gaisrui, nei karui. 

REKLAMA

Bijoma pagalvoti, kas nutiktų, jei kiltų dar didesnis gaisras, sprogtų nuodingas chemines medžiagas gaminanti gamykla, ar kas nors atsitiktų kaimynystėje esančiam pavojingam objektui, pavyzdžiui, Astravo atominei elektrinei. Nors Lietuvoje neseniai vyko pratybos, kurių tikslas – būti geriau pasiruošusiems nelaimės atveju, akivaizdu, kad pamokų, kurias reikės išmokti po gaisro Alytuje bus ne viena. 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų